10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2020 / Prima finalistă s-a decis la penaltiuri! Italia va juca cu trofeul pe masă

EURO 2020 / Prima finalistă s-a decis la penaltiuri! Italia va juca cu trofeul pe masă

Italia și Spania au oferit o semifinală pe măsură la Campionatul European 2020. Cele două formații au practicat un joc spectaculos, pe contre, cu ocazii de ambele părți, iar la final s-au văzut nevoite să joace și 30 de minute de prelungiri. După 1-1 în timpul regulamentar, scorul s-a menținut și în prelungiri, iar penaltiurile au decis prima finalistă. Astfel, Italia s-a impus cu 4-2 și va juca, duminică, cu trofeul pe masă!

Meciul, per total, a fost dominat de spanioli, în special la capitolul posesie. Ibericii au fost mai periculoși în prima parte, dar nu au modificat tabela. La reluare, Italia a început să atace și să rateze ocazii importante prin Chiesa și Insigne. Într-un final, pe un contraatac, „Squadra Azzurra“ a deschis scorul prin Frederico Chiesa, în minutul 60, cu un șut plasat de la marginea careului de 16 metri. Spania a năpustit, apoi, spre poarta lui Donnarumma, iar după ratările lui Olmo și Busquets, a venit și golul egalizator. Alvaro Morata și-a „spălat“ toate greșelile de la acest European și a trimis meciul în prelungiri cu reușita sa din minutul 80.

În cele 30 de minute nu s-a întâmplat nimic deosebit, iar calificarea în marea dinală s-a decis la loviturile de pedeapsă. Acolo, Italia a fost mai inspirată, care s-a impus cu 4-2 și astfel a acces în ultimul act al competiției.

Pentru Italia au înscris de la punctul cu var Belotti, Bonucci, Bernardeschi și Jorginho, în timp ce Locatelli a ratat. Din tabăra lui Luis Enrique au marcat Moreno și Alcantara și au ratat Olmo și Morata.

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (’74, Toloi) – Barella (’85, Locatelli), Jorginho, Verratti (’74, Pessina) – Chiesa (‘107, Bernardeschi), Immobile (’61, Berardi), Insigne (85, Belotti). Selecționer: Roberto Mancini.

Spania: Unai Simon – Azpilicueta (’85, Llorente), Eric Garcia (‘109, Pau Torres), Laporte, Alba – Koke (’70, Rodrygo), Busquets (‘106, Alcantara), Pedri – Ferran Torres (’62, Morata), Oyarzabal (’70, Moreno), Dani Olmo. Selecționer: Luis Enrique

Arbitri: Felix Brych (Germania) – Mark Borsch şi Stefan Lupp.

Miercuri seară vom afla și a doua finalistă după disputa dintre Anglia și Danemarca. Partida va avea loc tot pe stadionul „Wembley“ din Londra, de la ora 22.00.

Semifinale:

Marți, 6 iulie: Italia – Spania 3-5;
Miercuri, 7 iulie – ora 22.00. Anglia – Danemarca.

Citește și: Copa America / Brazilia, prima finalistă! Neymar şi Paqueta au rezolvat semifinala cu Peru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS