10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBorussia Dortmund face eforturi ca să-l păstreze pe Haaland

Borussia Dortmund face eforturi ca să-l păstreze pe Haaland

Clubul Borussia Dortmund refuză să-l „piardă“ pe golgheterul Erling Haaland, chiar dacă a părăsit Liga Campionilor, iar jucătorul primeşte oferte colosale din partea unor cluburi foarte mari şi bogate, cum ar fi Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Barcelona și PSG. Nemţii sunt decişi să-i mărească salariul jucătorului astfel încât Haaland să rămână pe „Westfalenstadion“.

Conform Marca, Borussia Dortmund este gata să-i asigure un salariu de 16 milioane de euro pe an, pentru a-l convinge să mai rămână măcar un sezon. Ar însemna ca Haaland să primească un salariu dublu față de cât încasează acum.

Dacă acceptă propunerea, Haaland ar deveni cel mai bine plătit fotbalist din vestiar, peste Marco Reus (32 de ani), care este plătit cu 12 milioane de euro, notează digisport.ro.

Mai mult, lui Erling Haaland îi este promis un contract uriaș de sponsorizare cu Puma, sponsorul echipei. Brand-ul german mai are contracte de imagine cu nume mari din fotbal precum Luis Suarez (34 de ani) sau Antoine Griezmann (30 de ani).

Michael Zorc: „Nu vrem să renunțăm la Haaland, nici măcar din motive financiare“

Directorul sportiv al grupării Borussia Dortmund, Michael Zorc, a declarat că vor exista discuții între Haaland și conducerea clubului în viitorul apropiat. În primă fază, conducerea clubului german vrea să elimine din contractul lui Haaland clauza de reziliere în valoare de 75 de milioane de euro, care devine activă la finalul sezonului 2021/2022.

„Vrem ca Haaland să rămână la noi, dincolo de vara anului 2022. Nu vrem să renunțăm la el, nici măcar din motive financiare. Știm că are oportunitatea să plece, în anumite condiții, dar vom discuta cu el în curând, în următoarele săptămâni. Vrem să avem anumite certitudini în privința situației lui. Avem un contract pe termen lung cu Haaland, așa că primul care trebuie să acționeze este el, nu noi. Pentru Borussia, totul va fi bine dacă va rămâne situația actuală“, a spus Michael Zorc, pentru Sky Sports.

Citeşte şi: David Alaba, desemnat Jucătorul Anului în Austria pentru a opta oară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS