24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Campionatului European

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Campionatului European

Portughezul Cristiano Ronaldo, autorul unei duble pentru naţionala ţării sale în partida de debut la EURO 2020, împotriva Ungariei (3-0), disputată marţi seara la Budapesta, a ajuns la 11 goluri marcate la turneele finale ale Campionatului European. CR7 l-a devansat pe francezul Michel Platini (9 goluri) şi este primul în ierarhia all-time a golgheterilor acestei competiţii, informează Agerpres.

Starul lusitan (36 ani) a reuşit această performanţă în faţa celor 68.000 de spectatori prezenţi în tribunele arenei „Puskas“ din capitala Ungariei, pecetluind practic soarta partidei prin cele două goluri înscrise în finalul jocului, în minutele 87 (din penalti) şi 90+2, după ce Portugalia a deschis scorul prin Raphael Guerreiro (’84).

Titular în meciul de marţi, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care a evoluat la cinci turnee finale ale campionatului continental. Fostul portar Iker Casillas a făcut parte din lotul Spaniei la cinci turnee, fără să joace însă niciun minut la primul dintre ele (EURO 2000).

Vezi ce spune despre recordurile sale!

„Important era să câştigăm“, a reacţionat Ronaldo, desemnat „omul meciului“ de la Budapesta. „A fost un meci dificil, Ungaria s-a apărat foarte bine timp de 90 de minute. Noi am înscris trei goluri şi sunt foarte recunoscător echipei pentru că m-a ajutat să marchez de două ori“, a subliniat atacantul, conştient de importanţa acestui succes, într-o „grupă a morţii“ din care mai fac parte puternicele selecţionate ale Franţei, campioana mondială en titre, şi Germaniei.

„Era fundamental să începem bine acest turneu, pentru a căpăta încredere. Acum trebuie să continuăm şi să câştigăm următorul meci, sâmbătă, la Munchen, împotriva Germaniei“, a adăugat el.

Cu 106 goluri înscrise în 176 de selecţii, Cristiano Ronaldo vizează de asemenea recordul absolut de goluri în meciurile internaţionale, deţinut din anul 2006 de iranianul Ali Daei (109 goluri).

Vedeta naţionalei Portugaliei nu doreşte să vorbească însă prea mult de aceste recorduri. A subliniat că îl interesează un singur lucru: păstrarea coroanei europene cucerită în 2016, ceea ce ar reprezenta probabil singura sa şansă de a câştiga pentru a şasea oară în carieră Balonul de Aur rezervat celui mai bun fotbalist al planetei, pentru a-l egala astfel pe marele său rival argentinian Lionel Messi.

„Acest record (de goluri la Campionatul European) este unul bun, dar pentru mine cel mai bun record ar fi să câştigăm EURO pentru a doua oară consecutiv“, a conchis Cristiano Ronaldo.

Citeşte şi: Euro 2020 / Portugalia s-a impus clar, dar pe final, în fața Ungariei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS