12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVIDEO | Corneliu Papură: „Sperăm să facem partide și mai bune decât cea cu Mediaș“

VIDEO | Corneliu Papură: „Sperăm să facem partide și mai bune decât cea cu Mediaș“

-

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Corneliu Papură, a susținut astăzi conferința de presă premergătoare meciului cu UTA, de la Arad. Confruntarea va avea loc luni, de la ora 19.00 și va conta pentru etapa 13 din Liga1.

Corneliu Papură: „UTA este o echipă incomodă“

Tehnicianul Științei este convins că misiunea elevilor săi de la Arad nu va fi una ușoară. A analizat-o bine pe UTA și este convins că va fi greu de „desfăcut“ în apărare.

„Ne așteaptă un meci dificil, împotriva unei echipe foarte bine organizată, care a avut rezultate destul de bune. Asta dacă facem referire la rezultatul cu CFR Cluj, plus că în meciul cu FCSB până în minutul 60 s-au ținut destul de bine, după ce au avut acea eliminare. UTA este o echipă incomodă. Dacă vrem să câștigăm trebuie să intrăm concentrați. Noi spunem că suntem pregătiți să întâlnim o astfel de echipă, dar să vedem cum ce vom reuși în timpul meciului“, a declarat Corneliu Papură.

„Într-adevăr, ne așteaptă un meci cu o echipă foarte bine organizată defensiv și trebuie să reușim să-i desfacem și să ne creăm ocazii, pe care care să le fructificăm. Ne temem de orice echipă și trebuie să avem respect dacă vrem să câștigăm. La fiecare meci trebuie să te întrebuințezi serios dacă vrei să ai șanse să-l câștigi“, a mai spus antrenorul din Bănie.

Avem trei indisponibili, la fel ca UTA

Universitatea Craiova se confruntă în continuare cu probleme de lot și, din păcate, toate medicale. Și arădenii au trei jucători pe care nu se pot baza, pe Ioan Hora, Neluț Roșu și Vlad Morar, principalii marcatori, dar Papură este convins că lucrurile din teren vor sta la fel.

„Sunt de părere că echipa câștigătoare nu se schimbă, dar nu neapărat. Sper să găsesc jucătorii apți și pregătiți să câștigăm meciul viitor. Sper să-i ‘nimeresc’ pe cei mai în formă și să putem câștiga. Îi avem în continuare indisponibili pe Ivanov, Koljic și Bic. Și pentru ei, ca și pentru noi, orice jucător pe care nu-l poți folosi este important. Vor încerca să găsească soluții, așa cum facem și noi“, a comentat Papură.

„Pentru a vorbi de titlu mi se pare că este prea devreme“

Corneliu Papură a punctat că nu a făcut o strategie privind gestionarea următoarelor meciuri, cu UTA, FCSB și CFR Cluj.

„Ne gândim la cele trei puncte înaintea fiecărui meci, nu neapărat cu UTA. Pentru a vorbi de titlu mi se pare că este prea devreme, e abia prima parte a campionatului. Nu cred că există meci foarte important sau meci mai puțin important. Fiecare joc este foarte important în momentul în care vrei mai mult decât ce s-a realizat anul trecut. Toate partidele trebuie tratate cu aceeași concentrare și atitudine“, a spus Papură.

Corneliu Papură: „Să sperăm că vom marca mai mult“

Chiar dacă jocul cu Gaz Metan Mediaș a fost apreciat de fani, Corneliu Papură a punctat că își dorește evoluții și mai bune din partea elevilor săi:

„Sperăm să facem partide și mai bune decât cea cu Mediaș. Încercăm să dăm totul pe teren. Am reușit meciul trecut, dar cred că putem ceva mai mult. Să sperăm că vom marca mai mult, dar ratări vor mai fi. Important a fost că ne-am creat ocazii. Trebuie să fim mult mai concentrați în faza de atac, iar defensiv să nu mai dăm șanse adversarului de a marca așa ușor“.

Liga 1, etapa 13

Vineri, 11 decembrie – ora 18.00: FC Botoșani – Astra Giurgiu, ora 20.30: Dinamo – Poli Iași.
Sâmbătă, 12 decembrie – ora 12.30: Academica Clinceni – FC Argeș, ora 17.00: Gaz Metan Mediaș – Sepsi, ora 19.30: Chindia Târgoviște – FC Viitorul.
Duminică, 13 decembrie – ora 18.15: AFC Hermannstadt – FC Voluntari, ora 21.00: CFR Cluj – FCSB.
Luni, 14 decembrie – ora 19.00: UTA Arad – Universitatea Craiova.

Clasament:
1.FCSB 30 puncte (golaveraj 34-12)
2.„U“ Craiova 28 (17-6)
3.CFR Cluj 24 (14-6)
4.Sepsi 20 (17-12)
5.Clinceni 20 (14-9)
6.UTA 17 (12-14)
7.Viitorul 16 (17-15)
8.Chindia 15 (7-9)
9.Voluntari 14 (17-19)
10.Mediaș 13 (18-20)
11.Botoșani 13 (17-19)
12.Dinamo 12 (13-14)
13.Hermannstadt 11 (11-16)
14.Iași 10 (12-31)
15.Astra 9 (11-20)
16.Argeș 9 (10-19)

Citește și: Heedari Hoshang, mesaj pentru „lei“: „Să lupte pentru noi și pentru Oltenia!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS