16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCSO Filiași | Florin Spânu: „Felicit jucătorii și staff-ul tehnic pentru poziția din clasament!“

CSO Filiași | Florin Spânu: „Felicit jucătorii și staff-ul tehnic pentru poziția din clasament!“

Formația CSO Filiași nu s-a ținut de glume la începutul campionatului de la Liga 3, atunci când anunța că vrea promovarea. A terminat turul campionatui pe prima poziție în seria 6 și chiar vrea în Liga 2! Președintele grupării doljene, Florin Spânu, radiază de fericire că Mario Găman, membrii staff-ului și jucătorii săi s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

„Încă din luna iulie am tras concluzia împreună cu domnul primar Costeluș Ilie Gheorghe că aceia care vor gestiona cel mai bine campionatul vor avea câștig de cauză și se vor regăsi pe cele două locuri care îți dau dreptul de a participa la barajele de promovare la Liga 2. Mă refer la gestionarea pandemiei de coronavirus, la achizițiile de jucători, dar și la atenția acordată pregătirii în condițiile date. Nu e atât de simplu să promovezi! În afara faptului că trebuie să termini pe primele două locuri în serie vor urma două baraje. Trebuie să treci de primul, ca să poți să-l susții pe cel de-al doilea, deci e mult de muncă“, a declarat Florin Spânu, pentru GdS.

„Băieții mei au înțeles de la început ceea ce ne dorim și au făcut un tur de campionat foarte bun. Pe această cale vreau să-i felicit și să-i asigur că sunt aproape de ei și de staff-ul tehnic. Cu siguranță suntem o familie și la final presimt ne vom bucura“, a completat oficialul oltean.

Îi pare rău pentru punctele pierdute acasă

Conducătorul lui CSO Filiași a făcut o scurtă trecere în revistă asupra celor petrecute și consideră că echipa sa ar fi trebuit să aibă mai multe puncte în clasament.

„Poziția actuală din clasament ne spune clar că suntem în obiectivul propus de mine la începutul sezonului. Avem 21 de puncte, dar cu mai multă concentrare puteam avea mai multe. S-au pierdut 6 puncte acasă, cu Vedița Colonești și cu CSM Alexandria, înfrângeri suferite nedrept. Cine a văzut acele partide poate confirma faptul că jocul echipei a fost bun, iar la fiecare meci am avut cel puțin patru ocazii clare de a marca. Mai mult, la partida cu Alexandria am avut un penalti în minutul 90 și l-am ratat… Și acel punct dacă-l câștigam era foarte important, pentru că s-ar putea ca la finalul campionatului să facă diferența“, a spus Spânu.

„Mai avem 8 finale!“

Florin Spânu știe că misiunea va fi cel puțin la fel de dificilă în retur, pentru că toate echipele vor încerca să-și îmbunătățească loturile.

„Mai avem 8 jocuri în retur, pentru că una s-a jucat deja, a 10-a, cu Alexandria. Toate vor fi ca niște finale! Dar este un lucru foarte bun, pentru că sunt convins că jocurile acestea vor fi exact ca meciurile de la baraj. Ne vor căli. Știm foarte bine că în seria noastră sunt echipe foarte bune și cred că primele 7 formații, oricare dintre ele, ar putea termina campionatul în fruntea clasamentului, diferența de puncte fiind foarte mică. Echipele pe care le vedeam eu ca fiind contracandidate în vară mi-au confirmat așteptările. Mă refeream la Alexandria, Flacăra Moreni, Vedița Colonești, Bascov și chiar FC Pucioasa, chiar dacă poziția ei este ceva mai în spate“, a menționat Spânu.

„Când ne-am propus promovarea, ne-am făcut și noi niște calcule“

În opinia lui Florin Spânu lucrurile nu stau prea diferit față de startul campionatului, așa că echipa trebuie să devină și mai bună ca să-și asigure succesul.

„Părerea noastră nu s-a schimbat. Tot echipele care vor gestiona și vor face achizițiile cele mai bune, și care vor avea liniște la echipă din toate punctele de vedere, vor fi cele care la finalul campionatului se vor bucura de poziția din clasament. Am stabilit cu domnul primar să ne întâlnim săptămâna viitoare cu Mario Găman și să stabilim strategia pentru returul campionatului.

Chiar am solicitat ca împreună cu Mario Găman să mergem și în Consiliul Local și să prezentăm ceea ce s-a întâmplat în acest tur de campionat și normal ar fi să se mai umble puțin și la buget. Dar, ca idee, atunci când ne-am propus promovarea în Liga 2 ne-am făcut și noi niște calcule legat de buget. Din discuțiile avute cu domnul primar a rezultat că vom avea și la Liga 2 un buget care să ne permită menținerea, să nu retrogradăm. Dar să ajungem noi acolo“, a subliniat Florin Spânu.

Vor 4 fotbaliști cu experiență

Președintele filieșenilor anunță că vrea să mai aducă 4 fotbaliști valoroși la echipă, dar admite că vor fi și despărțiri.

„Lupta pentru promovare va fi foarte grea, iar după discuțiile avute cu antrenorul Mario Găman am stabilit că avem mare nevoie de 4 jucători cu experiență: un fundaș lateral, doi mijlocași și un atacant. La capitolul juniori stăm foarte bine. Nu am avut niciodată juniori de valoarea celor de acum! Mă mândresc cu faptul că mai mulți oameni de fotbal, care urmăresc echipa, ne întrebă care sunt juniorii. Asta înseamnă că juniorul își face treaba la fel ca un senior. I-am promis lui Mario că voi face tot ce-mi stă în putere să aducem acești jucători“, a explicat Florin Spânu.

„Cu părere de rău spun că ne vom și despărțiri de unii jucători care au evoluat mai puțin. În momentul de față avem 22 de fotbaliști și bugetul nu ne permite să avem un lot foarte numeros. Nu am stabilit încă cine pleacă. Asta pentru că de la finalul ultimului meci nu am reușit să mă văd cu Mario Găman și să facem o analiză. Astea nu sunt lucruri care să se stabilească prin telefon“, a mai spus conducătorul oltean.

Nu s-a stabilit programul pentru retur

Întrebat despre programul de iarnă, acesta a răspuns: „Nu am stabilit nici programul echipei. Tot săptămâna viitoare vom lămuri și acest aspect. În mare am zis ca pregătirea să înceapă în jurul datei de 20 de ianuarie. Pentru că în 5 sau 6 martie va fi primul meci din retur, nu pe 13 așa cum s-a anunțat inițial. Acum ar fi important, și Dumnezeu să ne ajute!, să trecem cât mai repede peste această pandemie“.

5000 de euro, ajutor de la FRF

În încheiere, Florin Spânu a dorit să remarce ajutorul financiar al FRF pentru cluburile mici și speră ca lucrurile să se simplifice și mai mult treaba cu testările jucătorilor.

„Vreau să semnalez un lucru foarte bun, care nu s-a mai întâmplat în fotbalul românesc. Administrația FRF, prin președintele Răzvan Burleanu, a stabilit ca fiecare membru afiliat să primească 5.000 euro ca ajutor în lupta cu această pandemie pentru prima parte de campionat. Iar dacă pandemia continuă și în retur, și vom fi obligați să facem teste de Covid mereu, FRF va veni din nou cu un sprijin financiar. S-ar putea să avem ca variantă în viitor și acele teste rapide, care sunt la un preț mult mai accesibil. Dacă se va reuși asta, cu siguranță vor relua activitatea și ligile județene și competițiile de copii și juniori“, a încheiat Florin Spânu, reprezentant al Ligii a 3-a în Comitetul Executiv al FRF.

Citește și: „U“ Craiova | Pavel Badea spune lucrurilor pe nume: „Avem câțiva jucători ieșiți din formă!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS