7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSpectacol de calitate în „Bavaria“. PSG, învingătoare pe „Allianz“, cu Bayern

Spectacol de calitate în „Bavaria“. PSG, învingătoare pe „Allianz“, cu Bayern

Bayern Munchen şi PSG au oferit un adevărat spectacol, miercuri seară, pe „Allianz Arena“. Cele două formaţii au propus un fotbal de calitate, cu extrem de multe ocazii de gol, iar la final parizienii au avut motive de bucurie. A fost 3-2 pentru campioana Franţei, care a scăpat în multe momente de goluri ca şi făcute, iar acum porneşte cu prima şansă la calificarea în „careul de aşi“ al Ligii.

PSG s-a impus prin golurile reuşite de Kilyan Mbappe (3, 68) şi Marquinhos (28),în timp ce pentru bavarezi au marcat miercuri Eric Maxim Choupo-Moting (37) şi Thomas Muller (60).

Bayern, lipsită de golgheterul Robert Lewandowski (accidentat) şi de Serge Gnabry (pozitiv la COVID-19), a dominat jocul şi a ratat o mulţime de ocazii, dar parizienii au fost tăioşi pe contraatac de fiecare dată când au avut ocazia.

Bavarezii au început în forţă, pe o ninsoare abundentă, dar Choupo-Moting a trimis în bară (2). PSG a replicat imediat şi Mbappe a marcat un minut mai târziu (3), din pasa lui Neymar, pe contraatac. Echipa gazdă a ratat prin Goretzka (19), Pavard (20) şi Choupo-Moting (27), dar cei care au marcat au fost tot parizienii, în min. 28, prin Marquinhos. Bayern a revenit în meci prin golul înscris în min. 37 de Choupo-Moting (ex-PSG), cu o lovitură de cap la centrarea lui Pavard.

Ratări pe bandă rulantă pentru „bavarezi

În repriza secundă, PSG a fost aproape de gol în min. 52, când Neuer a respins şutul lui Neymar, iar apoi Davies a respins de pe linia porţii mingea expediată de Di Maria. Echipa antrenată de Hansi Flick a reuşit egalarea, în min. 60, când Muller a înscris cu capul, din lovitura liberă executată de Kimmich. Însă, campioana Germaniei s-a văzut din nou condusă din min. 68, când Mbappe a marcat printre picioarele lui Jerome Boateng, din pasa aceluiaşi Neymar.

Gazdele au încercat din nou să egaleze, dar au fost lipsite de claritate în faţa porţii, Alaba (86) şi Muller (87) ratând ultimele ocazii ale bavarezilor.

Bayern, care a marcat cel puţin două goluri în 26 din ultimele 27 meciuri de acasă, a pierdut pe teren propriu după o serie impresionantă de 32 de meciuri, din care a câştigat 28. Bayern nu mai pierduse acasă din noiembrie 2019.

Bayern: Neuer – Pavard, Suele (42, Jerome Boateng), Alaba, Lucas Hernandez – Leroy Sane, Kimmich, Thomas Muller, Goretzka (33, Alphonso Davies), Kingsley Coman – Choupo-Moting. Antrenor: Hans-Dieter Flick.

PSG: Navas – Dagba, Marquinhos (31, Ander Herrera), Kimpembe, Abdou Diallo (46, Bakker) – Danilo Pereira, Idrissa Gueye – Di Maria (71, Kean), Neymar (90, Rafinha), Draxler – Mbappé. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Flick: „Această înfrângere nu schimbă mentalitatea noastră“

Hansi Flick, antrenorul echipei Bayern Munchen, consideră că bavarezii se pot califica în continuare în semifinalele Ligii Campionilor, în ciuda înfrângerii din manşa tur. Flick a adăugat că regretă lipsa de eficacitate a echipei sale.

„Mai este un meci de jucat şi vom da totul pentru a întoarce rezultatul în favoarea noastră. Această înfrângere nu schimbă mentalitatea noastră. Niklas Suele şi Leon Goretzka au suferit leziuni musculare. Vom vedea durata absenţei lor după testele medicale, dar sigur în weekend vor fi indisponibili. Este o înfrângere dureroasă. Paris a jucat de o manieră foarte eficace, dar noi am dominat meciul. Trebuie să fac un compliment echipei mele în ceea ce priveşte mentalitatea, stitlul de joc. Dar, din păcate, noi nu am fost suficient de concentraţi în faţa porţii.

Când primeşti goluri ca cele de astăzi (miercuri), înseamnă că faci greşeli. Ne-ar plăcea mult să le evităm. Cele trei goluri ar fi putut fi evitate. Dar mergem înainte, nu mai putem schimba rezultatul de astăzi. Sper să o putem face săptămâna viitoare“, a spus Hansi Flick, tehnicianul campioanei Germaniei.

Citeşte şi: Real Madrid a triumfat în manşa tur a sfertului de finală cu Liverpool

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS