8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFC Barcelona, umilită pe „Camp Nou“ de PSG, în Liga Campionilor. Seară magică pentru Mbappe!

FC Barcelona, umilită pe „Camp Nou“ de PSG, în Liga Campionilor. Seară magică pentru Mbappe!

FC Barcelona a fost învinsă clar de Paris Saint-Germain, cu scorul de 4-1, marţi seara, pe „Camp Nou“, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Catalanii au deschis scorul prin Lionel Messi (’27 – penalti), dar Kylian Mbappe a egalat la scurt timp (’32). Campioana Franţei a fost irezistibilă în ultima jumătate de oră. A punctat de două ori prin Mbappe (’65, ’85) şi o dată prin Moise Kean (’70).
Scorul putea fi mult mai mare, dar portarul german ter Stegen s-a opus excelent în câteva rânduri în faţa lui Mbappe.

FC Barcelona: Ter Stegen – Dest (’71, Oscar Mingueza), Piqué (’78, Puig), Lenglet, Jordi Alba – Frenkie de Jong, Busquets (’79, Pjanic), Pedri (’79, Trincao) – O. Dembele, Messi, Griezmann (’85, Braithwaite). Antrenor: Ronald Koeman.

PSG: Navas – Florenzi (’89, Kehrer), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Paredes Verratti (’73, Draxler), Idrissa Gueye (’46, Ander Herrera) – Kean (’85, Danilo), Icardi, Mbappe. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Se repetă „povestea“?


Manşa secundă va avea loc pe 10 martie, la Paris, dar istoricul partidelor dintre Barca și PSG ne spun că nu este jucată calificarea. Asta chiar dacă francezii au câștigat la scor!

În confruntarea din 2017 dintre cele două echipe, PSG s-a impus cu 4-0 în tur, la Paris, iar FC Barcelona a reuşit să întoarcă scorul în retur, cu 6-1.

Mbappe a urcat pe locul secund în clasamentul golgheterilor

Internaţionalul francez Kylian Mbappe, autorul unei triple pe „Camp Nou“, a urcat pe locul secund în clasamentul golgheterilor actualei ediţii a Ligii Campionilor.

Cu un total de cinci goluri, Mbappe se află acum la egalitate cu compatrioţii săi Olivier Giroud (Chelsea) şi Alassane Plea (Borussia Moenchengladbach), precum şi cu germanul Mergim Berisha (RB Salzburg) şi italianul Ciro Immobile (Lazio Roma).

Starul lui PSG s-a apropiat la o singură reuşită de brazilianul Neymar. Coechipierului său de la campioana Franţei a ratat partida de pe „Camp Nou“ din cauza unei accidentări. Mbappe este la o reușită și de spaniolul Alvaro Morata (Juventus Torino), norvegianul Erling Haaland (Borussia Dortmund) şi englezul Marcus Rashford (Manchester United), toţi cu câte şase goluri.

Messi a marcat și continuă urmărirea lui Cristiano Ronaldo. Argentinianul a marcat al 119-lea gol din cariera sa în Champions League, în partida cu PSG, și și-a consolidat locul secund în clasamentul istoric al acestei competiţii. Ierarhia este dominată de portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus), autorul a 134 de goluri.

Citește și: Chelsea merge strună cu Tuchel la timonă. Londonezii, la a patra victorie consecutivă în Premier League

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS