10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJO / România, umilită de Coreea de Sud, îşi complică situaţia în grupă la JO

JO / România, umilită de Coreea de Sud, îşi complică situaţia în grupă la JO

România, în degringoladă totală la meciul al doilea din grupa de la Olimpiadă, cu echipa Coreei de Sud. Băieţii lui Mirel Rădoi au pierdut fără drept de apel, scor 4-0, duelul contra unei echipe care nu mai avea voie să facă paşi greşiţi după surpriza din prima etapă, cu Noua Zeelandă. Meciul a fost controlat cap-coadă de Coreea, care a condus ostilităţile încă din primul minut şi a ratat mai multe ocazii importante. Mai mult de atât, România a evoluat cu un om în minus timp de 45 de minute, după o imprudenţă a lui Ion Gheorghe pe finalul reprizei.

Startul meciului de la Kashima a fost echilibrat, dar din minutul 20, uşor-uşor, coreenii au preluat conducerea jocului şi au început să pună presiune pe poarta lui Aioani. După câteva parade frumoase ale portarului nostru, a venit şi momentul să se declare învins chiar în faţa propriului conaţional, Marius Marin, cel care şi-a introdus mingea în poartă în minutul 27. Şi după golul încasat, România nu a contat deloc în ofensivă, ba mai mult, a primit şi un cartonaş roşu, iar totul s-a încheiat din acel moment.

Fără nicio realizare după pauză

La reluare, omul în minus s-a resimţit din plin, Coreea a dominat copios şi a reuşit să-şi dubleze avantajul în minutul 59, prin Lee Dong-Gyeong. Pe parcurs, jocul s-a mai domolit, asiaticii nu au mai forţat, dar tot au mai reuşit să înscrie de două ori, o dată dintr-o lovitură de la 11 metri (83), iar apoi în prelungiri prin Lee Kand-In. Într-un final, jocul s-a încheiat în defavoarea naţionalei noastre, scor 4-0.

România: Aioani – Ghiță, M. Marin (c), Pașcanu – I. Gheorghe, Ciobanu (76, Florescu), Dulca (76, Băluţă), Boboc (64, Grigore) – Sefer (56, Gheorghe), Ganea (56, Sintean), Dobre. Selecţioner: Rădoi.

Coreea de Sud: Song Bum-Woo – Seol Young-Woo, Jeong Tae-Wook, Park Ji-Su, Kang Yoon-Sung – Lee Dong-Gyeong, Won Du-Jae, Jung Seung-Won, Lee Dong-Jun – Um Won-Sang – Hwang Ui-jo. Selecţioner: Kim Hak-bum.

Toate cele patru formaţii din grupă au în acest moment câte trei puncte, cu o etapă înainte de final. În ultima rundă, România va juca în compania Noii Zeelande, miercuri, 28 iulie, de la ora 11.30.

Altfel zis, „tricolorii“ sunt nevoiţi să învingă naţionala Noii Zeelande pentru a fi siguri de prezenţa în sferturile competiţiei. Menţionăm că la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul, apoi meciul direct.

Citeşte şi: Liga 1 / Campioana CFR, victorie pe final de meci la Clinceni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS