21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAdi Mutu, mesaj pentru jucători înainte de EURO: „Nu uitaţi că sunteţi cei mai buni“

Adi Mutu, mesaj pentru jucători înainte de EURO: „Nu uitaţi că sunteţi cei mai buni“

Reprezentativa Under-21 a României va participa în perioada 24-31 martie la faza grupelor a Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia. Distribuită în Grupa A, alături de ţara gazdă, Germania şi Olanda, selecţionata României va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Uj Bozsik.

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a ţinut un discurs în faţa jucătorilor săi, înaintea plecării spre Budapesta în vederea participării la Campionatului European U21 din Ungaria şi Slovenia. Acesta le-a transmis că din punctul său de vedere sunt cei mai buni şi niciun adversar nu le poate sta în faţă.

„Concentraţi-vă, adunaţi-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentraţi şi sunteţi atenţi. Şi nu uitaţi că sunteţi cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, şi a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieşit de acolo. Nu vă stă nimeni în faţă, credeţi-mă! Mai aveţi puţin până veţi juca la turneul final. Lăsaţi tot, uitaţi de echipele de club, aici sunteţi la echipa naţională a României, e altceva, e mult peste.

Ştiu că veniţi din momente diferite. Unii sunteţi euforici, daţi goluri la echipele de club, alţii, mai puţin, nu aveţi victorii sau nu prea jucaţi. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îţi dă multă responsabilitate şi importanţă. Veţi vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim. Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanţă şi trofee. Când cineva te măsoară cine eşti se uita la statistică şi la trofee. Dacă nu le ai, eşti doar un jucător care joacă fotbal. Aşa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult”, a spus Mutu, conform FRF.

Un moment unic pentru România

Selecţionerul le-a spus jucătorilor că participarea la acest turneu final este un moment special care le va influenţa carierele.

„Cu cât aveţi mai multe rezultate, cu atât pretenţiile cresc şi trebuie să munceşti mai mult. Lăsaţi totul deoparte, concentraţi-vă pentru că a ieşi din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanţă şi a ne simţi împliniţi că suntem acolo. Gândiţi-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care aţi jucat, ambiţia … Primul meci, cu Olanda, şi până în finală, toate meciurile sunt aşa. Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteţi buni, dar şi ei sunt buni. Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu ştiu că sunteţi în stare să arătaţi că sunteţi cei mai buni. E un moment unic pentru voi”, a mai precizat selecţionerul U21.

Programul României U21:
24 martie, 22:00: România – Olanda
27 martie, 19:00: Ungaria – România
30 martie, 19:00: Germania – România

Citeşte şi: Rugby / Se vede Cupa Mondială 2023! România, victorie frumoasă cu Spania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS