13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuro 2020 / Anglia și-a câștigat locul din finală cu multă sudoare. Danemarca s-a ținut bine!

Euro 2020 / Anglia și-a câștigat locul din finală cu multă sudoare. Danemarca s-a ținut bine!

Reprezentativa Angliei a confirmat cu greu calculele hârtiei în semifinala susținută miercuri seară, pe „Wembley“, în fața Danemarcei. A fost 2-1 pentru britanici, care au avut nevoie de 120 de minute de joc ca să devină a doua finalistă de la Euro 2020.

Nordicii au deschis scorul dintr-o lovitură liberă, executată impecabil de Damsgaard (’30, 0-1).
Britanicii au replicat rapid, restabilind egalitatea în urma unui autogol al lui Kjaer, presat de Sterling (’39, 1-1).

Anglia a dat lovitura decisivă în prima repriză suplimentară. Sterling a obținut un penalti, dictat destul de ușor, după o pătrundere pe dreapta, iar Hary Kane și-a asumat executarea acestuia. Șutul lui Kane a fost apărat de Kasper Schmeichel, dar mingea i-a revenit englezului, care nu a greșit ținta de la 5 metri (’104).

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Philips, Rice (’95, Henderson) – Saka (’69, Grealish; ’106, Trippier), Mount (’95, Foden), Sterling – Kane. Selecționer: Gareth Southgate.

Danemarca: Schmeichel – Christiansen (’79, Andersen), Kjaer, Vestergaard (’105, Wind) – Stryger (’67, Wass), Hojbjerg, Delaney (’88, Jensen), Maehle – Braithwaite, Dolberg (’67, Norgaard), Damsgaard (’67, Poulsen). Selecționer: Kasper Hjulmand.

Anglia întâlni în finală reprezentativa Italiei. Meciul este programat duminică, de la ora 22.00, tot pe stadionul „Wembley“ din Londra.

Citește și: Pavel Badea, optimist înaintea Supercupei: „Omogenitatea poate juca un rol important“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS