20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – FC Viitorul 1-1 | Bun și un punct, când n-ai cu cine da gol (galerie foto)

„U“ Craiova – FC Viitorul 1-1 | Bun și un punct, când n-ai cu cine da gol (galerie foto)

-

Încă un egal! Și ăla foarte muncit. Universitatea Craiova a încheiat 1-1 confruntarea de sâmbătă seară, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu FC Viitorul. A fost un meci în care alb-albaștrii au arătat că au voință, dar, din păcate, nu și putință.

Cu un joc previzibil în faza ofensivă, Știința a fost blocată mai mereu în marginea careului mare. Iar când chiar și-a creat ocazii clare, Mamut, Cicâldău, Marius Constantin și apoi Ivan și-au bătut joc de mingi, reluând lamentabil.

Universitatea Craiova a marcat greu, și de această dată a făcut-o cu un fundaș, Paul Papp, care a deviat inteligent, dar și norocos, la colțul lung (’44), după o centrare din corner a lui Dan Nistor.

În plan defensiv, alb-albaștrii s-au achitat de sarcini în prima parte. Au fost și jucători care au avut un randament slab, motiv pentru care Papură i-a înlocuit la pauză.

Au atacat, dar haotic

Reveniți de la cabine, elevii lui Papură au început repriza relaxați și după o acțiune cu câteva pase simple greșite a ieșit un contraatac ce a condus la egalare. A fost o centrare perfectă a lui Dussaut, pentru Artean, care a reluat superb cu capul, de la 8 metri lateral stânga, la colțul lung, sub bară (’47).

Până la final, Universitatea Craiova a căutat permanent să marcheze golul doi, dar, așa cum notam mai sus, s-a lovit de neputința jucătorilor săi din atac.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, M. Constantin, Bancu – Nistor (’80, Căpățînă), Mateiu (’46, Bic), Cicâldău – Cîmpanu (’46, Bărbuț), Mamut (’46, Ivan), Ofosu (’75, Vătăjelu). Antrenor: Corneliu Papură.

FC Viitorul: Cojocaru – Benzar (’46, Dussaut), Mladen, Ghiță, Boboc – Matei (’46, Gaztanaga), Artean, Babunski (’46, A. Ciobanu) – Fernandes (’46, Mățan), Luckassen, Ganea (’68, Pitu). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonașe galbene: Mateiu ’8, Nistor ’78 / Boboc ’71, Gaztanaga ’80, Cojocaru ’82.

A arbitrat: Marcel Bîrsan.

Statistica e bună, dar nu sunt punctele

Privind statistica jocului, remarcăm că Universitatea Craiova și-a dominat adversara la majoritatea capitolelor. Asta certifică faptul că trupa lui Corneliu Papură nu are omul cu pasa decisivă și mai ales atacantul cu lipici la gol.

Statistica oferită de flashscore.ro

Știința este la cel de-al patrulea rezultat de egalitate, dar momentan se menține pe podium.

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va evolua în Ilfov, în compania echipei FC Voluntari. Meciul este programat marți, 26 ianuarie, de la ora 17.30.

Liga 1, etapa 18:

Vineri, 22 ianuarie: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2-1, FCSB – FC Voluntari 2-1.
Sâmbătă, 23 ianuarie: Sepsi Sf. Gheorghe – Astra Giurgiu 4-1, UTA Arad – FC Argeș 1-2, Universitatea Craiova – FC Viitorul 1-1.
Duminică, 24 ianuarie – ora 18.00: Gaz Metan Mediaș – Poli Iași, ora 20.00: FC Botoșani – Dinamo.
Luni, 25 ianuarie – ora 20.30: AFC Hermannstadt – CFR Cluj.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citește și: „U“ Craiova – Viitorul 1-1 final. Știința pierde teren față de primul loc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS