16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalU21 / România - Danemarca, 1-1 final. Tineretul, mândria noastră! EURO, venim!

U21 / România – Danemarca, 1-1 final. Tineretul, mândria noastră! EURO, venim!

CALIFICAREEEEE!!! România U21 s-a calificat, pentru a doua oară consecutiv, la Campionatul European! Băieții lui Mutu au muncit extrem de mult în jocul cu Danemarca și au reușit să obțină punctul de care aveau nevoie! Felicitări, băieți. Ne vedem la EURO!

FINAL: România U21 – Danemarca U21 1-1.

min. 90: Patru minute de prelungire.

min. 87: Se pare că ne mulțumim cu un egal. Jucătorii români pasează între ei de mai bine de 7 minute și așteaptă finalul meciului.

min. 78: Încă o șansă mare pentru tricolori. Hagi a centrat periculos, dar portarul a respins in extremis, în lateral. Suntem în atac.

min. 76: Prima schimbare la România. Carnat intră în locul lui Costache.

min. 72: GOOOOOOOOOLLLL ROMÂNIAAAAAA!!!! ÎN SFÂRȘIT COSTACHE BAGĂ MINGEA ÎN POARTĂ. După ce Olaru a lovit bara cu un șut din afara careului, mingea a ajuns la Moruțan, care i-a centrat decisiv lui Costache. În acest moment suntem la EURO!

min. 69: Marin a șutat violent de la marginea careului advers, dar portarul a reținut în doi timpi. Timpul se scurge, iar danezii sunt tot în avantaj.

min. 61: Nordicii mai fac o schimbare. Atacantul Jensen este înlocuit cu Madsen, un mijlocaș defensiv. Danemarca se retrage.

min. 58: Hausner nu a stat mult pe teren. Acesta a faultat din poziție de ultim apărător și este eliminat. Avem un om în plus mai bine de 30 de minute!

min. 55: Costache a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

min. 52: Hausner intră pe teren, în locul lui Nelsen.

min. 49: Gol Danemarca. Laursen înscrie la primul șut pe poarta României. Trebuie să ne revenim!

min. 49: Început dezastruos. Penalti pentru Danemarca! Mai mult de atât, faultul a fost făcut în afara careului, dar centralul a acordat lovitură de pedeapsă.

S-a reluat partida.

România a jucat excelent în prima repriză, chiar și-a dominat adversarul, care nu a ieșit de trei ori din propria jumătate. Ratările lui Mățan și Costache, precum și incursiunile nereușite în totalitate ale lui Ianis Hagi fac ca tabela să rămână intactă după primele 45 de minute.

Pauză: România U21 – Danemarca U21 0-0.

Tricolorii mici primesc o veste excelentă din Bosnia. Belgia a pierdut cu scorul de 3-2 jocul împotriva Bosniei și Herțegovinei, iar în acest moment României îi este suficient și un rezultat de egalitate cu Danemarca pentru a se califica la EURO.

min. 35: Danemarca a echilibrat meciul, dar tot nu s-au apropiat de poarta noastră.

min. 24: NU SE POATE AȘA CEVA! De la câtiva centrimetri de poartă Mățan nu a reușit să înscrie. Costache a primit o pasă bună pe poziție viitoare, a centrat, dar șutul imprecis al lui Mățan a fost reșpins, in extremis, de portarul danez, cu o mână. Rămâne 0-0 pe Ilie Oană.

min. 22: Suntem tot mai aproape de golul care să deblocheze tabela în acest meci. Presăm, combinăm și ne creăm ocazii.

20 de minute s-au scurs din meciul de la Ploiești, iar Danemarca nu a intrat deloc în careul de 16 metri al lui Vlad. Posesia în acest moment este 60% – 40% în favoarea tricolorilor.

min. 11: Șansă uriașă pentru România!! Costache a scăpat singur cu portarul advers, dar a încercat să facă un dribbling și a pierdut balonul. Am irosit o ocazie importantă!

România are inițiativa în primele 10 minute de joc. Se simte că băieții lui Mutu au nevoie de un gol cât mai rapid pentru a mai liniști situația.

min. 2: Start bun pentru România. După mai multe pase rapide, Olaru a trimis spre poarta adversă din centrul careului, dar mingea a fost reținută fără probleme de portar.

Partida a început.

Naționala U21 a României va disputa astăzi, 17 noiembrie, acasă, o partidă pe „ viață și pe moarte“ contra reprezentantei similare a Danemarcei, într-un meci contând pentru grupa 8 din campania de calificare la EURO U21. Meciul din această seară va începe la ora 20.30 (PRO TV), iar victoria este esenţială pentru a obține „biletele“ pentru EURO.

Echipa de start a României:

România U21: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu, Haruț – Moruțan, Marin, Olaru – Hagi-cpt., Costache, Mățan. Selecționer: Adrian Mutu.
Rezerve: Aioani – Opruț, Itu, Simion, Carnat, Casap, Cîmpanu, Petrila, Vlădoiu.

Duelul din această seară va fi cel mai important al „tricolorilor mici“ din grupa preliminară. Întregul popor românesc își dorește să se poată mândri, din nou, cu o națională care să se lupte de la egal la egal cu marile puteri ale lumii. Iar pentru a da startul bucuriei și în România, avem de trecut un prim obstacol: liderul grupei, Danemarca.

Tricolorii pregătiţi de Adrian Mutu au un moral excelent înaintea acestei confruntări. Asta după ce în ultimul joc oficial s-au impus fără drept de apel în fața Maltei, scor 4-1, în luna octombrie. Menționăm, totodată, că România poate avea un atuu important în acest meci, având în vedere că adversarii nordici sunt deja calificați la turneul final și nu au presiunea rezultatului în jocul de pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești.

În cursul zilei de luni, tricolorii mici au primit și cea mai importantă veste înainte de meciul decisiv cu Danemarca: rezultatele testelor COVID-19 impuse de UEFA sunt toate negative.

Pentru duelul cu Danemarca a fost desemnată o brigadă din Georgia, cu Goga Kikacheishvili la centru. Acesta va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi, David Chigogidze şi Giorgi Elikashvili. Rezervă va fi Aleko Aptsiauri.

Clasament:

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriPuncte
1. Danemarca981025
2. România931219
3. Ucraina941413
4. Finlanda931510
5. Irlanda de Nord92349
6. Malta    90181

Mutu, conștient de importanța meciului

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online, că jucătorii săi trebuie să fie „aproape perfecţi” pentru a câştiga împotriva Danemarcei.

„Ştim cât de puternici sunt adversarii, de aceea ne concentrăm foarte mult pe jocul nostru, pentru că avem nevoie de victorie. Iar pentru acest lucru este nevoie să fim aproape perfecţi. E important ca băieţii să arate atitudine, pentru că tactic ştiu ce au de făcut în teren. Le-am explicat foarte clar, iar ei au lucrat foarte bine în această săptămână. Fiind un meci care decide o calificare, l-aş compara tot cu unul împotriva Danemarcei. Adică Danemarca – România, de acum 17 ani, jucat la Copenhaga. Din păcate pentru noi acel meci s-a terminat 2-2, primind gol în ultimele secunde ale meciului şi pierzând în acelaşi timp şi calificarea. Sper ca mâine să obţinem calificarea şi să mergem la Campionatul European“, a declarat selecționerul U21.

Citește și: Adi Mutu: „Este nevoie să fim aproape perfecţi pentru a învinge Danemarca“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS