14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMediaș - „U“ Craiova 0-2 | Asta e, „leilor“! Victorie fără emoții, mulțumim!

Mediaș – „U“ Craiova 0-2 | Asta e, „leilor“! Victorie fără emoții, mulțumim!

Universitatea Craiova și-a confirmat statutul de favorită la Mediaș și s-a impus, vineri seară, în fața echipei Gaz Metan cu 2-0. Partida a contat pentru etapa a 27-a din Liga 1. În urma acestui succes, Știința a redus diferența la 4 puncte față de primele două clasate, CFR Cluj și FSCB, care au însă un meci mai puțin disputat.

Marius Constantin a avut un gol anulat

Prima parte a confruntării a fost destul de săracă în ocazii de poartă și s-a încheiat cu un scor „alb“.

Gazdele au început bine meciul, având o bară prin Nasser Chamed. Acesta a nimerit butul din dreapta cu un șut de la 17 metri (‘2).

Alb-albaștrii au replicat prin Nicușor Bancu, dar șutul acestuia de la 13 metri lateral stânga a trecut peste poartă (‘5).

O fază care a născut controverse s-a petrecut în minutul 29. „Leii“ au marcat prin Marius Constantin, care a reluat imparabil cu capul de la 8 metri o centrare venită dintr-o lovitură liberă. Din nefericire, arbitrul Lucian Rusandu a intervenit și a acordat fault în atac. Pe reluările de la tv s-a văzut o cădere teatrală a lui Larie, la desprinderea din marcaj a fundașului Științei.

Andrei Ivan a „trezit“ tabela, Cicâldău a adus liniștea

Universitatea a început partea secundă precaut, dar a reușit să marcheze în urma unor „intervenții“ de cascadorii râsului ale fundașilor ardeleni. A fost o pasă în forță, în fața porții, de pe dreapta, a lui Bogdan Vătăjelu, doi fundași ai Gazului au luftat, iar Andrei Ivan a fost omul potrivit la locul potrivit și l-a executat pe Pleșca de la circa 8 metri (’50, 0-1).

A doua ocazie în repriza a doua, al doilea gol! Știința a marcat de data asta ca la antrenament. Ivan a pătruns pe dreapta și i-a pasat de lângă tușă lui Alex Cicâldău, care l-a executat cu latul pe Pleșca de la 7 metri (’60, 0-2).

Ardelenii ar fi putut relansa jocul, dar, din fericire, Adama Sarr a nimerit bara de la câțiva metri (’62).

Până la finalul meciului alb-albaștrii au gestionat bine lucrurile și nu au oferit spații, astfel că victoria nu a fost pusă în pericol.

În partida următoare, Universitatea Craiova va juca împotriva formației UTA Arad. Disputa va avea loc marți, 16 martie, de la ora 19.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Gaz Metan Mediaș – Universitatea Craiova 0-2

Gaz Metan Mediaș: Răzvan Pleșca – Mihai Butean, Ionuț Larie, Jefferson de Sousa Matias, Mihai Velisar – Gabriel Rodriguez de Moura (’75, Francisco Santos da Silva Junior), Bryan Alceus (’75, Ovidiu Horșia), Roberto Romeo (’75, Ronaldo Deaconu) – Nasser Chamed, Mihai Mates (‘8, Adama Sarr), Jose Manuel Da Silva Oliveira (’63, Vlad Morar).
Antrenor: Mihai Teja.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Bogdan Vătăjelu, Paul Papp, Marius Constantin, Nicușor Bancu – Alex Mateiu, Ovidiu Bic (’81, Matteo Fedele) – George Cîmpanu (’72, Juan Camara), Alex Cicâldău (’86, Mihai Căpățînă), Ștefan Baiaram (’86, Vasile Constantin) – Andrei Ivan (’81, Alex Tudorie).
Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Cartonașe galbene: Adama Sarr ’33, Butean ’43, Alceus ’71 / Marius Constantin ’35, Vătăjelu ’77, Fedele ’85.

Cartonaș roșu: Nasser Chamed ’78.

Au arbitrat: Lucian Rusandu – Valentin Avram, Mihai Artene; Marian Barbu.

Observatori: Mirca Călin, Sorin Boca.

Statistica meciului:

Statistica: flashscore.ro

Liga 1, etapa 27

Vineri, 12 martie: Gaz Metan Mediaș – Universitatea Craiova 0-2.
Sâmbătă, 13 martie – ora 12.00: Academica Clinceni – FC Voluntari, ora 14.30: AFC Hermannstadt – FC Viitorul, ora 20.00: UTA Arad – FCSB.
Duminică, 14 martie – ora 18.00: Chindia Târgoviște – Astra Giurgiu, ora 20.30: CFR Cluj – Poli Iași.
Luni, 15 martie – ora 17.30: FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe, ora 20.30: Dinamo – FC Argeş.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citește și: Craiova, alături de Ana-Maria Popescu! Pavel Badea, încurajări înainte de Olimpiadă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS