9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSerie A | Davide Nicola, noul antrenor al echipei Torino FC

Serie A | Davide Nicola, noul antrenor al echipei Torino FC

Clubul italian Torino FC l-a numit în mod oficial, astăzi, pe Davide Nicola în postul de antrenor principal. Acesta îi ia locul lui Marco Giampaolo, demis ca urmare a rezultatelor slabe din acest sezon ce au condus la ocuparea locului 18 (retrogradabil) în Serie A.

Nicola (47 ani) a purtat culorile echipei torineze ca jucător, în Serie B, pe parcursul sezonului 2005/2006. El a contribuit cu un gol în finala barajului de promovare în prima ligă, informează Agerpres.

Devenit antrenor în 2010, Davide Nicola a pregătit formaţii precum Bari, Crotone sau Udinese.

În comunicatul care anunţă numirea sa, Torino reaminteşte în special „performanţa de neuitat pe banca lui Crotone, în sezonul 2016/2017, cu reuşita extraordinară de a acumula 20 de puncte în ultimele nouă etape, permiţând astfel clubului calabrez să rămână în elită“.

În sezonul trecut, Davide Nicola a ajutat o altă formaţie, Genoa 1893, să se menţină în Serie A. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe oficialii acestei grupări să-l demită în intersezon.

La Torino, el va avea o nouă misiune de salvare, în condiţiile în care echipa „granata“ a obţinut doar 13 puncte de la debutul sezonului şi ocupă antepenultimul loc în clasament, iar vineri seara va juca în deplasare cu Benevento (locul 11, cu 21 de puncte), în deschidere etapei a 19-a.

Citește și: Marius Constantin: „Trebuie să facem ceva să reușim să câștigăm meciurile următoare!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS