24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 2 / Alex Gîrbiţă: „Va fi o partidă dificilă, dar vrem să câştigăm cu Steaua“

Liga 2 / Alex Gîrbiţă: „Va fi o partidă dificilă, dar vrem să câştigăm cu Steaua“

Viitorul Pandurii Târgu Jiu se pregăteşte să susţină primul joc pe teren propriu din noul sezon competiţional. Gorjenii întâlnesc marţi, de la ora 19.00 (Digi Sport), pe nou promovata CSA Steaua Bucureşti. Partida de pe stadionul „Municipal“ contează pentru etapa a 2-a din Liga 2.

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) l-a desemnat pe Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) să împartă dreptatea în jocul de la Târgu Jiu. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Călin Cimponeriu (Lugoj). Al patrulea oficial va fi Marius Nechita Chioran (Cluj). Observatori au fost numiţi Romeo Malac (Timişoara) şi Fevronia Ion (Craiova).

„Încercăm să scoatem maximum de la fiecare joc“

Mijlocaşul formaţiei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, craioveanul Alex Gîrbiţă (21 ani), a declarat pentru Gazeta de Sud că o respectă pe Steaua, dar că punctele trebuie să rămână la Târgu Jiu.

„Va fi o partidă dificilă, dar vrem să câştigăm! Au o echipă bună şi ei, i-am văzut jucând şi deseară avem vizionare. Ştim destule despre ei şi ne-am şi antrenat toată săptămâna pe slăbiciunile lor. Sperăm să facem un joc bun şi să luăm toate cele 3 puncte. Nu ştiu de sunt ei favoriţi la Târgu Jiu… Probabil că victoria cu Csikszereda a contat. Oricum le-a dat având, încredere. A văzut toată lumea că este o echipă aşezată, bună, care stă bine în teren şi aleargă mult. Este o echipă luptătoare, cu jucători experimentaţi“, a spus Gîrbiţă, pentru GdS.

„Noi am început bine partida trecută, cu Braşovul. Am avut 2-0 la pauză, dar la final a fost 2-2. Nu ştiu ce s-a întâmplat în partea a doua a meciului, pentru că am căzut fizic, ne-au dominat. Poate că a fost de vină şi căldura, dar şi ei au jucat pe aceeaşi vreme. Nu ştiu ce să zic. Fizic stăm bine, dar la meciul acela am avut probleme. Nu mai suntem nici noi atât de omogeni, pentru că ne-au venit mulţi jucători noi. Unii au venit chiar şi cu o săptămână înainte de primul meci. Cred că după 3-4 etape o să se creioneze un prim unsprezece şi o să începem să ne omogenizăm. Până atunci încercăm să scoatem maximum de la fiecare joc“, a completat fotbalistul de 21 de ani.

„Ne dorim să obţinem o clasare cât mai bună“

Alexandru Gîrbiţă a vorbit şi despre obiectivul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, dar şi despre viitorul său.

„Anul trecut am făcut lucruri frumoase. Am fost la un pas să prindem play-off-ul, dar experienţa şi-a spus cuvântul în meciul cu Călăraşi. N-am ştiut să gestionăm rezultatul, pentru că eram calificaţi la egal şi am avut 1-0. N-am ştiut şi am tot atacat, iar asta ne-a costat. În Cupă am ajuns destul de sus, am eliminat echipă de Liga 1… Anul acesta ne dorim tot aşa. Vrem să prindem play-off-ul şi de acolo să luăm fiecare meci în parte şi să obţinem o clasare cât mai bună. În ceea ce mă priveşte, nu mă gândesc la vreun transfer acum. Sunt bine aici, am contract şi vreau să-mi fac treaba cât mai bine“, a punctat Alex Gîrbiţă.

Liga 2, etapa 2

Joi, 5 august: Unirea Constanţa – AFC Hermannstadt 0-2.
Sâmbătă, 7 august: Poli Iaşi – Concordia Chiajna 0-1, Dacia Unirea Brăila – FC Braşov 0-0, Unirea Slobozia – CSC Şelimbăr 2-0, Ripensia Timișoara – Unirea Dej 0-0, Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploieşti 1-0.
Duminică, 8 august: FC Buzău – Universitatea Cluj.
Luni, 9 august – ora 16.00: Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Astra.
Marţi, 10 august – ora 17.00: Dunărea Călăraşi – Politehnica Timișoara, ora 19.00: Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSA Steaua.

Clasament:
1.„U“ Cluj 6 puncte (golaveraj 4-0)
2.Slobozia 6 (4-0)
3.Hermannstadt 6 (4-1)
4.Chiajna 6 (3-0)
5.Metaloglobus 6 (3-1)
6.Petrolul 3 (2-1)
7.Steaua 3 (1-0)
8.Şelimbăr 3 (3-3)
9.Ripensia 2 (3-3)
10.Braşov 2 (2-2)
11.Călăraşi 1 (3-3)
12.Viitorul Pandurii 1 (2-2)
13.Brăila 1 (1-3)
14.Dej 1 (0-2)
15.Csikszereda 0 (0-1)
16.Buzău 0 (1-3)
17.Timișoara 0 (0-3)
18.Iaşi 0 (0-3)
19.Constanţa 0 (0-4)
20.Astra -8 (1-2)

Citeşte şi: „U“ Craiova – FC Voluntari / Uitaţi problemele! Sus şi la luptă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS