16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAtalanta Bergamo a anunțat cooptarea lui Vali Mihăilă. Vezi comunicatul clubului italian!

Atalanta Bergamo a anunțat cooptarea lui Vali Mihăilă. Vezi comunicatul clubului italian!

Clubul italian a anunțat astăzi cooptarea lui Valentin Mihăilă, de la AC Parma. Ocupanta locului 4 în Serie A l-a împrumutat pe „Țintă“ până în vară, apoi îl va transfera definitiv în iunie. S-a procedat astfel ca Atalanta să nu aibă probleme cu controlul financiar. Parma va primi un milion de euro pentru împrumutul fotbalistului de 21 de ani, iar în vară va încasa alte 10 milioane de euro.

„Atalanta BC a anunță achiziționarea temporară, cu opțiune de transfer, a mijlocașului Valentin Mihăilă de la Parma. Născut la 2 februarie 2000, Valentin este considerat unul dintre cei mai interesanți tineri jucători români, un fotbalist ofensiv rapid și tehnic, capabil să ocupe mai multe poziții în zona ofensivă.

Lansat de Universitatea Craiova, pentru care a debutat la prima echipă la 17 ani, a jucat peste 70 de meciuri până la vârsta de 20 de ani. A debutat la echipa națională a României în martie 2021 și a înscris un gol în victoria cu Macedonia de Nord, scor 3-2, într-un meci de calificare pentru Cupa Mondială“, se arată în comunicatul clubului Atalanta.

Atalanta, o echipă în plină ascensiune

Atalanta ocupă locul patru în Serie A, după 22 de meciuri, și luptă din nou pentru a-și asigura un loc în grupele UEFA Champions League, așa cum s-a întâmplat în ultimele sezoane.

În plus, Atalanta este calificată și în 16-imile de finală ale Europa League și va înfrunta echipa greacă Olympiakos, pe 17 și 24 februarie.

Valentin Mihăilă a ajuns la Parma în octombrie 2020, după transferul de la Universitatea Craiova, pentru 9,1 milioane de euro.

În acest sezon, Mihăilă a reușit două goluri și o pasă decisivă în 13 meciuri pentru Parma, în Serie B.

Cota lui Valentin Mihăilă a scăzut la 6 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Citește și: Universitatea Craiova a oficializat plecarea lui Matteo Fedele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS