12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBREAKING NEWS | E gata! Valentin Mihăilă a semnat cu Parma! (UPDATE)

BREAKING NEWS | E gata! Valentin Mihăilă a semnat cu Parma! (UPDATE)

UPDATE : Mulțumim, Valentin Mihăilă! #GoldenBoy

În această dimineaţă a oficializat mutarea lui Valentin Mihăilă la Parma şi clubul Universitatea Craiova.

„The Golden Boy Valentin Mihăilă va juca în Serie A, la Parma Calcio 1913 și va duce întotdeauna cu el toată dragostea suporterilor Universității Craiova. Suntem mândri că la 20 de ani devine unul dintre cei mai valoroși tineri jucători plecați din Europa de Est într-un campionat din ‘Big Four’.
Campion național cu grupa Under-17 a Științei și convocat în vara anului 2017 în Naționala României Under-18, Valentin Mihăilă a debutat pentru echipa mare în șaisprezecimile Cupei României, în victoria cu 2-0 în fața echipei Sepsi. Vali este unul dintre produsele Centrului de Copii și Juniori. A evoluat în 70 de partide în toate competițiile pentru Știința, reușind să înscrie 10 goluri și să ofere 13 pase decisive.
Vali a debutat în toamna anului trecut și la naționala Under-21 a României, reușind să-și pună amprenta de la bun început“
, se precizază într-un comunicat al grupării din Bănie

Tot astăzi a reacţionat şi Parma pe site-ul său oficial.

……

Articol iniţial

Valentin Mihăilă a semnat cu Parma. Universitatea Craiova a încheiat afacerea prin intermediul firmei Becali Sport Management. Transferul s-a realizat, practic, datorită relațiilor pe care le are Giovanni Becali în fotbalul italian. „Țintă“ a semnat un contract pe cinci ani cu echipa italiană. AC Parma urmează să vireze în contul Științei 8.5 milioane de euro.

Este adevărat că Valentin a semnat cu Parma. Suntem aici în Italia, eu și Giovanni. Am fost invitați de oficialii Parmei. Avem mare încredere că Mihăilă! Va fi unul dintre cei mai buni fotbaliști români. Va face carieră în Serie A, așa cum au reușit și alți jucători impresariați de noi: Adi Mutu, Cristi Chivu sau Bogdan Lobonț“, a declarat reprezentatul firmei de impresariat, Dragoș Sîrbu, pentru Prosport.

Clubul Universitatea Craiova nu a făcut deocamdată niciun anunț, dar cu siguranță va oficializa curând cedarea lui Valentin Mihăilă la Parma.

Nu ajung toți banii în contul Universității Craiova

Valentin Mihăilă este în topul transferurilor din România. Conducerea Științei nu va opri însă toți cei 8,5 milioane de euro. O parte vor ajunge la firma de impresariat a lui Giovanni Becali. Echivalentul în bani a câtorva procente va fi încasat și de Silviu Bogdan, cel care l-a adus pe Mihăilă de la Fința și l-a susținut pe jucător în toată perioada junioratului.

Silviu Bogdan mai are procente și alți jucători din cadrul lotului Universitatea Craiova, dar nu 25% așa cum se vehiculează, ci mai puțin. Aceștia sunt Ștefan Vlădoiu, Ștefan Baiaram și Vasile Constantin. Jucătorul său a fost și Vladimir Screciu, revenit în Bănie după experiența trăită în fotbalul belgian.

Altfel, Universitatea Craiova a făcut deja oferte pentru doi dintre jucătorii formației FC Viitorul: Gabi Iancu și Alexandru Mățan.

Cele mai importante sume de transfer ale jucătorilor plecați din România:

1. Nicolae Stanciu – de la FCSB la Anderlecht, în 2016, pentru 9,8 milioane de euro.
2. Vlad Chiricheș – de la FCSB la Tottenham, în 2013, pentru 9,5 milioane de euro.
3. Valentin Mihăilă – de la Universitatea Craiova la Parma, în 2020, pentru 8,5 milioane de euro.
4. Alexandru Mitriță – de la Universitatea Craiova la New York City, în 2019, pentru 8 milioane de euro.

Citește și: Mihai Bălaşa, convocat la echipa naţională în locul lui Ionuţ Nedelcearu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS