21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalClinceni – Universitatea Craiova, scor 0-0. Alb-albaștrii și-au reluat vechile obiceiuri

Clinceni – Universitatea Craiova, scor 0-0. Alb-albaștrii și-au reluat vechile obiceiuri

Universitatea Craiova nu a reușit decât o remiză „albă“, la Călărași, împotriva echipei Academica Clinceni. Partida a contat pentru etapa 23 din Liga 1.

A fost un meci cu două reprize distincte. În prima, alb-albaștrii au dominat, au ratat foarte mult și au părut siguri pe tot ce fac. La reluare, elevii lui Ouzounidis au controlat jocul, dar nu și-au mai creat ocazii clare de gol. Din contră, s-au descoperit spre final și au fost cât pe ce să scoată mingea din plasă.

GdS v-a ținut la curent cu momentele importante din joc printr-un live text, pe care îl regăsiți mai jos.

Clinceni: Octavian Vîlceanu – Georgi Pashov (’84, Florin Achim), Amir Bilali, Florin Gardoș, Paul Pîrvulescu – Andrei Cordea, Denis Ventura, Lucian Dumitru, Adrian Popa (’78, Cristi Tănase) – Tsvetellin Chunchucov, Aleksandru Longher (’4, Raul Rusescu). Antrenor: Ilie Poenaru.

„U“ Craiova: Mirko Pigliacelli – Ștefan Vlădoiu (’90, Bogdan Vătăjelu), Paul Papp, Mihai Bălașa (’46, Marius Constantin), Nicușor Bancu – Alex Mateiu, Dan Nistor – Cristi Bărbuț (’46, George Cîmpanu), Alex Cicâldău, Ștefan Baiaram (’65, Ivan Mamut) – Andrei Ivan. Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Cartonașe galbene: Pashov ’20, Pîrvulescu ’70, Cordea ’90+3 / Vlădoiu ’76.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Radu Adrian Ghinguleac, Mihai Marius Marica (Bistrița); Andrei Antonie.

Observatori: Constantin Ștefan, Ion Marin.

Liga 1, etapa 23:

Vineri, 12 februarie: FC Argeş – FC Viitorul 1-0.
Sâmbătă, 13 februarie: Chindia Târgoviște – UTA Arad 1-1, Dinamo – Sepsi Sf. Gheorghe 0-0.
Duminică, 14 februarie: Poli Iași – Astra Giurgiu 2-3, Academica Clinceni – Universitatea Craiova 0-0, ora 19.45: Hermannstadt – FCSB.
Luni, 15 februarie – ora 17.30: FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș, ora 20.30: CFR Cluj – FC Voluntari.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Final: Academica Clinceni – Universitatea Craiova 0-0.

Statistica flashscore.ro

min. 90+3: galben pentru Cordea.

Partida va fi prelungită cu 3 minute.

min. 90: schimbare la Universitatea: a ieșit Vlădoiu și a intrat Vătăjeu.

min. 86: Dumitriu a șutat mult peste poartă din afara careului mare.

min. 84: schimbare la Clinceni: a ieșit Pashov și a intrat Florin Achim.

min. 79: ocazie uriașă pentru Clinceni. Rusescu a șutat puternic de la 25 de metri, Piglicelli a respins prost, în față, până la Chunchukov, care a șutat peste poartă dintr-o poziție favorabilă.

min. 77: schimbare la Clinceni: a ieșit Adi Popa și a intrat Cristi Tănase.

min. 76: galben pentru Vlădoiu după ce l-a blocat cu fizicul pe Cordea.

min. 72: Pigliacelli a avut două intervenții bune, după un corner bătut pe poartă de Adi Popa, și o reluare periculoasă a lui Rusescu.

min. 70: Pîrvulescu a primit galben după ce l-a lovit cu mâna în figură pe Cîmpanu.

min. 65: Marinos Ouzounidis a operat a treia schimbare: a intrat Ivan Mamut în locul lui Ștefan Baiaram. Croatul va juca vîrf împins, iar în flancul stâng va trece Andrei Ivan.

min. 60: Nistor a șutat în blocajul unui fundaș, apoi Cîmpanu a încercat un șut, dar mingea a fost respinsă în corner. Lovitura de la colț nu a adus nimic.

min. 56: de câteva minute cele două echipe atacă în gol și au faultat destul de des.

min. 47: alb-albaștrii s-au instalat rapid în jumătatea adversă.

Partida a fost reluată.

Marinos Ouzounidis a operat două schimbări la pauză. Au ieșit Mihai Bălașa (accidentat) li Cristi Bărbuț și au intrat Marius Constantin, respectiv George Cîmpanu.

Pauză: Academica Clinceni – Universitatea Craiova 0-0.

Statistica primei reprize (flashscore.ro)

min. 45: Nistor l-a lansat bine pe Ivan, acesta a întors un adversar în careul de 16 metri și a șutat pe jos la conțul scurt, dar mingea a fost prinsă de Vîlceanu.

min. 38: Cristi Bărbuț a fost la un pas de a deschide scorul, după un șut deviat de Ventura.

min. 35: Andrei Ivan l-a pus în postură de finalizare pe Cicâldău cu o pasă cu caălcâiul, dar decarul Științei a șutat în blocajul lui Gardoș. Cornerul a rămas fără urmări pe tabelă.

min. 34: ocazie mare pentru Știința! Vlădoiu i-a centrat bine lui Cicâldău lângă bara din dreapta, acesta a preluat și a șutat de la 7 metri, dar Vâlceanu a respins. Mingea a ajuns apoi la Baiaram, dar acesta a șutat slab, permițându-i portarului să rețină.

min. 30: Dan Nistor a greșit o pasă simplă, mingea a ajuns la Rusescu, care a șutat în bară, dar, din fericire, de la margine s-a indicat și poziție de offside.

min. 26: Ivan a obținut o lovitură de colț. Nistor a centrat bine, în careu, dar Papp a faultat în atac.

min. 20: cartonaș galben pentru Pashov, după o intrare tare la Mateiu.

min. 17: Cicâldău a șutat bine de la 16 metri, după o combinație frumoasă cu Ivan, dar mingea a fost prinsă fără probleme de portarul ilfovenilor.

min. 15: Paul Papp a greșit o pasă cu capul, mingea a ajuns la Dumitriu, care a șutat pe jos, dar pe lângă poarta lui Mirko.

min. 13: Chunchukov a șutat în plasa laterală de la 12 metri lateral dreapta.

min. 8: Vlădoiu s-a apărat foarte bine la o pătrundere a lui Cordea.

min. 4: schimbare la Clinceni: Longher îi lasă locul lui Raul Rusescu.

min. 4: Alex Cicâldău a șutat puternic de la 20 de metri, dar portarul a reușit să respingă în corner.

min. 2: Mihai Bălașa l-a tăvălit pentru a doua oară pe Chunchukov.

A început partida.

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Zi de meci pentru Universitatea Craiova. Vicecampioana României întâlnește astăzi, de la ora 14.30, pe stadionul „Dunărea“ din Călărași, pe Academica Clinceni.

Partida din runda 23 a Ligii 1 va fi arbitrată de Radu Petrescu (București). Acesta va fi ajutat la cele două linii de Radu Adrian Ghinguleac (București), respectiv Mihai Marius Marica (Bistrița). Al patrulea oficial va fi Andrei Antonie (București).

Observator din partea CCA pentru acest duel a fost numit Constantin Ștefan (București).

Formațiile de start:

Clinceni: Octavian Vîlceanu – Georgi Pashov, Amir Bilali, Florin Gardoș, Paul Pîrvulescu – Andrei Cordea, Denis Ventura, Lucian Dumitru, Adrian Popa – Tsvetellin Chunchucov, Aleksandru Longher.
Rezerve: Gabriel Ureche – Florin Achim, Asen Chandarov, Raul Rusescu, Cristi Tănase, Jovan Markovic, Mihai Dobrescu, Răzvan Andronic, Eugeniu Cebotaru.
Antrenor: Ilie Poenaru.

„U“ Craiova: Mirko Pigliacelli – Ștefan Vlădoiu, Paul Papp, Mihai Bălașa, Nicușor Bancu – Alex Mateiu, Dan Nistor – Cristi Bărbuț, Alex Cicâldău, Ștefan Baiaram – Andrei Ivan.
Rezerve: Laurențiu Popescu – Bogdan Vătăjelu, Marius Constantin, Ovidiu Bic, George Cîmpanu, Vasile Constantin, Mihai Căpățînă, Alex Tudorie, Ivan Mamut.
Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Universitatea Craiova nu a mai pierdut în deplasare de aproape un an

Alb-albaștrii vin după trei victorii consecutive, două în campionat și una în Cupă, și au un moral bun. Elevii lui Marinos Ouzounidis luptă la Călărași pentru cele 3 puncte foarte importante, pentru confirmarea valorii, pentru revanșa față de rezultatul din tur și… pentru Gică Craioveanu! Astăzi, „Grande“ face 53 de ani, motiv pentru care noi, toți cei cu inima alb-albastră, îi urăm un călduros „La mulți ani!“.

Universitatea Craiova s-a dovedit o nucă tare în jocurile din deplasare. Ultima înfrângere suferită de olteni pe teren advers în campionat a fost înregistrată pe 8 martie 2020, 1-4 cu FCSB. Au urmat 10 victorii şi patru rezultate de egalitate.

18 dintre cele 27 de goluri marcate de craioveni în cele 22 de runde au fost reuşite în prima repriză.

Cu doar 13 goluri încasate şi 10 meciuri fără gol primit, Universitatea Craiova are a doua cea mai bună apărare din campionat.

Academica Clinceni stă bine pe teren propriu

Cinci victorii, trei remize şi doar trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de Academica pe teren propriu în acest sezon.

Nouă dintre cele 22 de goluri marcate de ilfoveni în ediţia actuală au fost reuşite din faze fixe.

Elevii lui Ilie Poenaru au strâns 12 meciuri fără gol încasat. Asemenea cifre le mai găsim la finalul rundei a 22-a numai în dreptul celor de la CFR Cluj.

Egalitate în meciurile directe

Cele două echipe s-au mai întâlnit pe prima scenă doar de trei ori. Fiecare şi-a trecut în cont o victorie, iar un meci s-a terminat fără gol.

Remiza a fost înregistrată pe 27 octombrie 2019, Academica – Universitateab Craiova scor 0-0. A fost întâiul joc în Liga 1 pe arena din Clinceni.

Primul duel a avut loc pe 14 iulie 2019, Universitatea Craiova – Academica 3-2. Marcatori au fost Alex Răuţă – autogol, I. Martic și Vasile Constantin, respectiv Şut și Nsiah. Această partidă a consemant debutul ilfovenilor în Liga 1.

Cea mai recentă dispută directă a fost pe 23 octombrie 2020. Universitatea Craiova a cedat în Bănie, scor 0-1, în fața Academicii, golul fiind înscris de Juan Cascini.

Mediile de vârstă:

Academica Clinceni – 25 ani şi 10 luni;
Universitatea Craiova – 26 ani şi o lună.

Gruparea olteană a fost echipa cu cei mai puţini jucători utilizaţi în primele 22 de runde, doar 26 de fotbalişti bifând minute pentru Universitatea în ediţia 2020/2021.

Partida va consemna şi un duel interesant între cei doi portari integralişti din Liga 1, Octavian Vâlceanu, respectiv Mirko Pigliacelli.

Citește și: Amical / CSM Slatina a trecut cu greu de CSO Filiași. Arbitrajul a lăsat de dorit!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS