8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCFR Cluj - „U“ Craiova 0-0 | Alb-albaștrii au scos un punct în Gruia. Să ne fie de bine!

CFR Cluj – „U“ Craiova 0-0 | Alb-albaștrii au scos un punct în Gruia. Să ne fie de bine!

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susținută marți seară, în Ardeal, în compania campioanei CFR Cluj. Această dispută a încheiat runda a 15-a și totodată turul campionatului din Liga 1.

Statistica meciului (flashscore.ro)

A fost un joc slab calitativ în prima repriză, ceva mai vioi și cu ocazii ceva mai mari în partea secundă. Ambele echipe au părut că sunt cu gândul la vacanță și nu au riscat. Cu toate că a fost un joc „cuminte“, alb-albaștrii au fost aproae să dea lovitura în final, când șutul lui Bic de la 17 metri a lovit transversala, iar mingea a căzut pe linie, dar mai mult spre interior. Craiovenii au solicitat gol, însă Radu Petrescu nu i-a băgat în seamă și tabela a „înghețat“ 0-0.

CFR Cluj: Cristian Bălgrădean – Cristi Manea (’75, Mateo Susic), Vinicius Nascimento, Andrei Burcă, Mario Camora – Ciprian Deac, William Soares (’82, Alex Păun), Damjian Djokovic – Mihai Gîdea (‘9, Alex Chipciu; ’75, Michael Pereira), Gabriel Debeljuh, Velentin Costache (’81, Cătălin Itu).
Antrenor: Edi Iordănescu.

„U“ Craiova: Mirko Pigliacelli – Ştefan Vlădoiu, Mihai Bălaşa, Paul Papp (’70, Marius Constantin), Nicuşor Bancu – Dan Nistor, Ovidiu Bic, Alex Cicâldău – Vasile Cosntantin (’56, Cristi Bărbuț), Ivan Mamut, Reagy Ofosu.
Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonașe galbene: Susic, Păun, Pereira / Papură (2), Mamut, Ofosu.

Cartonaș roșu: Corneliu Papură ’90+2.

A arbitrat: Radu Petrescu.

Universitatea Craiova a încheiat turul pe locul doi, cu 32 de puncte.

GdS v-a ținut la ciurent cu evoluția scorului și cu momentele importante, pe care le regăsiți mai jos.

Final: CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0.

Statistica reprizei a doua (flashscore.ro)

min. 90+1: Corneliu Papură a văzut al doilea galben și implicit a venit cartonașul roșu.

min. 90+1: Nistor a șutat mult pe lângă poartă.

min. 88: bară Craiova! Cicâldău i-a întors mingea lui Bic, iar acesta a țintit transfersala. Se pare că mingea a intrat în poartă, dar nu cu toată circumferința.

min. 85: Păun a văzut galben pentru proteste.

min. 84: Bărbuț a șutat slab de la 10 metri.

min. 81: dublă schimbare la CFR: Costache îi lasă locul lui Itu, iar Soares lui Păun.

min. 81: Ofosu a primit galben.

min. 76: Mamut a văzut galben pentru o intrare la Costache.

min. 75: dublă schimbare la CFR: ies Manea și Chipciu și intră Susic și Pereira.

min. 70: schimbare la Universitatea: iese Papp – accidentat și intră Marius Constantin.

min. 64: Chipciu i-a centrat în careu lui Vinicius, iar acesta a reluat cu capul peste poartă.

min. 57: Ofosu a șutat la colțul scurt de la 12 metri lateral stânga, dar fără probleme pentru Bălgrădean.

min. 56: schimbare la Universitatea: a ieșit Vasile Constantin și a intrat Bărbuț

min. 53: Bancu acolrdă corner la o acțiune a lui Manea. Lovitura de la colâul din dreapta a fost reluată cu capul pe lângă poartă e Burcă, scăpat din marcaj de Bălașa.

min. 49: cele două echipe continuă să se tatoneze.

Partida a fost reluată.

Universitatea Craiova a început temător prima repriză, fiind masată în propria jumătate în primele 15 minute. Ușor-ușor alb-albaștrii au urcat mai mult, au făcut un pressing mai agresiv și mai sus, dar au intrat foarte târziu în careul advers. Singurele ocazii notabile au fost irosite de un fundaș, Bălașa, în urma unor faze fixe, și atacantul Mamut.

Statistica: flashscore.ro

De partea cealaltă, CFR nu a arătat deloc că este de speriat. În afara unei dominații teritoriale în primele 25 de minute nu a izbutit mare lucru. Șuturi de la mare distanță, deloc periculoase și faulturi multe. Repriza secundă ar putea aduce noutăți doar dacă una dintre combatante va risca mai mult în atac.

Pauză: CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0.

min. 43: Bancu a șutat foarte slab de la distanță.

min. 37: Djokovic a șuta de la distanță, la mare distanță de poartă. CFR nu are cu ce se lăuda până în acest moment.

min. 36: Dan Nistor a șutat în blocaj la 16 metri.

min. 32: Ofosu obține al treilea corner: Mamut ratează incredibil de la 7 metri, evidențiildu-l pe Bălgrădean.

min. 30: corner obținut de Ofosu, mingea a ajuns apoi la „atacantul“ Bălașa, care a șutat slab.

min. 27: corner pentru Știința: Nistor i-a centrat lui Bălașa, dar acesta, nemarcat, de la 10 metri, nu a nimerit poarta. A fost minutul în care jucătorii lui Papură au intrat pentru prima dată în careul advers și au și avut o ocazie.

min. 23: Piglicelli rezolvă o centrare a lui Chipciu, dintr-o lovirtură liberă ce se anunța periculoasă.

min. 15: Craiova nu a avut niciun atac finalizat. Mai mult, nu a intrat în careul ardelenilor!

min. 10: Papură a primit galben pentru că a intrat în terenul de joc.

min. 9: schimbare la CFR: Chipciu a intrat în locul juniorului Gîdea (jucător născut în Severin).

min. 6: alb-albaștrii nu au pătruns până acum în careul de 16 metri al ardelenilor.

min. 2: gazdele beneficiază de un corner, care a rămas fără urmări.

Partida a început.

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Universitatea Craiova și-a dezamăgit susținătorii după meciul cu FCSB, înfrângerea însemnând și pierderea fotoliului de lider. Cu rănile încă nevindecate, alb-albaștrii sunt nevoiți să intre din nou în teren și să întâlnească o altă adversară de calibru. Mai exact campioana în exercițiu, CFR Cluj! Gruparea ardeleană s-a liniștit după plecarea lui Dan Petrescu și și-a „reglat“ jocul, numirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică resimțindu-se pozitiv.

Confruntarea are lor astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, iar un rezultat prost poate conduce și la pierderea poziției secunde din clasament. În tot acest timp, un succes al „leilor“ noștri, ar determina-o pe FCSB să joace din nou cu mare presiune meciurile din retur. În plus, o victorie a Științei ar mai răzbuna pierderea Supercupei din 2018, dar și ratarea titlului din sezonul trecut.

Fiind un meci dificil, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a desemnat pe Radu Petrescu (București) să conducă partida de la centru. Experiemnatntul arbitru va fi ajutat la cele două linii de Mircea Mihail Grigoriu (București), respectiv Marius Nicoară (Severin). Al patrulea oficial este Andrei Florin Chivulete (București). CCA l-a numit observator pe Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Formaţiile de start:

CFR Cluj: Cristian Bălgrădean – Cristi Manea, Vinicius Nascimento, Andrei Burcă, Mario Camora – Ciprian Deac, William Soares, Damjian Djokovic – Mihai Gidea, Gabriel Debeljuh, Velentin Costache.
Rezerve: Grzegorz Sandomierski – Mateo Susic, Denis Ciobotariu, Ovidiu Hoban, Cătălin Itu, Michael Pereira, Adrian Păun, Alex Chipciu, Jakub Vojtus.
Antrenor: Edi Iordănescu.

„U“ Craiova: Mirko Pigliacelli – Ştefan Vlădoiu, Mihai Bălaşa, Paul Papp, Nicuşor Bancu – Dan Nistor, Ovidiu Bic, Alex Cicâldău – Vasile Cosntantin, Ivan Mamut, Reagy Ofosu.
Rezerve: Laurenţiu Popescu – Ionuţ Mitran, Marius Constantin, Bogdan Vătăjelu, Vladimir Screciu, Mihai Căpăţână, Cristi Bărbuţ, Ştefan Baiaram, Andrei Ivan.
Antrenor: Corneliu Papură.

Date statistice (LPF):

CFR şi Universitatea s-au mai întâlnit de 22 de ori în principala competiţie internă. De 9 ori au câştigat ardelenii, de 7 ori s-au impus oltenii, iar alte 6 jocuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 11 jocuri – 5 victorii CFR Cluj – 3 remize – 3 succese Universitatea Craiova.

Întâiul succes din contul Craiovei a venit în ultima rundă a ediţiei 2014 / 2015, pe 30 mai. A fost 3-0 pe „Extensiv“, marcatori: Bawab (2) şi Alex Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe locul 3.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci). Rezultatul a fost decisiv pentru olteni în ratarea calificării în cupele europene.

Cea mai recentă întâlnire directă: 3 august 2020, Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 (Nistor / Vinicius, Boli, Deac), joc la finalul căruia ardelenii au cucerit al șaselea titlu din istoria clubului.

Corneliu Papură vs Edward Iordănescu: două jocuri – două victorii Papură, ambele în ediţia 2019/2020.

Edward Iordănescu vs U Craiova în Liga 1: 9 jocuri – 4 remize – 5 înfrângeri.

Mediile de vârstă:
CFR Cluj – 28 ani şi 11 luni, cea mai mare din campionat;
Universitatea Craiova – 26 ani şi două luni.

Citeşte şi: „Leii Sudului“ au dat atacul la cadourile lui Moş Crăciun (VIDEO / FOTO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS