22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMirel Rădoi, bun de cinste! Mihăilă, evoluție senzațională la meciul de debut!

Mirel Rădoi, bun de cinste! Mihăilă, evoluție senzațională la meciul de debut!

Naționala României s-a impus cu scorul de 3-2, joi seară, pe Arena Națională, în fața reprezentativei similare a Macedoniei de Nord. Partida a contat pentru prima etapă din Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, găzduit de Qatar.

Tricolorii au deschis scorul destul de repede, prin Florinel Tănase. Acesta a înscris cu sânge rece, de la 14 metri, cu un șut pe lângă portar, la colțul din dreapta al porții (’28, 1-0). A fost primul gol marcat de căpitanul echipei FCSB în tricoul naționalei.

Valentin Mihăilă a debutat cu un gol de generic la naționala mare

Selecționerul Mirel Rădoi a surprins prin titularizarea lui Florin Coman în dauna lui Valentin Mihăilă, deși jucătorul Parmei traversează o perioadă foarte bună. Destinul a îndreptat însă lucrurile! Fostul atacant al Universității Craiova a intrat în joc destul de repede, în minutul 14. A fost introdus în locul lui Coman, după ce acesta a acuzat probleme medicale. Ca un făcut, tânărul fotbalist crescut în Bănie, aflat chiar la debutul la prima reprezentativă (!), a reușit să marcheze un gol superb. I-a demonstrat astfel lui Rădoi că este mai valoros decât Coman în momentul de față. A fost o pasă bună a lui Keșeru pe culoar pentru Mihăilă, Vali a alergat cu mingea la picior talonat de doi adversari și a șutat de la distanță la colțul din dreapta al porții (’50, 2-0).

Și nu a fost singura acțiune care l-a avut în prim plan pe Valentin Mihăilă, fostul fotbalist al Științei câștigându-și astfel respectul după acest prim contact cu prima reprezentativă.

Apărarea a fost de două ori făcută „mat“ la final

România nu a „înschis“ meciul la timp, iar somnolența jucătorilor din centrul defensivei a fost taxată de două ori de oaspeți. Macedonia de Nord a reintrat în joc după un gol marcat cu capul, de la 8 metri, de Ademi (’83, 2-1).

Nici nu s-au dezmeticit bine tricolorii, că au scos din nou mingea din plasă. De data asta după o dublă greșeală de marcaj, Chiricheș – Burcă, soldată cu rămânerea lui Trajkovski singur cu portarul la 12 metri. Macedoneanul a reușit să-l învingă pe Niță și totodată să-i uluiască pe români (’83, 2-2).

Ianis Hagi l-a salvat de Mirel Rădoi

România a revenit la cârma jocului, dar și în avantaj pe tabela de marcaj. Asta grație lui Ianis Hagi, care a înscris frumos, după un assist al lui Răzvan Marin (’86, 3-2).

Ca și în cazul primilor doi marcatori români, Ianis Hagi se află la primul gol în tricoul naționalei mari.

România: Niță – Ov. Popescu, Burcă, Chiricheș, Bancu – Marin, Stanciu (’76, Bicfalvi) – Man (’76, Maxim), Tănase (’76, I. Hagi), Fl. Coman (’14, Mihăilă) – Keșeru (’63, Pușcaș). Selecționer: Mirel Rădoi.

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Bejtulai, Musliu, Ristevski (’88, Ibraimi) – Ristovski, Nikolov, Bardhi, Alioski – Elmas – Pandev (’78, Trajkovski), Nestorovski (’55, Stojanovski). Selecționer: Igor Angelovski.

Cartonașe galbene: Mihăilă ’41, Bancu ’59, Maxim ’90+2 / Nikolov ’36, Pandev ’45+1, Alioski ’72, Stojanovski ’89.

A arbitrat: Fabio Verissimo (Portugalia).

În celelalte meciuri ale grupei J s-au înregistrat următoarele rezultate: Germania – Islanda 3-0, Liechtenstein – Armenia 0-1.

Clasament: 1. Germania 3 puncte (golaveraj 3-0), 2. România 3 (3-2), 3. Armenia 3 (1-0), 4. Macedonia de Nord 0 (2-3), 5 Liechtenstein 0 (0-1), 6. Islanda 0 (0-3).

Etapa viitoare – duminică, 28 martie, ora 19.00: Armenia – Islanda; ora 21.45: Macedonia de Nord – Liechtenstein, România – Germania.

Citește și: Alb-albaştrii vor susţine un amical în compania Farului Constanţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS