-1.2 C
Craiova
vineri, 22 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Sport Fotbal Maradona a fost înmormântat la Buenos Aires. Mulțumim pentru tot, Diego!

Maradona a fost înmormântat la Buenos Aires. Mulțumim pentru tot, Diego!

Legendarul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona a fost înmormântat joi seara, în cadrul unei ceremonii private. „El Pibe D’Oro“ a fost depus într-un cimitir din Buenos Aires, la capătul unei zile în care mii de oameni i-au adus un ultim omagiu, conform imaginilor prezentate de televiziunea argentiniană, informează AFP, citate de Agerpres.

Dricul care a transportat sicriul acoperit cu drapelul argentinian a părăsit Palatul prezidenţial situat în centrul istoric al Buenos Aires-ului, îndreptându-se către cimitirul „Jardin Bella Vista“. Maradona a fost îngropat într-un cavou al familiei sale.

Fanii i-au fost alături în drumul spre cimitir

Numeroşi fani s-au aliniat de-a lungul traseului cortegiului funerar, pentru a-şi lua rămas bun de la idolul lor.

La ceremonia care a avut loc la cimitirul din capitala Argentinei au participat doar rudele şi prietenii apropiaţi ai starului argentinian.

Considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din toate timpurile, Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani. El a suferit un stop cardiac, la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Trecuse cu bine peste operația suferită pe creier

Fostul mijlocaş al echipelor FC Barcelona şi Napoli fusese spitalizat pe 2 noiembrie, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrena echipa locală. Analizele efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat în ziua următoare. El a fost externat pe 11 noiembrie.

În urma morţii lui Maradona, Preşedinţia argentiniană a decretat trei zile de doliu naţional.

Provenit din cartierele sărace din Buenos Aires, „El Pibe D’oro“ („Băiatul de aur“), cum era supranumit Diego Maradona, va rămâne simbolul şi căpitanul necontestat al selecţionatei Argentinei. În tricoul țării sale a evoluat timp de 17 ani (1977-1994) şi a marcat 50 de goluri în 115 meciuri, oferind ţării sale a doua Cupă Mondială din istorie, în 1986.

Citește și: SCMU Craiova vrea să rămână invincibilă și după meciurile de la București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:41:33

Poate fi mutată groapa de gunoi de la Craiova?...

Poate fi mutată groapa de gunoi de la Craiova?

ȘTIRI GdS

00:41:33

Poate fi mutată groapa de gunoi de la Craiova?...

Poate fi mutată groapa de gunoi de la Craiova?

La unele asociații de proprietari, factura la căldura s-a...

Președintele Asociației de proprietari nr.23 Craiovița Nouă spune că facturile la căldură s-au dublat

Mai puține internări Covid în Dolj, dar încă plin...

Ultimele date privind internările Covid din Dolj sunt încurajatoare. Numărul pacienților cu coronavirus este în scădere în spitalele din județ, deși sărbătorile i-au pus...

Universitarii din Craiova s-ar vaccina, dar nu se pot...

Universitarii din Craiova s-ar vaccina, dar nu se pot programa

Mihăilă, prestație de lăudat cu Lazio. Gol și bară...

Fostul jucător al Universității Craiova, Valentin Mihăilă, a avut o prestație foarte bună în optimile Cupei Italiei. Olteanul a reușit să înscrie primul său...

SCMU Craiova, pe drumul cel bun. Victorie „de clasă“...

SCMU Craiova a făcut, poate, cel mai bun meci al său din această ediție de campionat. Băieții lui Todorov s-au impus chiar pe terenul...