15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRădoi, despre absenţa sa de la meciurile din cadrul EURO 2020: „Durerea era prea mare“

Rădoi, despre absenţa sa de la meciurile din cadrul EURO 2020: „Durerea era prea mare“

Selecţionerul României, Mirel Rădoi, a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a fost prezent la niciunul dintre cele patru meciuri găzduite de Arena Naţională în cadrul EURO 2020. Asta pentru că „durerea era prea mare“ să vadă la Bucureşti echipele care au jucat în locul României.

„Este vorba despre durerea pe care a lăsat-o această necalificare (a României – n.r.). Eu am spus şi înainte că este posibil, că există posibilitatea ca eu să nu merg la niciun meci de la Campionatul European pentru că durerea era prea mare să văd echipele care au jucat în locul nostru acolo. Aşa că am preferat să rămân în faţa televizorului“, a spus Rădoi, citat de Agerpres.

Ar fi fost greu la Euro

Acesta a menţionat, după ce a urmărit la televizor partidele de la turneul final, că echipei naţionale a României i-ar fi fost greu să treacă de faza grupelor.

„Acum e simplu după ce am văzut meciurile să spunem că ar fi fost uşor şi pentru România la EURO. Dar eu mă uit la grupa cu Macedonia, cu Ucraina… care e o grupă destul de echilibrată, cu echipe foarte bune, care au arătat un fotbal bun. Din punctul meu de vedere, exceptând Germania, în rest toate echipele participante au arătat mult mai bine la EURO decât în calificări. Nu mă uit la numărul de puncte, ci după jocul echipelor pe care le-am urmărit. Şi cred că şi pentru România, în momentul în care ar fi fost calificată la Campionatul European, era foarte greu să treacă de faza grupelor. Vă spun sincer, pentru că m-am uitat la meciuri. Deci nu ar fi fost aşa de uşor. Nu aş avea nimic de pierdut să spun că ne-am fi calificat, am fi ajuns până în semifinale… dar trebuie să fim realişti. Eu sunt cu aceşti băieţi, le ştiu potenţialul, le cunosc valoarea, dar trebuie să ţinem cont şi de valoarea adversarului“, a declarat tehnicianul.

Mizează pe Belgia

În opinia selecţionerului României, Belgia este una dintre echipele care vor juca finala EURO 2020:
„Mie în momentul de faţă îmi place Belgia. Ca strategie, îşi păstrează ideile de joc indiferent de adversar. Dar vorbim şi de valoarea jucătorilor lor pe care nu o poate nega nimeni. Dar eu dacă eu aş fi pus să aleg o echipă care va juca finala aş alege Belgia. Dar la fel îmi place Spania“.

România a organizat patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina – Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, precum şi partida din optimile de finală Franţa – Elveţia (28 iunie, scor 3-3 şi 4-5 la loviturile de departajare).

Citeşte şi: Nicuşor Bancu: „Am făcut o pregătire foarte bună, am văzut datele!“ (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS