3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLaureaţii Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“ au ridicat plachetele şi au făcut promisiuni (VIDEO)

Laureaţii Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“ au ridicat plachetele şi au făcut promisiuni (VIDEO)

-

Sala de conferinţe a stadionul „Ion Oblemenco“ a găzduit joi Gala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“ – ediţia a III-a. Evenimentul a fost organizat de Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Dolj, iar premiile au constat în plachete, dar şi bani. Amfitrion a fost chiar preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu, care a primit ajutor la premierea sportivilor / antrenorilor din partea fiicei lui Ilie Balaci, Lorena, a viceprimarului Rela Filip, dar şi a câtorva dintre componenţii Craiovei Maxima: Nae Ungureanu, Costică Donose şi Sorin Cârţu.

Reamintim că laureaţii se cunosc încă de miercuri, ei fiind aleşi în urma unor nominalizări şi voturi.

Iată cine a strălucit în fotbalul doljean:

antrenorul anului: Alexandru Stoica (Universitatea Craiova);
jucătorul anului: Denis Mirel Benga (Universitatea Craiova);
jucătoarea anului: Isabela Ştefania Bianca Lazăr (Universitatea Craiova);
anul 2004: Ştefan Daniel Bană (Universitatea Craiova);
anul 2005: Florin Bogdan Brăşfăleanu (Universitatea Craiova);
anul 2006: Mihai Robert Lăpădătescu (Universitatea Craiova);
anul 2007: Florin Eugen Alexandru Gaşpar (CSS Craiova);
anul 2008: Andrei Popescu (Academia „Gică Popescu“);
anul 2009: Karim Nicolas Mihail (Universitatea Craiova);
anul 2010: Alexandru Nicolas Purcaru (Universitatea Craiova);
anul 2011: Mario Gabriel Velcovici (Universitatea Craiova);
anul 2012: David Ionuţ Florescu (Academia „Gică Popescu“.

Aurora Ungureanu Dobre, laureata specială

Prima distincţie acordată a fost, de fapt, o surpriză pe care Lorena Balaci i-a făcut-o Aurorei Ungureanu Dobre, antrenoarea echipei feminine de fotbal a Universităţii Craiova.

„Pentru că este o gală şi vreau să aduc în atenţia publicului Fundaţia ‘Ilie Balaci’ care se va ocupa exclisiv cu fotbalul, dar nu exclusiv fotbal masculin, ci şi feminin, vreau să vă fac o surpriză. Nu ştia nimeni până să vin eu aici. Anul acesta vom avea primul premiu de excelenţă pentru activitate, pe care Fundaţia ‘Ilie Balaci’ îl va oferi doamnei Aurora Ungureanu Dobre. Vreau să vă transmit că sunt foarte invidioasă pe oraşul ăsta şi pe Universitatea Craiova că are o asemenea femeie în echipă“, a spus Lorena Balaci.

„Am fost luată prin surprindere. Mulţumesc mult! Ştiam că apreciezi faptul că şi fetele joacă fotbal şi trebuie promovate (…) Sunt foarte emoţionată şi vreau să mulţumesc şi clubului Universitatea Craiova pentru că ne-a dat o şansă. Conducătorii au fost cu sufletul alături de noi de la început şi au dorit să promoveze fotbalul feminin“, a comentat Aurora Ungureanu Dobre.

Lorena Balaci aşteaptă confirmarea jucătoriilor premiaţi

La finalul galei, Lorena Balaci a spus că şi-ar dori ca tinerii fotbalişti să confirme în continuare şi să nu rămână doar cu distincţiile primite acum.

„E bine că această gală ne-a prins sănătoşi. Ediţia a III-a trebuia să aibă loc anul trecut, dar pandemia ne-a dat planurile peste cap. Îmi doresc ca la anul să intrăm în normalitate, să ne luăm vieţile înapoi şi să facem gala asta aşa cum trebuie (…) Premiul de cel mai bun jucător este cântărit bine cui i se dă. A fost Mihăilă, apoi Baiaram şi, Doamne ajută!, să avem mână bună şi anul acesta. Sper să confirme şi alţii care nu au primit premiul şi pentru care acest premiu ar putea fi o provocare.

Pentru Ati (Atanas Trică, fiul său – n.r.) este destul timp şi prefer să ştiu că performează. Sper ca această plăcuţă pe care am oferit-o să nu rămână într-o bibliotecă sau undeva în sufragerie şi să nu performezi în meseria asta. Îl ştiam pe Denis Benga de mai mult timp, pentru că echipa pe care o conduc, Daco-Getica, a jucat împotriva lui la Liga Elitelor“, a spus Lorena, care a anunţat următoarea ţintă a Fundaţiei „Ilie Balaci“:

„Sunt foarte multe obiective pentru 2022, dar cel mai mare este organizarea unui turneu de fotbal pentru juniori, pentru că tata iubea copiii nespus de mult. Cu siguranţă la vară veţi vedea cele mai bune echipe din România la diverse grupe de vârstă“.

Sorin Cârţu: „Putem visa la un nou Ilie Balaci“

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, speră ca în viitor să mai apară un jucător de mare valoare, aşa cum a fost Ilie Balaci. El s-a arătat bucuros pentru Denis Benga, cel mai promiţător junior din 2021 şi crede că sunt mai mulţi care au cu ce se lăuda.

„Putem visa la un nou Ilie Balaci, numai că jucători de tipul ăsta, pentru că el a fost genial, se nasc la perioade mai lungi. Trebuie să sperăm şi la ceea ce se lucrează la academie să gândim că un antrenor va fi inspirat şi o să simtă o asemenea şansă. Benga este un copil bun, l-am văzut şi eu la echipa a doua, promite. Este foarte important ca el să progreseze an de an. Sperăm să fie un fotbalist pentru Universitatea Craiova (…) Sunt mai mulţi puşti cu calitate şi îi aşteptăm sus, la Universitatea, pentru că nu au realizat nimic dacă se vorbeşte doar acum despre ei“, a punctat Sorin Cârţu.

Alex Stoica: „Sunt fericit că fac ceea ce îmi place“

Declarat antrenorul anului pentru a doua oară, prima dată fiind în 2019, Alexandru Stoica s-a arătat mândru de reuşita sa. El speră ca puştii pe care îi antrenează să ajungă să aibă un cuvânt greu de spus în fotbal.

„Am reuşit să câştig acest premiu, care mă face mândru şi mă obligă să fiu din ce în ce mai perseverent în ceea ce fac. Asta pentru ca tinerii pe care îi antrenez să îi dezvolt corect şi să ajungă să facă performanţă. M-am apucat foarte devreme de antrenorat şi sunt fericit că fac ceea ce îmi place. Este un dar de la Dumnezeu! Majoritatea copiilor care au fost premiaţi până acum mi-am fost elevi. Le-am spus, şi o fac din nou, că mai este mult de muncă şi trebuie să vadă sportul ca pe o plăcere. Dacă vor face ceea ce trebuie, cu siguranţă fotbalul craiovean va avea mulţi tineri fotbalişti care îşi vor pune amprenta la echipă“, a comentat Alex Stoica.

Denis Benga: „Acest trofeu mă ajută foarte mult din punct de vedere moral“

În cele din urmă, jucătorul anului, Denis Benga, ştie că aşteptările sunt foarte mari în ceea ce-l priveşte. El promite să muncească din greu pentru a confirma.

„Este o presiune foarte mare asupra mea. Trebuie să muncesc mai mult şi să fiu mult mai determinat pentru a-mi îndeplini visul. Pentru mine înseamnă foarte mult să joc la Universitatea Craiova, pentru că asta mi-am dorit de mic. Acest trofeu mă ajută foarte mult din punct de vedere moral“, a subliniat Benga.

Galerie foto:

Citeşte şi: Gala Fotbalului Doljean / N-au fost contestaţii, se ştiu laureaţii!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS