14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAdrian Popescu: "Universitatea Craiova este pe un drum bun!"

Adrian Popescu: „Universitatea Craiova este pe un drum bun!”

Universitatea Craiova se apropie cu paşi repezi de derbiul cu CFR Cluj, din ultima etapă a campionatului regular, iar susţinătorii Ştiinţei îşi fac tot felul de calcule. Despre întâlnirea de duminică, de la ora 21.30, de pe stadionul „Ion Oblemenco” a vorbit, pentru GdS, şi Adrian Popescu. Căpitanul alb-albaştrilor din 1991, an în care a fost adjudecat eventul, consideră că trupa lui Marinos Ouzounidis este capabilă să scrie noi performanţe.

„E îmbucurător jocul”

GdS: Ce părere aveţi despre jocul Universităţii, acum, pe final de campionat regular?

Adrian Popescu: Aşa cum aţi scris şi voi, antrenorul Ouzounidis este un tip care culege roadele mai repede decât ne aşteptam. Ceea ce este foarte bine, pentru că nu mai avem răbdare să reconstruim totul. Munceşte foarte bine şi rezultatele se văd chiar din prima parte a mandatului. Cu FCSB a jucat bine echipa, a dominat, a avut ocazii clare de gol, şuturi la poartă, organizare bună în teren… E îmbucurător jocul. Faptul că nu a câştigat contează, dar jocul ne-a dat un moral bun şi ne dă speranţe. Era bine dacă ne impuneam, pentru că eram şi noi mai aproape de FCSB şi CFR Cluj. Eram şi noi mai sus pe ‘deal’, ca să glumim puţin. Îmi pare rău de Cicâldău, pentru penaltiul ăla ratat. S-a văzut că nu s-a uitat la portar ce face, Andrei Vlad a intuit colţul şi de aceea a apărat. Am înţeles că şi jucătorii de la FCSB i-au indicat lui Vlad să sară în stânga, jos. Şi uite că ne-a privat de un rezultat foarte bun.

GdS: A revenit Koljic. Aveţi aşteptări mari de la el şi de la Ivan, care creşte de la meci la meci?

A.P.: În privinţa lui Koljic spun că e greu să redevină într-un timp atât de scurt acel jucător de la începutul campionatului, care marca în fiecare partidă. Chiar dacă face antrenamente foarte bune, până va intra într-o formă foarte bună de concurs mai durează. Să dea Dumnezeu să-şi intre rapid în ritm, dar e greu, are nevoie de mai multe meciuri în picioare. La Ivan se vede o creştere mare în joc de când a plecat Bergodi. A prins mai multă încredere, a marcat şi s-a implicat mult. Chiar dacă a ratat câteva ocazii bune cu FCSB, pe mine m-a mulţumit, s-a simţit bine pe teren. Dar, oricum, aştept mai mult de la el. La meciurile importante trebuie să dea dovadă de sacrificiu, să fie activ în faţa porţii şi să şuteze mai mult la poartă. Asta vrem de la el! La banii pe care îi ia pe lună ar trebui să dea în fiecare meci un gol şi o pasă de gol.

„Nu ştiu cum sau cu cât, dar trebuie să învingem”

GdS: Cum prefaţaţi meciul cu CFR Cluj?

A.P.: Este foarte important meciul cu CFR Cluj! Trebuie să-l câştigăm neapărat. Altfel distanţa se păstreză, îţi pierzi din încredere şi în play-off e mai greu, nu e loc de întors. Să sperăm că Universitatea va face o partidă foarte bună şi duminică şi că o să câştige.

GdS: CFR vine în Bănie fără Deac, suspendat pentru această ultimă etapă.

A.P.: Da, este o piesă importantă în angrenajul echipei şi este foarte bine pentru noi. Trebuie să fim atenţi, pentru că CFR are un lot bun şi are cu cine să-l înlocuiască. Sunt convins că CFR nu o să repete jocul slab din meciul cu Dinamo. Nu ştiu cum sau cu cât, dar trebuie să învingem! După aceea vom vedea ce va fi în play-off. Acolo este foarte important ca jucătorii să aibă o formă bună cât mai mult timp. Când ai 5-6 jucători constant buni, aceia îţi câştigă jocul. Că mai sunt şi jucători care nu sunt 100% sau oscilează.

„Nici nu se pune problema să nu ne calificăm în finala Cupei”

GdS: Cum vedeţi play-off-ul şi lupta pentru titlu?

A.P.: Nu vor apărea surprize, lupta se duce tot între cele trei şi cred că totul se va limpezi spre final. Sepsi va avea un cuvânt greu de spus, va influenţa lupta pentru titlu. Pentru Universitatea Craiova este important să câştige indiferent de numele adversarei, dacă vrea titlul. Dacă nu gândeşti şi nu lupţi doar la victorie, o să te mulţumeşti, din nou, doar cu locul 3. Sunt convins că băieţii noştri îşi propun asta, iar acum trebuie să se exprime în teren ca atare. De ei depinde un viitor frumos. E important să greşeşti cât mai puţin spre deloc dacă se poate. Dar, după cum se vede, Craiova este pe un drum bun. Aş vrea să se califice în play-off şi Emil Săndoi cu Chindia, însă va avea un meci greu cu Argeşul. M-aş bucura pentru el, pentru munca pe care a depus-o acolo.

GdS: Ştiinţa este şi în cursa pentru Cupă. Este principala favorită la trofeu?

A.P.: Avem şansa şi la Cupă, este adevărat. Avem un adversar accesibil. Văd că Viitorul Pandurii s-a cam dezumflat după ce a ratat participarea în play-off-ul Ligii 2. Nici nu se pune problema să nu ne calificăm în finala Cupei. Acolo o să vedem ce va fi.

N-ar zice ba la un campionat de 18 echipe

GdS: Aţi văzut ultima declaraţie a lui Justin Ştefan, care ar dori în viitor un campionat la Liga 1 cu 18 echipe?

A.P.: Nu ştiu dacă e bine sau e rău. Şi pe vremea noastră campionatul era cu 18 echipe şi era frumos. Să ştii că ar fi frumos să joci un campionat cap-coadă, să pice ultimele 4. Eu sunt adeptul unui campionat cu 18 echipe, dar nici ăsta cu play-off şi play-out nu-mi displace. Consider însă că este o prostie regula cu înjumătăţirea punctelor. Acum depinde şi de televiziuni ce îşi doresc.

Citeşte şi: Teo Ţarălungă, pariază pe Universitatea Craiova! “Eu am mare încredere în echipă!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS