20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAdi Mutu: „Am dominat Danemarca de la cap la coadă, meritam calificarea“

Adi Mutu: „Am dominat Danemarca de la cap la coadă, meritam calificarea“

Echipa U21 a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la CE, după remiza cu Danemarca, din această seară, iar selecționerul Adrian Mutu a fost extrem de fericit la final. Fostul atacant s-a arătat mândru de elevii săi după reușita din această seară că și a explicat de ce echipa nu a mai forțat în ultimele 10 minute.

„Danezii au avut o pasivitate ieșită din comun pe final de meci, iar atunci ne-am liniștit. Nu avea rost să riscăm. Am așteptat ca ei să iasă la joc, pentru ca noi să putem să-i deschidem, dar ei s-au pus pe două linii. Important era să ne atingem obiectivul și mă bucur că mergem la EURO. Atât pentru mine, ca antrenor, cât și pentru această generație de jucători extraordinari este incredibil ce am reușit. Sunt fotbaliști de excepție și pe viitor vor ajunge la naționala mare. Îi mulțumim și lui Rădoi, pentru că el a adus 10 puncte în aceste preliminarii.

Ne-a ajutat și Bosnia, că a învins Belgia. Era păcat să pierdem calificarea cu două penaltiuri inventate, și în Ucraina și în această seară, dar totul este bine când se termină cu bine. În afară de îndeplinirea obiectivului, în această seară băieții au demonstrat că joacă fotbal. Am dominat Danemarca de la cap la coadă, nu au ajuns de trei ori la poartă. Am reușit această calificare fără jucători importanți, care ne-au lipsit, dar merită felicitați cei care au fost aici și s-au luptat“, a declarat selecționerul.

De asemenea, selecționerul a ținut să le facă o promisiune tuturor suporterilor români.

„Vă dați seama ce era aici cu un stadion plin? Noi le promitem fanilor că la EURO îi vom reprezenta cu mândrie și cu onoare“, a adăugat Mutu.

Citește și: U21 / România – Danemarca, 1-1 final. Tineretul, mândria noastră! EURO, venim!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS