10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuro 2020 / Roberto Mancini: „Puţini oameni au crezut, dar suntem în finală“

Euro 2020 / Roberto Mancini: „Puţini oameni au crezut, dar suntem în finală“

Selecţionata Italiei s-a calificat în finala EURO 2020 după ce a învins Spania cu 4-2, la loviturile de departajare, marţi seara, pe stadionul „Wembley“ din Londra, în prima semifinală, în care scorul a fost egal după 120 de minute, 1-1 (0-0, 1-1).

Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, a salutat calificarea în ultimul act.

„Suntem încântaţi că am produs această bucurie minunată poporului italian. Mai rămâne un meci de jucat, în care va trebui să facem acelaşi lucru. Ştiam că va fi un joc foarte dur, deoarece Spania este cea mai bună din lume în ceea ce priveşte posesia. Ne-au făcut probleme! A trebuit să rezistăm când a fost nevoie. A fost un meci foarte deschis, dar am vrut să ne calificăm în finală şi am încercat până la capăt. Loviturile de departajare seamănă cu o loterie. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru că au ajuns în finală şi bravo şi Spaniei, deoarece este o echipă foarte mare“, a declarat Roberto Mancini.

Întrebat care sunt secretele renaşterii „Squadrei Azzurra“ după dezamăgirea necalificării la Cupa Mondială din 2018, Mancini a răspuns:

„În ultimii trei ani, jucătorii au câştigat credit. Puţini oameni au crezut, dar suntem în finală. Toată lumea vrea să câştige un EURO sau o Cupă Mondială. Oportunităţi există, uneori mai puţine decât alte dăţi. Jucătorii au vrut să joace un fotbal diferit, mai frumos pentru spectatori şi până acum au reuşit exact asta“.

Italia are în palmares un titlu european, câştigat în 1968 pe teren propriu.

Luis Enrique: „Nu a fost o seară tristă“

La rândul său, Luis Enrique, selecţionerul Spaniei, nu a considerât că a fost „o seară tristă“ şi nu a avut nimic de reproşat elevilor săi.

„Nu a fost o seară tristă pentru noi, deloc. Fotbalul ne-a reamintit că poţi câştiga sau poţi pierde. Nu suntem descurajaţi deloc, ci trebuie să ne felicităm adversarii. Am spus înainte de EURO că suntem printre cele opt echipe capabile să câştigăm, deci nu m-am înşelat. Ne întoarcem ştiind că puteam câştiga competiţia. Băieţii au făcut o treabă excelentă şi n-am nimic să le reproşez. Am demonstrat că suntem o echipă şi vom continua să o facem. Trebuie să ne odihnim şi ne vom regăsi la viitoarele convocări“, a declarat Luis Enrique.

Citeşte şi: EURO 2020 / Prima finalistă s-a decis la penaltiuri! Italia va juca cu trofeul pe masă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS