16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalReghecampf a găsit antidotul! Vezi mesajul ferm transmis jucătorilor!

Reghecampf a găsit antidotul! Vezi mesajul ferm transmis jucătorilor!

-

Universitatea Craiova a reuşit o victorie extrem de importantă luni seară, 3-0 cu FC Voluntari, iar antrenorul alb-albaştrilor, Laurenţiu Reghecampf, pare să fi găsit metoda prin care să revitalizeze echipa. Evoluţia din partea a doua a jocului l-a bucurat pe noul strateg al Ştiinţei, dar a punctat că mai este mult de lucru pentru ca jocul să devină şi constant bun.

„Este un meci câştigat de noi, cu două reprize diferite, la fel ca la meciul cu Botoşani, dar de data asta ne-am impus. Îmi pare rău de pierderea lui Koljic, sper ca accidentarea să nu fie de durată. Trebuie să felicit toţi jucătorii, pentru că au avut o reacţie bună. Este un moment greu al echipei şi sunt bucuros că am câştigat la o diferenţă mare de goluri. Băieţii puteau să mai marcheze unul sau două goluri, dar este foarte bine că am putut să câştigăm. Astfel putem să pregătim în linişte următoarea partidă, de la Arad“, a punctat tehnicianul.

A băgat în „priză“ toţi jucătorii

Laurenţiu Reghecampf a surprins la meciul cu FC Voluntari prin formula de început. Au fost mai multe modificări faţă de primul unsprezece din jocul cu Botoşani şi, în plus, formula a cuprins numai puţin de 6 olteni. „Reghe“ le-a transmis jucătorilor că la el joacă doar cine pune osul la treabă şi nu contează numele celui care i-a loc pe banca de rezerve.

„Întotdeauna încep cu cei care sunt la antrenament serioşi, în formă, care îmi arată zi de zi că vor să joace. Trebuie să existe concurenţă la echipă, nu să existe titulari de drept! La fiecare partidă jucătorii trebuie să se întreacă, să fie mai buni, să-şi dorească să câştige. Aceste lucruri trebuiesc punctate şi pentru mine sunt foarte importante.

Dacă nu sunt serioşi şi nu se antrenează 100% vor avea surpriza să fie pe bancă sau în afara lotului la următorul meci. Ăsta este rostul ‘băncii’. Când jucătorii de pe bancă intră în teren trebuie să facă diferenţa, să aducă un plus echipei. Mă bucur pentru cei care au intrat şi pentru toată echipa, pentru că reacţia a fost una foarte bună.

VEZI VIDEO!

Mă repet: singurul minus este pierderea lui Koljic. Are aceeaşi problemă la piciorul operat. De fiecare dată când se loveşte sau calcă strâmb are durere. Este acea placă introdusă, care, pe undeva, calcă pe un nerv şi simte durere. Sper să nu fie ceva mai grav, vom vedea în următoarele zile. După meci el era optimist“, a explicat antrenorul Ştiinţei.

„Nu vedeţi în mod negativ că am schimbat trei jucători, ci pozitiv. Când anumiţi jucători nu au o zi bună, îi schimbăm, dar asta nu înseamnă că nu sunt buni. Probabil că astăzi nu au fost la nivelul la care noi ne aşteptăm. Noi nu am putut să facem diferenţa în anumite momente. Dar eu sunt mulţumit de toţi jucătorii, şi de Vali Constantin, şi de Vînă, de Căpăţînă… Sunt opţiuni pentru mine şi la primul meci pot apărea în primul unsprezece. Întotdeauna noi ne dorim să câştigăm şi schimbările pe care le facem sunt cu gândul de a aduce victoria şi pentru a aduce un plus echipei“, a punctat Laurenţiu Reghecampf.

„Echipa este mai importantă decât un jucător“

Întrebat despre reprofilarea lui Vladimir Screciu pe postul de fundaş central, Laurenţiu Reghecampf s-a arătat mulţumit de randamentul acestuia.

„Ştim foarte bine ce poate juca Screciu! Este un jucător polivalent şi poate fi folosit şi ca mijlocaş, dar şi ca fundaş central. Astăzi (luni – n.r.) s-a mişcat foarte bine ca fundaş central! Cred că avem nevoie de această agresivitate, de acest jucător care poate ieşi cu balonul la picior. Face diferenţa în foarte multe momente, simte foarte bine duelurile unu la unu, este foarte bun în cazul în care echipa adversă pleacă pe contraatac. Deci pentru mine este un plus foarte mare jocul lui Screciu de astăzi. Nu dau nicio notă nimănui. Sunt mulţumit de toţi. Nu aş vrea să avem discuţii, pentru că, pentru mine, echipa este mai importantă decât un jucător“, a subliniat „Reghe“.

Acesta este decis să schimbe şi sistemul de joc în viitor, el experimentând cu Voluntari, în unele momente, un 3-4-3: „Îmi place sistemul cu trei fundaşi, dar va trebui să-l pregătim mult mai bine. Este o opţiune pentru noi din momentul în care vom avea suficient timp să-l antrenăm. Avem jucători buni pentru acest sistem, care pot împinge jocul ofensiv. Vom încerca, dar acum a fost prea din scurt. În multe momente nu ştiau unde să se ducă, cine să iasă la minge şi de aceea am schimbat imediat şi l-am trecut pe Screciu în dreapta“.

„Sperăm să începem urcuşul“

Pentru Universitatea Craiova urmează un joc în deplasare, la Arad. Alb-albaştrii vor da piept cu UTA sâmbătă, de la ora 21.30.

„Cu toţii sperăm ca din această seară să începem urcuşul. Mergem la Arad să continuă ceea ce am început astăzi şi sunt sigur că jucătorii au priceput acest lucru. Avem destul timp să ne recuperăm şi să ne pregătim pentru următoarea partidă“, a încheiat Laurenţiu Reghecampf.

Citeşte şi: “U” Craiova – Voluntari 3-0 / Vezi ce au declarat “leii” marcatori şi concluzia lui Tamaş!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS