12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDavid Alaba, desemnat Jucătorul Anului în Austria pentru a opta oară

David Alaba, desemnat Jucătorul Anului în Austria pentru a opta oară

David Alaba, fundaşul echipei spaniole de fotbal Real Madrid, a fost desemnat Jucătorul Anului în Austria, pentru a opta oară în cariera sa, în baza votului antrenorilor din această ţară, informează EFE, citată e Agerpres.

„Este un premiu incredibil de frumos şi sunt foarte recunoscător pentru el“, a declarat Alaba.

Anul 2021 „a fost unul foarte special, frumos şi emoţionant, pentru că am acceptat o nouă provocare după 13 ani şi am trecut de la Bayern Munchen, la Real Madrid. A fost un pas mare pentru mine ca persoană, inclusiv în afara terenului“, a declarat fotbalistul de 29 ani.

David Alaba a fost votat de cele mai multe ori Jucătorul Anului în Austria, însă este pentru prima oară când primeşte această distincţie sub culorile clubului Real Madrid.

În 2021, el a devenit campion al Germaniei cu Bayern Munchen, acesta fiind cel de-al 27-lea şi ultimul trofeu cucerit alături de gruparea bavareză, înainte de a semna cu gruparea de pe „Santiago Bernabeu“, unde a devenit rapid unul dintre stâlpii apărării madrilenilor.

Şapte dintre cei 12 antrenori din prima ligă austriacă l-au votat pe Alaba drept cel mai bun fotbalist din Austria în acest an.

Citeşte şi: Moş Crăciun a venit încărcat la Leii Sudului (VIDEO / FOTO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS