16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUEFA l-a amendat şi suspendat un meci pe selecţionerul Serbiei

UEFA l-a amendat şi suspendat un meci pe selecţionerul Serbiei

UEFA l-a suspendat un meci pe selecţionerul Serbiei, Ljubisa Tumbakovic, şi a amendat federaţia sârbă cu 20.000 euro. Motivul este legat de întârzierea loviturii de începere a meciului cu Ungaria, scor 0-1. Acesta s-a disputat în octombrie în cadrul Ligii Naţiunilor, informează Agerpres.

Serbia a întârziat cu câteva minute startul partidei disputată pe 11 octombrie la Belgrad. Făcea parte din cadrul Grupei a 3-a, Liga B, a Ligii Naţiunilor. UEFA a dictat o serie de sancţiuni, inclusiv amendarea lui Tumbakovic cu 5.000 euro.

UEFA nu a precizat dacă selecţionerul Serbiei îşi va ispăşi suspendarea în meciul de baraj cu Scoţia, pentru calificarea la EURO 2020, din 12 noiembrie. O altă variantă ar fi la partida cu Ungaria, din Liga Naţiunilor, din 15 noiembrie.

Învingătoare meciului dintre Serbia şi Scoţia de la Belgrad (12 noiembrie) va obţine biletul la EURO 2020. Echipa câștigătoare urmează să evolueze în Grupa D a turneului final, alături de Anglia, Croaţia şi Cehia. Meciurile grupei D se vor disputa pe stadioanele Wembley (Londra) şi Hampden Park (Glasgow).

EURO 2020, programat iniţial în această vară (12 iunie-12 iulie), a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul final se va desfăşura între 11 iunie şi 11 iulie 2021.

Serbia ocupă ultimul loc în grupa a 3-a, Liga B, a Ligii Naţiunilor, cu două puncte din patru meciuri. Pe primul loc se află Rusia (8), urmată de Ungaria (7) şi Turcia (3).

Citește și: Liga 2 / Flavius Stoican: „Am început să fim o familie“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS