17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFotbalul doljean, în prag de alegeri! Adunarea Generală Ordinară a AJF Dolj se ţine la Işalniţa

Fotbalul doljean, în prag de alegeri! Adunarea Generală Ordinară a AJF Dolj se ţine la Işalniţa

Fotbalul doljean este în prag de alegeri şi, ca de fiecare dată, sunt discuţii aprinse, cel puţin în mediul on-line, între taberele candidate la şefia AJF Dolj. Ultimul motiv de contre l-a reprezentat mutarea locului care va găzdui Adunarea Generală de duminică, 28 martie. Iniţial, într-una dintre şedinţele CEx. se stabilise ca Adunarea să fie găzduită pe stadionul „Extensiv”, în aer liber, ca măsură anti Covid. Ulterior s-a produs modificarea. Astfel, reprezentanţii AJF Dolj au anunţat membrii afiliaţi că „Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri se va desfăşura pe stadionul ‘Comunal’ din Işalniţa, începând cu ora 12.00”.

„Se aprobă mutarea locaţiei pentru organizarea Adunării Generale Ordinare şi Alegeri la stadionul ‘Comunal’ din Işalniţa. Asta datorită faptului că trebuie respectate normele impuse de către DSP Dolj – localitatea Craiova fiind în cod rosu. De asemenea, clubul deţinător al stadionului ‘Extensiv’ din Craiova anunţă ca răspuns la solicitarea AJF Dolj nr. 52/01.03.2021, prin care ne precizează că nu poate onora solicitarea deoarece stadionul este ocupat”, se arată în comunicatul emis miercuri, după întrunirea Comitetului Executiv.

Nu este exclus să apară o altă modificare dacă o impune situaţia

GdS a cerut explicaţii suplimentare şi a ridicat o altă problemă: dacă până duminică, Doamne fereşte!, numărul îmbolnăvirilor impune scenariul roşu şi în Işalniţa, ce se întâmplă?

„La vremea când s-a hotărât ca Adunarea să aibă loc pe ‘Extensiv’, acum circa o lună, cum prevede regulamentul, Craiova era sub 3%. Acum incidenţa este de 4,19 şi vorbim despre un scenariu roşu. Avem alte reguli la scenariul roşu faţă de scenariul galben. La Işalniţa incidenţa este de 2,15, cifre prezentate de DSP Dolj.

O să avem şi varianta a treia în cazul în care, Doamne fereşte!, se întâmplă ceva şi explodează numărul infectărilor în Işalniţa. Întrunim Comitetul de Urgenţă şi stabilim o nouă locaţie. Repet: am fost nevoiţi să procedăm astfel. Exact aşa au făcut şi celelalte judeţe când s-au ţinut alegeri. În unele, unde s-a putut şi unde au avut 40 de membri afiliaţi, au făcut Adunarea în sală. Asta pentru că era voie sub 50 de membri în sală, în scenariul galben.

În privinţa noastră, la scenariul galben, conform legii, avem voie să facem Adunarea cu maximum 100 de persoane în aer liber. Membrii afiliaţi sunt 106, dar cu siguranţă nu vor veni toţi. Nici la precedentele alegeri nu s-a prezentat toată lumea. Unii dintre ei au anunţat deja că nu pot veni, pentru că nu fac parte din consilii de conducere. Cred că depinde şi de la o instituţie la alta. Sâmbătă, la Cluj, se va ţine Adunarea pe Cluj Arena cu 104 membri, deşi incidenţa este de 6,37.

Noi nu intrăm în polemici cu nimeni. Nouă ni s-a spus să avem maximum 100 de persoane şi aşa vom avea. O să fie prezenţi acolo reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei şi ISU Dolj. Şedinţa se termină în jurul orei 14.00 şi atunci vom acorda timp şi reprezentanţilor mass-media. Nu vrem şi nu o să încălcăm legea!”, a comentat unul dintre reprezentanţii AJF Dolj, pentru GdS.

Cine are drept de vot?

S-a întâmplat la alegerile din trecut să existe în sală reprezentanţi ai unor cluburi fără drept de vot şi astfel s-au iscat certuri. Pentru ca episoadele neplăcute să fie înlăturate, conducerea actuală a reamintit cluburilor afiliate cine are drept de vot.

„Vă reamintim că la Adunare, membrii afiliaţi nu pot fi reprezentaţi decât de către o persoană care deţine o funcţie de conducere (de regulă preşedinte, secretar general sau funcţii echivalente). În cadrul respectivei persoane juridice, numele acesteia trebuie să fi fost comunicat în documentele transmise către AJF Dolj, conform art. 28, punctul 7 din Statutul AJF Dolj. De asemenea, numele delegaţilor trebuie comunicat în scris secretariatului general al AJF Dolj cu minimum 3 zile înainte de data desfăşurarii Adunării Generale. Delegaţii se vor prezenta la Adunare cu un mandat scris, emis de către respectivul membru afiliat, semnat şi stampilat, precum şi un act de identitate”, se precizează în comunicatul emis miercuri seară, după întrunirea Comitetului Executiv.

Iată cine sunt candidaţii la şefia AJF Dolj:

-pentru funcția de președinte al AJF Dolj: Marian Cătănescu, Sorin Pătraşcu şi Horaţiu Stănescu.
-pentru funcția de vicepreședinte: Bogdan Pâncu, Florea Spânu.
-pentru funcția de reprezentant al echipelor de Liga a 4-a: Dumitru Firu.
-pentru funcția de reprezentant al echipelor de Liga a 5-a: Ilie Dumitraşcu, Gillbert Doru Panait.
-pentru funcția de reprezentant al echipelor cu activitatea exclusivă de copii și juniori: Alin Mircea Papa, Alin Marius Staicu, Aurora Ungureanu – Dobre.

Citeşte şi: România – Macedonia de Nord / Florin Şoavă are încredere în Mirel Rădoi şi în tricolori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS