12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAmical / CSM Slatina a trecut cu greu de CSO Filiași. Arbitrajul a lăsat de dorit!

Amical / CSM Slatina a trecut cu greu de CSO Filiași. Arbitrajul a lăsat de dorit!

-

Divizionara secundă CSM Slatina a încheiat seria amicalelor cu un test împotriva liderului din C6, CSO Filiași. A fost 2-0 pentru gazde, la capătul unui joc echilibrat, de luptă, cu ocazii la ambele porți. Golurile au fost marcate de Cătălin Doman (’16), respectiv Radu Necșulescu (’87).

Dacă toți jucătorii intrați în teren au fost în formă foarte bună și au fost conectați la joc, nu acelaşi lucru se poate spune despre brigada de arbitri. Centralul partidei a permis un joc tare, iar gazdele au știut să profite de asta. La unele faulturi slătinenii ar fi obținut, în mod normal, și cartonașul roșu, în schimb jocul a „curs“ într-un cor de vociferări și reproșuri.

Albăstroiu a ieșit de pe teren cu o plagă de toată frumusețea (Foto: Alex Vîrtosu)

Faulturi clare, nefluierate, în fazele premergătoare golurilor

De neînțeles cum au fost trecute cu vederea și faulturile premergătoare celor două goluri ale slătinenilor.

La prima reușită, arbitrul nu a văzut cum Cătălin Doman a avut o intrare întârziată la Dragoș Săulescu și i-a aplicat acestuia un cot în figură. Ulterior a ieșit contraatacul și avenit golul, cu un șut plasat la colțul scurt, respins prost de Florin Bănuță.

La golul doi, unul dintre mijlocași a profitat de faptul că Duriță a întârziat pasa și l-a bsculat evident (vezi video!), apoi a șutat, Ovidiu Jianu a respins în lateral, iar Radu Necșulescu a profitat și a pecetluit victoria gazdelor.

Și pentru că tot „remarcăm“ arbitrajul, interesante au fost și unele offside-uri indicate de asistentul doi, care a greșit în detrimentul ambelor formații.

Dinu Todoran a impus reguli „ceaușiste“

Interesantă a fost și atitudinea oficialilor celor de la CSM Slatina într-o privință. O primă întâmplare de neînțeles l-a avut în prim plan pe „principalul“ Dinu Todoran. Cum delegatul echipei gazdă nu era în preajmă și niciun alt reprezentant al conducerii nu ajunsese la terenul de joc, cel rugat de reprezentantul GdS să prezinte echipa de start a fost chiar antrenorul. Reacția acestuia a lăsat de dorit.

„Nu, nu vreau să-ți dau echipa! De ce să-ți dau echipa? Poate la finalul jocului…“, a spus Dinu Todoran pe un ton arogant. Evident că la final nu s-a întâmplat asta, lucru ușor de anticipat.

Tot staff-ul a fost „mut“

Cu puțin înainte de primul fluier a putut fi abordat un alt reprezentant al CSM Slatina, care, culmea, se ocupă cu mediatizarea echipei de pe malul Oltului. A refuzat și el, dar politicos, cerința firească a reprezentantului GdS. A oferit, jenat de situație, și o explicație năucitoare: „Nu ne lasă Mister!“.

Înțelegem că acesta a fost ultimul test al pregătirii și că urmează un joc oficial important cu CS Mioveni, dar asemenea practică nu s-a întâlnit de zeci de ani, nici măcar la nivel mic, dar la un club de Liga 2, respectabil, cum se dorește a fi CSM Slatina. Cu atât mai mult că echipa este susținută cu bani publici și suporterii merită să fie informați!

Altfel, GdS poate oferi primul unsprezece folosit de Dinu Todoran, cu toată oponența sa: Grecu – Bodri, Preda, Manea, Pisaru – Ovidiu Popescu, Toma, Gheorghe – Doman, Vlada, Oprescu. Pe parcursul reprizei secunde au fost utilizați și ceilalți jucători din lot.

Bilanț pozitiv pentru slătineni

CSM Slatina, o echipă care arată bine după pregătirea din această iarnă, are un bilanț pozitiv în privința partidelor amicale susținute sub „bagheta“ lui Dinu Todoran. Astfel, gruparea olteană a susținut cinci jocuri de verificare. A înregistrat patru victorii: 1-0 cu FCU Craiova, 3-1 cu Unirea Bascov, 2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 2-0 cu CSO Filiași. Singurul rezultat mai slab a fost o remiză, 1-1 cu Pandurii Târgu Jiu.

„A fost o perioadă de pregătire ce a inclus și meciuri amicale. Mai avem o săptămână până la începerea campionatului și sperăm cu toții să fim în formă maximă din toate punctele de vedere. La fiecare joc ai emoții (legat de debutul său – n.r.). Și ca jucător, dar și ca antrenor, dar la ora partidei dispar toate emoțiile“, cam astea au fost toate cuvintele lui Dinu Todoran după mai bine de o lună de zile de pregătire intensă.

Cât despre jocul cu CSO Filiași, antrenorul gazdelor a spus: „A fost un meci amical, am avut cu o echipă bună a Ligii a III-a. Chiar își merită locul din clasament. Chiar mi-a plăcut echipa“.

Mario Găman: „Băieții mei au făcut un joc foarte reușit“

La rândul său, antrenorul lui CSO Filiași, Mario Găman, a început partida cu următorul unsprezece: Bănuță – Albăstroiu, Tătaru, Circă, Calu – Săulescu, Vaștag, Armășelu, Poiană – Viespe, Fotescu. Pe parcurs au mai intrat: Jianu – Dănescu, Dina, Duriță, Șendroiu, Mărgărit, Sabin Lupu, Militaru și Manolache.

Pentru CSO Filiași, acesta a fost al patrulea joc de verificare susținut în această iarnă. Doljenii au înregistrat o victorie, 10-0 cu CSJ Știința U Craiova, și trei înfrângeri: 1-6 cu Universitatea II Craiova, 2-3 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 0-2 cu CSM Slatina.

Concluzia lui Mario Găman a fost următoarea:

„Nu-mi place să discut despre deciziile arbitrului. Pe mine m-a interesat jocul echipei, pe un fond de pregătire intens. Dar astăzi (sâmbătă – n.r.) băieții au arătat calitate. Au avut o atitudine pozitivă, o mentalitate de învingători și pe această cale vreau să-i felicit, pentru că am jucat împotriva unei echipe cu pretenții, de Liga 2. Băieții mei au făcut un joc foarte reușit! Am avut o posesie bună, în majoritatea timpului mingea a rămas la noi, cu progresie, deci a fost un antrenament bun“, a spus tehnicianul doljenilor.

„Urmează un ciclu săptămânal foarte bun, cu două meciuri: miercuri cu FCU 2 și vineri cu Petrolul Potcoava. Întreaga săptămână ne vom antrena la Craiova, terenul de la ‘Aripile’, iar acest lucru ne bucură foarte mult. Îi mulțumim domnului președinte Spânu că se zbate pentru noi să ne ofere condiții bune. La sfârșitul săptămânii vom da două zile libere, apoi vom continua cu pregătirea normal. Ușor-ușor o să scădem timpii și o să creștem intensitatea și sperăm ca la prima etapă să fim pregătiți din toate punctele de vedere“, a completat Mario Găman.

Citește și: Liga 1 / CCA a stabilit brigada pentru meciul Clinceni – Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS