10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFranck Ribery va evolua pentru nou promovata Salernitana, în Serie A

Franck Ribery va evolua pentru nou promovata Salernitana, în Serie A

Fostul mijlocaş al echipelor Bayern Munchen şi Fiorentina, francezul Franck Ribery, va evolua pentru echipa italiană Salernitana, nou promovată în Serie A. Atacantul de 38 de ani a semnat un contract pe un an, care poate fi extins automat în anumite condiţii.

După două etape din noul sezon din Serie A, Salernitana este pe locul 18, fără niciun punct. În runda a 3-a, noua echipă a lui Ribery va juca duminică, în deplasare, cu Torino.

Luna trecută, Oliver Kahn, noul preşedinte al Consiliului de administraţie al lui Bayern Munchen, declara că Franck Ribery nu este în atenţia clubului bavarez şi nu va fi ofertat de campioana Germaniei. Declaraţia sa fusese făcută în contextul în care Ribery, fără club de la finalul contractului său cu Fiorentina, a fost văzut antrenându-se atunci, alături de Jerome Boateng, la baza sportivă a grupării din Munchen.

„Mi-a plăcut să joc alături de Franck, apoi să-l văd evoluând din postura de spectator. În ultimele săptămâni ne-am intersectat de mai multe ori dar nu avem de gând să-i oferim un contract. Nu este în planurile noastre”, spunea Kahn, citat de Agerpres.

În iulie, echipa italiană Fiorentina a oficializat despărţirea de Franck Ribery, care anunţase anterior că doreşte să rămână alături de gruparea „viola”.

Ribery a evoluat în ultimele două sezoane la Fiorentina, pentru care a disputat 51 de meciuri, marcând 5 goluri şi oferind 10 pase decisive.

Francezul a ajuns în Serie A după despărţirea de Bayern Munchen, echipă la care a evoluat între 2007 şi 2019, ajutând-o să cucerească nouă titluri de campioană în Bundesliga, şase Cupe ale Germaniei, precum şi Liga Campionilor (în 2013).

Citeşte şi: Preliminarii CM 2022 / Ionuţ Nedelcearu: „Mergem la victorie în Macedonia de Nord”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS