16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMircea Lucescu şi-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu şi-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev

Antrenorul român Mircea Lucescu a ajuns la un acord cu preşedintele clubului de fotbal Dinamo Kiev, Igor Surkis, pentru prelungirea contractului cu campioana Ucrainei până în vara anului 2023, potrivit site-ului oficial al grupării.

Anul trecut, tehnicianul român a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. În primul său sezon la Dinamo Kiev, Mircea a câştigat toate trofeele interne – titlul de campion, Cupa şi Supercupa Ucrainei.

Igor Surkis şi Mircea Lucescu au asistat recent la finala Ligii Campionilor şi la finala Europa League. În timpul călătoriei au discutat în legătură cu sezonul trecut şi au făcut planuri pentru următorul. Au convenit să activeze opţiunea de prelungire a contractului pentru încă un an. Astfel, acordul dintre antrenor şi club este valabil până în iulie 2023.

Surkis, despre Mircea Lucescu: „Este un specialist“

„Avem încredere deplină în domnul Lucescu şi în strategia sa de dezvoltare. Mircea Lucescu nu este doar un antrenor câştigător, este un specialist care dezvoltă jucători şi ajută la schimbarea clubului nostru. Sper că următorii doi ani să fie doar începutul unei noi pagini victorioase istoria lui Dinamo şi suntem foarte fericiţi că Lucescu va face parte din această călătorie“, a declarat Surkis, citat de Agerpres.

„Într-un an, clubul şi echipa au făcut un mare pas înainte şi sperăm că progresele vor continua. După ce am făcut alegerea corectă în urmă cu un an, nu ne îndoim că decizia actuală va aduce noi beneficii lui Dinamo“, a adăugat conducătorul clubului.

În sezonul trecut, cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, Dinamo a jucat 43 de meciuri în toate competiţiile (prima ligă ucraineană, Liga Campionilor, Europa League, Cupa Ucrainei, Supercupa Ucrainei). A înregistrat 28 de victorii, 8 remize şi 7 înfrângeri. Echipa a revenit în Liga Campionilor după o perioadă de absenţă şi a ajung până în optimile de finală a Europa League, pe lângă cele trei trofee interne.

Citeşte şi: Liga 1 / FCSB a bifat al doilea transfer. Becali l-a prezentat pe Alexandru Creţu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS