7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FC Voluntari / Uitaţi problemele! Sus şi la luptă!

„U“ Craiova – FC Voluntari / Uitaţi problemele! Sus şi la luptă!

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Voluntari. Confruntarea contează pentru etapa a 4-a din Liga 1 şi este privită de olteni ca un punct de relansare, după startul slab de campionat, coroborat cu eliminarea ruşinoasă din Conference League.

CCA l-a desemnat arbitru central pe Iulian Călin (Ştefăneşti). Acesta va fi ajutat la cele două linii de Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava). Al patrulea oficial va fi Sorin Costreie (Buftea). CCA l-a numit observator pentru arbitraj pe Adrian Vidan (Bucureşti). LPF l-a delegat pentru acest joc pe Romulus Gabor (Hunedoara).

Reghecampf crede că alb-albaştrii vor arăta bine

La conferinţa de presă susţinută duminică, antrenorul formaţiei din Bănie, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că elevii săi s-au pregătit bine în această săptămână. El consideră că s-au reglat unele probleme de ordin tactic, dar şi fizic şi că se aşteaptă o evoluţie bună.

„Venim după o săptămână bună, în care ne-am antrenat foarte bine. Am reglat anumite lucruri. Reacţia noastră trebuie să se vadă în meciul de mâine (astăzi – n.r.), cu FC Voluntari, şi sper să fie una bună. Sper ca jucătorii să-şi dorească să şteargă ultimele impresii. Sper să câştigăm meciul. Avem câteva probleme de lot, iar una dintre ele o reprezintă Koljic. Încă are durere la piciorul operat! S-a antrenat destul de bine, dar sunt anumite semne de întrebare şi vom vedea până mâine care va fi reacţia lui. Încercăm să ridicăm nivelul jucătorilor în fiecare săptămână, în fiecare antrenament. S-a lucrat foarte mult la intensitate, la joc, tactic. Ceea ce vreau eu de la jucători să înţeleagă este să fie mult mai activi, să facă mult mai multă mişcare, reacţia lor după pierderea balonului să fie alta, să arătăm ca o echipă puternică, o echipă care îşi doreşte să câştige meciul în fiecare moment“, a spus „Reghe“.

„Trebuie să marcăm şi să ne facem jocul“

Laurenţiu Reghecampf a admis că atmosfera nu este cea mai bună, dar crede că lucrurile se vor schimba.

„Atmosfera nu este bună după ce pierzi. Toată lumea este supărată, mâhnită, deranjată de situaţia noastră din momentul de faţă. De foarte mult timp nu s-a mai întâmplat acest lucru şi de aceea am şi spus că sper ca reacţia jucătorilor să fie una pozitivă, să nu mai avem neşansa de a rata foarte multe ocazii. Trebuie să marcăm şi să ne facem jocul cât mai bine. Avem calitate, avem jucători care pot face lucrul ăsta fără niciun fel de probleme. O victorie ne-ar ajuta foarte mult să pregătim jocurile din următoarea perioadă. Totdeauna va fi presiune! În momentul când o să începem să câştigăm o să fie presiune că trebuie să ajungem pe primul loc. Dar mi-ar plăcea să fie presiunea după meciurile câştigate şi nu cea din situaţia de faţă. Jucătorii trebuie să înţeleagă că sunt la o echipă foarte mare. Toată lumea îşi doreşte ca echipa asta să ajungă cât mai sus, să ne batem pentru titlu cu şanse reale. În momentul când îţi doreşti să devii campion trebuie să ai de-a face cu aceste lucruri“, a declarat tehnicianul Ştiinţei.

CLICK PENTRU VIDEO!

Cât despre FC Voluntari, „Reghe“ a subliniat că nimeni nu va trata meciul superficial:

„Le-am spus jucătorilor săptămâna aceasta că îmi doresc să ne concentrăm mai mult pe ceea ce facem noi. Bineînţeles că o să le dau nişte detalii şi informaţii despre echipa din Voluntari, pentru că eu respect fiecare echipă cu care jucăm. Nu tratez niciun meci de sus şi nu o să fac greşeala asta, să le transmit jucătorilor aşa ceva, iar ei ştiu lucrul ăsta. Un meci cu o echipă pe care nu o respecţi poate să fie foarte greu“.

Obiectivul rămâne acelaşi

Laurenţiu Reghecampf a precizat că lupta pentru titlu este abia la început şi că suporterii nu trebuie să dispere. El a punctat că vor veni noi jucători importanţi.

„Suntem abia la începutul campionatului, urmează foarte multe meciuri. Mai mult, ştiţi foarte bine că în play-off este cu totul altceva. Noi sperăm să fim cât mai sus, să ajungem cât mai aproape de echipele din fruntea clasamentului. Obiectivul nu s-a schimbat. Jucătorii ştiu ce trebuie să facă şi o să luăm fiecare meci în parte şi o să facem totul să-l câştigăm. Încercăm să acoperim poziţiile unde avem nevoie de anumiţi jucători. Încercăm să aducem calitate şi nu doar să umplem golul şi de aceea nu ne grăbim. Vor ajunge doi-trei sau patru jucători noi, în funcţie de bugetul pe care-l avem şi de nevoile pe care le avem. Sperăm să reintre cât de curând şi jucătorii care sunt accidentaţi şi atunci vom putea discuta altfel“, a spus Reghecampf.

Gustavo: Putem să facem un meci bun

Din rândul fotbaliştilor Universităţii Craiova, atacantul Gustavo Vagenin consideră că echipa sa şi-a învăţat lecţia şi că va arăta altfel începând cu acest joc contra Voluntariului.

„Am avut o săptămână bună din punct de vedere al pregătirii. Am lucrat bine în apărare, dar şi ofensiv şi cred că o să arătăm asta pe teren. Mister ca început să-şi impună filosofia şi cred că mâine va fi un meci frumos. Suntem motivaţi să facem un joc bun contra Voluntariului. Cred că suntem pregătiţi să câştigăm meciul. Trebuie să schimbăm ceva, pentru că până acum nu a fost bine. Putem să facem un meci bun“, a subliniat Gustavo.

Liga 1, etapa 4

Vineri, 6 august: FC Botoșani – UTA Arad 2-1, CS Mioveni – CFR Cluj 0-1.
Sâmbătă, 7 august: Academica Clinceni – FCU Craiova 1-2, FC Argeş – Rapid 0-1.
Duminică, 8 august: Chindia Târgoviște – Dinamo 1-0, FCSB – Gaz Metan Mediaş 2-1.
Luni, 9 august – ora 18.30: Farul Constanţa – Sepsi Sf. Gheorghe, ora 21.30: Universitatea Craiova – FC Voluntari.

Clasament:

1.CFR Cluj 12 puncte (golaveraj 7-3)
2.Rapid 10 (4-0)
3.Botoşani 10 (5-2)
4.FCSB 8 (7-3)
5.Dinamo 6 (6-5)
6.FCU 6 (6-6)
7.Farul 5 (2-0)
8.UTA 5 (3-3)
9.Sepsi 4 (4-3)
10.Chindia 4 (2-3)
11.Mediaş 4 (4-6)
12.Voluntari 3 (4-5)
13.„U“ Craiova 3 (3-6)
14.Mioveni 3 (2-5)
15.Argeş 1 (2-5)
16.Clinceni 0 (3-9)

Citeşte şi: Leicester i-a „suflat“ Supercupa Angliei lui Manchester City

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS