12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRadu Vitan: „Experienţa celor 3 campionate jucate la Liga Elitelor şi-a spus cuvântul“

Radu Vitan: „Experienţa celor 3 campionate jucate la Liga Elitelor şi-a spus cuvântul“

Echipa de juniori sub 19 ani a CSJ Ştiinţa U Craiova iernează în fotoliul de lider în seria 6 a Campionatului Naţional de Juniori. Echipa antrenată de Radu Vitan a terminat prima campionatul regular, cu 26 de puncte, la egalitate cu Unirea Bascov, dar cu un golaveraj mai bun. În play-off, însă, CSJ s-a desprins la 3 puncte de Bascov şi la 8 de Academia „Gică Popescu“, iar secretul ar fi omogenitatea lotului, dar în special experienţa de la Liga Elitelor.

„Am început exact în urmă cu 3 ani, cu grupa de copii născuţi în 2003-2004. Sincer să fiu, nu mă aşteptam să fim acolo sus, dar experienţa celor trei campionate jucate la Liga Elitelor şi-a spus cuvântul. Şi chiar am meritat toate aceste puncte pe care le avem. Ne-a prins bine plecarea de la Liga Elitelor, în Campionatul Naţional. Era un nivel foarte înalt la Liga Elitelor, iar noi aliniam juniori mai mici cu un an, ceea ce conta enorm. Aici jucăm de la egal la egal cu toate echipele şi ne ajută acest lucru, putem să ne exprimăm şi noi mai bine. Acolo, cu Csikszereda, Universitatea Craiova, etc., era cam greu“, a explicat Radu Vitan, pentru Gazeta de Sud.

„Lupta din seria noastră, pentru primele două locuri, se duce în trei“

Antrenorul formaţiei CSJ Ştiinţa U Craiova U19 nu se împăunează deloc şi şi-a atenţionat elevii că trebuie să fie cel puţin la fel de muncitori dacă vor să încheie seria 6 pe primul loc şi totodată să aspire la o poziţie onorabilă în fazele superioare ale Campionatului Naţional.

„Campionatul nu s-a jucat! Lupta aceasta din seria noastră, pentru calificarea pe cele două locuri, se duce în trei. Nici Academia ‘Gică Popescu’ nu este ieşită din cursă, iar Bascovul are o echipă foarte bună. Are în componenţă cinci juniori care joacă la Liga 3. De aceea Bascovul îşi programează meciurile duminica, să treacă 36 de ore ca să joace şi la Liga 3. S-au jucat prea puţine meciuri din play-off, deci mai sunt destule şi echipele sunt apropiate valoric, echipe bune. Le-am spus băieţilor că trebuie să muncească şi mai mult dacă vor să se menţină acolo sus. Primul nostru obiectiv este clasarea pe locul 1 sau 2 în play-off, ca să mergem în fazele superioare. Apoi să reuşim o clasare cât mai bună, dar, repet, mai este mult de muncă şi destule meciuri de jucat“, a subliniat Radu Vitan.

Vacanţa mai aşteaptă puţin

Campionatul Naţional de Juniori s-a oprit, dar juniorii sub 19 ani de la CSJ Ştiinţa U Craiova îşi continuă antrenamentele.

„Noi suntem angrenaţi şi în fotbalul de sală, jucăm la Liga Elitelor. Acum avem Cupa Ligii pe 13 decembrie, la Severin, iar la finalul acesteia le dau şi vacanţă“, a punctat Radu Vitan.

Lotul formaţiei CSJ Ştiinţa U Craiova îi cuprinde pe următorii: Flavius Tărăbuţă – Ionuţ Toma, Andrei Petrescu, Cătălin Tudor, Fabian Mustafa, Raul Costea, Dacian Răcman, Emil Răcman, Alexandru Fueru, Liviu Bărbulescu, Sebastian Miere, Alexandru Oiţă, Virgil Vrăjitoru, Alexandru Purcălea, David Avram, Robert Bădescu.

Citeşte şi: Serie A / AC Milan şi Inter Milano au mai redus din distanţa faţă de liderul Napoli

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS