12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalChelsea a făcut un pas mare spre semifinalele Ligii după 2-0 cu Porto

Chelsea a făcut un pas mare spre semifinalele Ligii după 2-0 cu Porto

Chelsea a făcut un pas mare spre calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe FC Porto cu scorul de 2-0, miercuri seară, în deplasare, la Sevilla.

Londonezii s-au impus prin golurile marcate de Mason Mount (32) şi Ben Chilwell (85).

Porto a dominat prima parte a meciului şi a avut o primă ocazie prin Uribe (12), al cărui şut a trecut peste transversală. Chelsea a deschis scorul prin Mount (32), angajat foarte bine de Jorginho în marginea careului. Mount a devenit, la 22 de ani, cel mai tânăr marcator al echipei de pe Stamford Bridge în Liga Campionilor.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel a mai ratat după pauză prin Werber (47), dar şi Porto o avut două şanse notabile, prin Marega (51), blocat de portarul Edouard Mendy, şi prin columbianul Luis Diaz (57), al cărui şut a trecut puţin pe lângă ţintă. Chelsea a avut o bară, în min. 84, prin americanul Christian Pulisic, iar un minut mai târziu a închis tabela, prin Chilwell. Acesta a profitat de o preluare greşită a mexicanului Corona, a pătruns şi l-a învins pe portarul Marchesin (85).

Porto: Marchesin – Manafa (83, Francisco Conceicao), Pepe, Mbemba, Sanusi Zaidu – Je. Corona, Otavio (83, Toni Martinez), Uribe, Grujic – Marega (83, Fabio Vieira), Luis Diaz. Antrenor: Sergio Conceicao.

Chelsea: E. Mendy – Azpilicueta, Rudiger, A. Christensen – Reece James (80, Thiago Silva), Jorginho, Kovacic (90+2, Emerson Palmieri), Chilwell – Mount (80, Kanté), Havertz (65, Giroud), Werner (Pulisic, 65). Antrenor: Thomas Tuchel.

Şi manşa secundă se va juca tot pe Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan din Sevilla, pe 13 aprilie. Învingătoarea o va înfrunta în penultimul act pe Real Madrid sau Liverpool.

Citeşte şi: Spectacol de calitate în „Bavaria“. PSG, învingătoare pe „Allianz“, cu Bayern

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS