10.4 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăSportFotbalFinalul unei ere! Lionel Messi s-a despărțit, oficial, de Barcelona!

Finalul unei ere! Lionel Messi s-a despărțit, oficial, de Barcelona!

Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona! Deși părea că este doar o chestiune de timp până când argentinianul semnează noul contract, clubul catalan a anunțat că Lionel Messi nu va mai continua pe Camp Nou.

Ultima oră | Leo Messi nu va continua la FC Barcelona” a fost anunțul făcut de gruparea catalană.

Acest anunț vine după ce, deși s-a crezut inițial că s-a ajuns la un acord între cele două părți, nu au putut fi îndeplinite mai multe aspecte economice ce țin de regulamentul La Liga. Lionel Messi nu a putut fi înregistrat din cauza plafonului salarial impus de oficialii campionatului din Spania.

Din cauza acestei situații, Leo Messi nu poate continua la FC Barcelona. Cele două părți regretă profund că nu pot fi îndeplinite dorințele atât ale jucătorului, cât și ale clubului. Barcelona îi mulțumește din tot sufletul jucătorului pentru aportul adus la dezvoltarea acestui club și îi dorește tot ce este mai bun în plan personal și profesional“, se arată în comunicatul oficial emis de Barcelona.

Messi avea cel mai mare salariu din lume

După ce a câștigat Copa America cu Argentina, Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona. Acesta urma să se întindă pe 5 ani, conform unor surse din Spania. Asta cu toate că jucătorul are deja 34 de ani.

De altfel, este surprinzător că atacantul nu a mai semnat, având în vedere că el fusese de acord să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, cifrat la 76 de milioane de euro pe an.

Barcelona are cea mai mare masă salarială din lume. Pe finalul anului trecut, salariile pe care le plătea Barcelona pe an totalizau 800 de milioane de euro. Din această sumă, 70 la sută reprezenta salariile fotbaliștilor.

Citește și: UEFA anunţă că sistemul VAR va fi utilizat la toate meciurile din preliminariile CM 2022

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un mort şi 12 răniţi după un atac armat...

Atac armat într-un supermarket din Collierville, Tennessee, unde un...

ȘTIRI GdS