8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Bară - bară, golul a lipsit! „U“ Craiova și CFR Cluj s-au păstrat pentru play-off

Liga 1 / Bară – bară, golul a lipsit! „U“ Craiova și CFR Cluj s-au păstrat pentru play-off

-

Universitatea Craiova și CFR Cluj au încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susținută duminică seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, contând pentru etapa 30, ultima din sezonul regular al Ligii 1. A fost un joc disputat cu ocazii mari la ambele porți. În contul Științei s-au trecut în schimb cele mai mari, două bare, ambele în prima repriză.

Baiaram și Nistor l-au lăsat întins bine pe „Pufi“, iar Omrani pe Mirko

Partida a început cu CFR mai periculoasă. Ardelenii au reușit să și marcheze, dar reușite lui Omrani a fost anulată pe motiv de offside (’5).

Replica nu a întârziat, Cicâldău a centrat în careu, Baiaram a deviat cu capul pe spate, iar mingea a lovit transversala (’9). A fost imboldul de care aveau nevoie „leii“! A urmat câteva minute de luptă la mijlocul, iar în minutul 18, Dan Nistor a șutat în forță de la circa 20 de metri, la semiînălțime, dar mingea a lovit butul din stânga al porții. „Pufi“ a plonjat, dar pentru poză, pentru că de apărat nu prea avea șanse.

A venit rândul ardelenilor să lovească bara, prin Omrani (’23), apoi Pigiacelli a avut câteva intervenții excelente.

O mare ocazie de gol a irosit-o Tudorie, care a interceptat o minge de la Bordeianu, a rămas singur cu Bălgrădean, dar a intrat în unghi cu mingea și nu a mai putut să cadreze (’33).

Repriza secundă, mult mai liniștită

Dacă în prima repriză jocul a fost palpitant în destule momente, în mitanul secund cele două echipe s-au anihilat mai bine. Mai activă în ofensivă a fost CFR Cluj, care și-a creat oportunități prin Burcă (’57) și Sigurjonsson (’68). Pe primul l-a blocat Pigliacelli, iar cel de-al doilea nu a nimerit poarta dintr-o poziție bună.

În replică, Bogdan Vătăjelu a fost aproape de a înscrie un gol de generic. Fundașul Științei s-a „lăsat“ bine pe minge, așa cum o făcea pe vremea când purta banderola, dar șutul său puternic, de la 25 de metri, a fost respins cu greu de Bălgrădean (’82).

Statistică oferită de flashscore.ro
Statistică oferită de flashscore.ro

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (’59, Vătăjelu), Papp, Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău (’90, Fedele) – Camara (’90, Căpățînă), Tudorie (’59, Koljic), Baiaram (’79, Cîmpanu). Antrenor: Marinos Ouzounidis.

CFR Cluj: Bălgrădean – Malicio, Burcă, Ben Youssef, Ciobotariu (’82, Carnat) – Bordeianu, Aurelio, Sigurjonsson (’72, C. Manea) – Păun (’85, Hoban), Gîdea (’9, Chipciu), Omrani (’85, Rondon). Antrenor: Iordănescu.

Cartonașe galbene: Baiaram, Bancu, Cicâldău, Nistor, Papp, Koljic / Bordeianu, Sigurjonsson.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Radu Ghinguleac, Sebastian Gheorghe; Marian Barbu.

Liga 1, etapa 30

Vineri, 9 aprilie: Astra Giurgiu – UTA Arad 0-0, Dinamo – Academica Clinceni 1-3, FC Argeş – Chindia Târgovişte 3-1, FC Voluntari – FC Botoşani 1-1.
Sâmbătă, 10 aprilie: Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB 1-1.
Duminică, 11 aprilieUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0.
Luni, 12 aprilie – ora 17.30: Poli Iaşi – FC Hermannstadt, ora 20.30: FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş.

Clasament:

Citește și: Liga 2 / Pandurii Târgu Jiu a pierdut cu CSM Slatina și a retrogradat matematic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS