13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Botoșani / Reghecampf: „Sperăm să reușim să ne câștigăm meciul“

„U“ Craiova – Botoșani / Reghecampf: „Sperăm să reușim să ne câștigăm meciul“

-

Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Botoșani. Partida contează pentru etapa a 3-a din Liga.

Disputa din Bănie va fi arbitrată de Horațiu Fesnic (Cluj). Acesta va fi ajutat de asistenții Valentin Avram (București) și Alexandru Cerei (Cluj). Al patrulea oficial va fi Horia Mladinovici (București). Observator CCA va fi Adrian Comănescu (Vâlcea).

Reghecampf este optimist

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Laurențiu Reghecampf, speră să-i scoată pe olteni din criză cât mai rapid. El își dorește ca primele semne ale revirimentului să apară chiar la disputa cu moldovenii.

„Urmează un meci important în campionat, cu o echipă foarte bună. Venim după eșecul din Conference League și ați văzut că nu numai noi, ci și celelalte echipe am trecut și trecem peste un moment dificil pentru fotbalul românesc. Sperăm să reușim să ne câștigăm meciul de mâine seară. Jucătorii să intre cu încredere, să treacă peste acest moment și sigur că reacția lor va fi una bună. Nu avem niciun jucător accidentat după ultimul meci, în afara celor pe care îi știți deja. Sperăm să alcătuim un unsprezece bun și să câștigăm meciul de mâine seară“, a declarat noul strateg al Științei.

Nu l-a surprins „cearta“ fanilor de la cantonament

Laurențiu Reghecampf a admis că cearta primită din partea fanilor, fie ea și de la distanță, a fost însușită de jucători și așteaptă o reacție pozitivă.

„Există o stare de oboseală și, în plus, majoritatea jucătorilor sunt afectați după această necalificare. Au văzut și reacția fanilor, dar le-am spus să stea liniștiți, pentru că este normal ce s-a întâmplat. Este o echipă iubită, de tradiție, are foarte mulți fani și trebuie să treacă peste acest moment și să iasă la luptă. Trebuie să dovedească pe teren că a fost un accident. Eu sunt obișnuit cu aceste lucruri, le-am trăit și ca jucător. Nu mă surprind, pentru că sunt oameni care trăiesc pentru această echipă, suferă. Le-am spus jucătorilor să rămână în cap cu amintirea momentelor frumoase, unde sunt aplaudați, iubiți. Vreau să le transmit fanilor, prin intermediul dumneavoastră, că încercăm să le aducem cât mai multe bucurii“, a spus „Reghe“.

„Trebuie să clădim o echipă puternică“

Tehnicianul Științei a vorbit și despre transferuri și a punctat că se dorește crearea unei echipe de top.

„Dacă analizezi ultimele două rezultate, da, suntem într-o minicriză. Dar abia a început campionatul… Băieții vin după o perioadă lungă de cantonamente, este o situație mai dificilă. Dar sperăm ca de la meci, la meci, să fim mai buni. Dacă reușim să marcăm situația se va îmbunătăți. Au și ei nevoie de un succes, ca să prindă încredere și o să vedeți că lucrurile vor merge spre bine“, a spus „Reghe“.

„Întotdeauna un antrenor își dorește să aibă la dispoziție cei mai buni jucători. În același timp, știți foarte bine că la Craiova se cresc jucători și clubul se bazează pe fotbaliștii cu talent, care vin de la echipele mici. L-am adus pe Ionuț Vînă și, probabil, că vor mai veni și alții, în funcție de necesități. Sperăm să nu mai avem parte de accidentări, pentru că atunci o să fie mai complicat. Trebuie să clădim o echipă puternică, astfel încât anul următor să aibă o altă față în cupele europene. Mie îmi place fotbalul ofensiv, agresiv, la care să-ți facă plăcere să te uiți. Vreau să le dau plăcerea de a juca și încrederea necesară. Lucrăm la toate acestea“, a mai spus tehnicianul.

Are așteptări de la Koljic și l-ar vrea și pe Andrei Vlad

Vorbind despre transferuri și a admis că atacul suferă, dar nu s-a aruncat cu promisiuni. El a punctat că în momentul de față fanii trebuie să aibă răbdare cu Elvir Koljic.

„Koljic este un jucător foarte bun, care vine după o accidentare foarte gravă, de lungă durată și are nevoie de o perioadă de adaptare. Ghinionul face că s-a accidentat Ivan, care avea experiență. Îl mai avem și pe Markovic, care este un jucător tânăr, cu perspective. Cred că ar trebui să-i dați mai multă încredere lui Koljic și o să vedeți că va fi mai bun de la meci, la meci. Vom vedea și cu Vlad… În momentul de față suntem foarte acoperiți pe acest post, dar cred că un portar ca Vlad este interesant pentru orice echipă. Este un jucător tânăr, component al echipei naționale, a avut parte de anumite greșeli, dar se mai întâmplă, asta este viața portarului“, a explicat Laurențiu Reghecampf.

Pigliacelli a pierdut poarta în favoarea lui Lazar

Întrebat despre starea de concurs a lui Mirko Piglicelli, știut fiind faptul că nu acceptă concurența lui David Lazar, Laurențiu Reghecapf a lămurit lucrurile pentru moment.

„Lazar a apărat bine! Este un portar de națională, care dă siguranță echipei. Pentru mine era normal să mă gândesc să-l schimb pe Mirko după meciul de la FCSB, unde echipa a încasat patru goluri. Nu a fost vina lui Mirko, dar sunt anumite momente, în viața unei echipe, când antrenorul trebuie să ia anumite decizii. Deocamdată, decizia mea este să apere Lazar! Mirko este plătit, este jucător profesionist, trebuie să-și facă treaba așa cum și-o fac și ceilalți. Nu există niciun jucător care să aibă un contract în care scrie că este titular. Avem concurență, iar aceasta este benefică pentru oricine. Nu ar trebui să fie supărat, ci mai ambiționat și să se antreneze mai bine“, a punctat Reghecampf.

Citește și: „U“ Craiova are un nou număr 10! Ionuț Vînă: „Îmi doresc să câștig trofee!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS