20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Botoșani 1-2 / Încă o dată "porumbei"! Doar cu Gustavo, puncte nu iei

„U“ Craiova – Botoșani 1-2 / Încă o dată „porumbei”! Doar cu Gustavo, puncte nu iei

Universitatea Craiova a pierdut, scor 1-2, partida susținută duminică seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Confruntarea a contat pentru etapa 3 din Liga 1. Ştiinţa a ajuns la două înfrângeri consecutive în trei etape!

Prima repriză a fost bună

Oltenii au început bătălia cu moldovenii cu o atitudine mult schimbată în bine. S-au lovit însă, care de fiecare vizită, de un antijoc al formaţiei lui Croitoru. Botoşănenii au fragmentat de multe ori jocul, au provocat continuu şi au cerşit cartonaşe, enervând tribunele.

Alb-albaştrii au deschis scorul prin Gustavo, care a şutat cu efect, de la 12 metri lateral dreapta, la colţul din stânga al porţii (’40, 1-0). Acesta a fost şi rezultatul pauzei.

De menţionat faptul că în prima repriză a acestui joc suporterii de la Peluza Nord nu au arborat steagurile şi nici nu au scandat. S-au rezumat doar să aplaude fazele reuşite de elevii lui Laurenţiu Reghecampf. Fanii au revenit pe baricade la pauză, au dominat fondul sonor, dar steagurile au lipsit, în semn de protest.

Moldovenii au „înviat” la pauză

La reluare, oaspeţii au profitat de o fază în care defensiva nu era organizată şi l-a executat pe Lazar cu un şut din interiorul careului (’50, 1-1).

La doar 3 minute, moldovenii au amuţit tribunele. A fost o centrare venită dintr-o lovitură liberă, de pe dreapta, în marginea careului mic, de unde Enriko Papa a reluat din foarfecă, aducând oaspeţii în avantaj (’53, 1-2).

Gustavo, omul cu ratările

Alb-albaştrii au fost la un pas de egalare în minutul 65, când Gustavo a ciupit o minge unui fundaş, a reuşit să o ajungă din urmă, dar a şutat în plasa laterală, din alergare şi dintr-un unghi închis.

Gustavo a mai irosit o şansă uriaşă de gol în minutul 70, când a primit o pasă excelentă de la Ofosu, dar a şutat mult peste poartă.

Brazilianul a mai bifat o ocazie în minutul 88, când a transformat excelent o lovitură liberă din afara careului, dar Pap a respins miraculos.

Rotaru, luat la ţintă de Peluza Nord

La finalul partidei, suporterii Ştiinţei l-au taxat pe finanţatorul Mihai Rotaru, considerând că ţine portofelul închis de prea multă vreme. „Ole, ole, ole, ole, bagă bani, Rotarule!“, au cântat suporterii de la Peluza Nord. „Săgeţile“ către patron au continuat să fie trase şi pe reţele de socializare. Fanii i-au făcut bilanţul lui Mihai Rotaru şi concluzia a fost că a încasat mult mai mult decât a investit. De apreciat faptul că finanţatorul Ştiinţei i-a urmărit atent pe fani şi a părut că a înţeles perfect mesajul.

Caseta meciului:

„U“ Craiova: David Lazar – Ștefan Vlădoiu, Mihai Bălașa (’63, Mateeo Fedele), Marius Constantin, Nicușor Bancu – Dan Nistor, Alex Mateiu (’53, Vladimir Screciu), Ionuț Vînă (’53, George Cîmpanu) – Gustavo Vagenin, Elvir Koljic, Ștefan Baiaram (’55, Reagy Ofosu).
Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

FC Botoșani: Eduard Pap – Chirstopher Braun, Bogdan Racovițan, Alin Șeroni, Alex Țigănașu – Andrei Chindriș, Malcom Edjouma – Enriko Papa, Hervin Ongenda (’90+2, Andrei Patache), Eduard Florescu (’84, Realdo Fili) – Mihai Roman (’69, Richard Sila).
Antrenor: Marius Croitoru.

Cartonașe galbene: Bălașa ’10 Vînă ’12, Vlădoiu ’22, Marius Constantin ’47, Screciu ’80 / Ongenda ’10, Croitoru ’28, Racovițan ’43, Ţigănaşu ’57, Pap ’69.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei; Horia Mladinovici.

Observatori: Marian Bucurescu (LPF), Adrian Comănescu (CCA).

În etapa următoare, Universitatea Craiova va evolua tot pe teren propriu, în compania echipei FC Voluntari. Meciul este programat luni, 9 august, de la ora 21.30.

Liga 1 / etapa 3

Vineri, 30 iulie: Gaz Metan Mediaş – FC Argeş 2-2, Rapid – Farul Constanţa 0-0.
Sâmbătă, 31 iulie: FC Voluntari – FCU Craiova 2-1, CFR Cluj – Chindia Târgoviște 1-0.
Duminică, 1 augustUniversitatea Craiova – FC Botoșani 1-2, ora 22.00: UTA Arad – FCSB.
Luni, 2 august – ora 18.30: Sepsi Sf. Gheorghe – CS Mioveni, ora 21.30: Dinamo – Academica Clinceni.

Clasament:
1.CFR Cluj 9 puncte (golaveraj 6-3)
2.Rapid 7 (3-0)
3.Botoşani 7 (3-1)
4.Farul 5 (2-0)
5.FCSB 4 (4-1)
6.Sepsi 4 (3-1)
7.UTA 4 (1-0)
8.Mediaş 4 (3-4)
9.Dinamo 3 (3-3)
10.FCU 3 (4-5)
11.Voluntari 3 (4-5)
12.„U“ Craiova 3 (3-5)
13.Argeş 1 (2-4)
14.Chindia 1 (1-3)
15.Clinceni 0 (1-4)
16.Mioveni 0 (0-3)

Citește și: Liga 2 / Viitorul Pandurii s-a descurcat bine în Ardeal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS