20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalȘtiința, la 73 de ani! Alb-albastrul Universității Craiova a fost la înălțime și la Filiași

Știința, la 73 de ani! Alb-albastrul Universității Craiova a fost la înălțime și la Filiași

-

Dacă prima parte a zilei de duminică suporterii Științei au vizitat fieful „leilor“ din Lunca Jiului, în lipsa motivată a acestora, după amiaza a fost marcată de un joc demonstrativ, de old boys, la Filiași, locul unde a început drumul Științei în fotbal. Universitatea Craiova a întâlnit reprezentanții fostei formații CFR Filiași, joc în care scorul nu avea cum să conteze.

Gloriile Științei s-au bucurat de căldura publicului

Gloriile Universității Craiova au împânzit terenul, dar și tribunele, spre bucuria celor care au fost prezenți pe stadionul „Orășenesc“, deloc puțini. Nostalgici și tineri, hrăniți cu poveștile mari scrise de generațiile denumite „Campioana unei mari iubiri“ ori „Craiova Maxima“, au contribuit din plin la buna dispoziție.

În dreptunghiul verde sau pe margine au fost zăriți Donose, Țarălungă, Velea, Ciupitu, Cârțu, Ungureanu, Negrilă, Cojocaru, Olaru, Ciurea sau Papură. Și au curs aplauzele! Tricoul Universității a fost îmbrăcat și de mai tinerii Firulescu, Ciocănescu, Alex Stoica, Dragoș Stăvaru și Lucian Tilihoi, ei ducând „greul“.

De partea cealaltă, CFR Filiași a avut în componența sa și câțiva dintre reprezentanții echipei din 1948. În echipă au intrat și câțiva dintre reprezentanții autorităților locale, dar și membrii ai actualei echipe, CSO.

Andrei Păunescu și Peluza Nord au cântat și au încântat

S-a lăsat cu autografe și poze, glume și aplauze, dar și cântece ce au răsunat în întreg Filiașiul. Andrei Păunescu a dat tonul, iar Peluza Nord a continuat. Galeria a făcut uz și de torțe și fumigene și a afișat și un banner uriaș. Acesta conținea următorul mesaj: „73 de ani de iubire alb-albastră / Asta este Știința, asta-i viața noastră!“

La final, Corneliu Papură, unul dintre sărbătoriții zilei, ajuns la borna 48, a vorbit despre eveniment, despre trecut, dar și despre prezent. Vezi video!

Citește și: Ştiinţa, la 73 de ani! Când fotbaliştii nu-s acasă, suporterii le calcă-n casă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS