17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLionel Messi, noul jucător al echipei PSG: „Sunt nerăbdător să încep un nou capitol“ (galerie foto)

Lionel Messi, noul jucător al echipei PSG: „Sunt nerăbdător să încep un nou capitol“ (galerie foto)

-

Starul argentinian Lionel Messi, plecat liber de contract de la FC Barcelona, a semnat un contract valabil 2 ani cu Paris Saint Germain, cu opţiune de prelungire pentru încă unul. El va încasa 35 de milioane de euro pe sezon. Messi a ajuns marți în capitala Franţei şi a trecut cu bine controlul medical. El s-a pozat pentru prima oară cu tricoul echipei PSG, chiar pe stadionul „Parc des Princes“.

Va purta numărul 30

Lionel Messi va purta tricoul cu numărul 30 la Paris Saint-Germain, a anunţat clubul de fotbal din capitala Franţei. Pentru asta a fost nevoie de o derogare din partea Ligii franceze de fotbal (LFP), pentru că în mod normal acest număr aparţine portarilor, la fel ca 1 şi 16. Tricoul cu numărul 30 era purtat la PSG de goalkeeper-ul francez Alexandre Letellier.

Argentinianul a solicitat să-i fie atribuit numărul 30, pe care l-a mai purtat la debutul său la FC Barcelona. Messi a jucat două sezoane cu 30 pe spate la FC Barcelona (2004-2006). Apoi a evoluat pentru o perioadă cu numărul 19, înainte ca numărul 10 să devină liber, după plecarea lui Ronaldinho la AC Milan, în 2008.

Brazilianul Neymar, transferat de la Barcelona la PSG în 2017, i-a propus prietenului său Messi să-i cedeze tricoul cu numărul 10. Argentinianul a refuzat politicos, considerând că, în calitate de nou venit, trebuie să aleagă alt număr.

Lionel Messi şi Nasser Al-Khelaifi, încântaţi de colaborare

Imediat după semnarea contractului, Lionel Messi a spus că este nerăbdător să joace pentru PSG.

„Sunt nerăbdător să încep un nou capitol al carierei mele în Paris. Clubul și viziunea sa sunt în perfectă armonie cu ambițiile mele. Știu cât de talentați sunt jucătorii și staff-ul de aici. Sunt hotărât să construiesc, alături de ei, ceva grozav pentru club și pentru fani. Abia aștept să pun piciorul pe gazonul de pe ‘Parc des Princes’”, a spus Messi, pentru site-ul oficial al echipei PSG.

„Ştiţi cu toţii despre plecarea mea de la Barcelona, una foarte grea. După atâţia ani, schimbarea este dificilă, însă acum că am ajuns aici fericirea este enormă. Vreau sa câştig în continuare titluri, iar Parisul are aceleaşi obiective ca şi mine. Ştiu că este o echipă competitivă, care îşi doreşte să câştige Liga Campionilor. Aici am mulţi prieteni în vestiar: Neymar, Di Maria, Paredes“, a spus argentinianul, în cadrul conferinţei de prezentare, care a avut loc astăzi.

Nasser Al-Khelaifi, preşedintele PSG, s-a declarat încântat de venirea starului argentinian: „Sunt încântat că Lionel Messi a ales să se alăture PSG. Suntem mândri să îl primim la Paris împreună cu familia sa. El nu şi-a ascuns dorinţa de a continua să evolueze la cel mai înalt nivel şi de a câştiga trofee. Ambiţia clubului este la fel. Sosirea lui Leo la echipa noastră de clasă mondială confirmă pertinenţa şi reuşita achiziţiilor noastre“.

Cifrele lui Messi la Barca sunt impresionate

Messi a cucerit de câte şase ori Balonul de Aur şi Gheata de Aur în tricoul formaţiei FC Barcelona, la care a sosit în 2000, ca junior, la 13 ani.

Messi a jucat 17 sezoane în competiţia spaniolă de top și a reușit să doboare mai multe recorduri:
-cele mai multe goluri în LaLiga (474)
-cele mai multe hat-trick-uri (36)
-jucătorul străin cu mai multe titluri (10)
-cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).

Argentina urmăreşte cu pasiune „revoluţia franceză“ a lui Messi

La 11.000 de km distanţă de Franţa, semnarea contractului cu PSG de către căpitanul „pumelor“, Lionel Messi, este urmărită cu fervoare în rândul populaţiei din Argentina şi de către presa sud-americană, informează AFP, citată de Hotnews.

„Messi şi ziua 10“, notează cotidianul sportiv Ole, făcând referire la data de sosire a lui Messi la Paris şi la numărul său de pe tricou la echipa naţională.

Corespondenţii de televiziune argentinieni la Paris şi Barcelona au ocupat spaţii ample de emisie. În tot acest timp, pe străzile din Buenos Aires se comentează foarte mult transferul sextuplului „Balon de Aur“.

„El a ajuns la capătul unui ciclu la Barcelona şi este bine pentru el că are noi orizonturi. Merită tot ce este mai bun, pentru că este cel mai bun jucător din lume“, declara Jose Iturria, un lucrător din domeniul sanitar.

Ambasadorul argentinian în Franţa, Leonardo Costantino, s-a declarat încântat de faptul că Messi „va deveni marele ambasador al Argentinei la Paris“.

„Este o sursă de mândrie. O bucurie imensă pentru toţi şi un mare şoc. Noi avem şansa de a-l avea pe cel mai bun jucător din lume la Paris“, a declarat Costantino pentru televiziunea argentiniană, asigurând că a primit „multe apeluri” de la persoane care doreau să-l întâlnească.

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA), emoţionată de lacrimile lui Messi de la conferinţa de presă de adio de la Barcelona, a dedicat căpitanului echipei naţionale o înregistrare video sub titlul „Arriba campeon“, în traducere: „Hai campionule“.

Citeşte şi: Reghecampf a găsit antidotul! Vezi mesajul ferm transmis jucătorilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS