3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Universitatea a liniștit-o pe Voluntari. Craiova, din nou lider

Liga 1 / Universitatea a liniștit-o pe Voluntari. Craiova, din nou lider

Universitatea Craiova s-a impus în partida susținută sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu 2-1, în fața formației FC Voluntari. În urma acestui succes, Știința a revenit pe prima poziție în clasamentul Ligii 1, având patru victorii din tot atâtea meciuri. A fost un meci dificil, cu multe momente bune, dar și cu nereușite, însă Cristiano Bergodi și elevii săi au gestionat bine lucrurile spre final.

Koljic a ajuns la golul 5

Alb-albaștrii au început bine meciul, ofensiv, cum era de așteptat, dar majoritatea atacurilor inițiate de Cicâldău sau Nistor s-au oprit în marginea careului de 16 metri. Au avut parte și de ceva contre, dar fără ca Piglicelli să se întrebuințeze serios sau să șomeze.

Știința a deschis scorul la singura ocazie clară creată. A fost o combinație superbă între Bancu și Mihăilă, iar ultimul i-a pasat lui Elvir Koljic. „Dragonul“ a făcut exact ce știe el mai bine, a protejat balonul, a pătruns și a șutat pe lângă Rîmniceanu, ieșit în întâmpinare (’34, 1-0).

Universitatea Craiova a căutat să se desprindă pe tabelă, dar ilfovenii nu s-au mai descoperit, astfel că la cabine s-a intrat cu avantaj minim, dar cu un moral bun.

Ilfovenii, „obraznici“ după pauză

La reluare, FC Voluntari a început cu atacuri tăioase și faze mai consistente, obligându-i pe elevii lui Bergodi să facă pasul înapoi. Oaspeții au reușit egaleze la o fază care nu anunța nimic, dar la care defensiva olteană a dormit. A fost o centrare de pe partea stângă a lui Grădinaru la bara a doua, de unde Cristian Costin a „înțepat“ mingea cu capul, lăsându-l mască pe Pigliacelli (’58, 1-1).

Ușor, ușor, „leii“ au reechilibrat lupta și au marcat un nou gol superb prin Alex Cicâldău. Decarul Științei a trtansformat la vinclu o lovitură liberă de la 16 metri, obținută de Mihăilă (’71, 2-1).

Universitatea a presat continuu și putea mări avantajul, dar Rîmniceanu s-a opus extraordinar la ocaziile lui Baiaram (’77) și Mihăilă (’79).

Statistica arată bine

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Constantin, Bălașa, Bancu – Bic, Nistor (’67, Baiaram), Cicâldău – Ivan, Koljic, Mihăilă (’85, Bărbuț). Antrenor: Cristiano Bergodi.

FC Voluntari: Rîmniceanu – Costin, Balaur, Armas, Vlad – Torres, Căpățînă, Gheorghe, Grădinaru (’78, Puel) – Eric (’78, Bortoneanu), Mailat (’83, Voinescu). Antrenor: Mihai Teja.

Cartonașe galbene: Torres ’70, Voinescu ’87, Căpățână ’90+3.

Au arbitrat: Iulian Călin – Bogdan Gheorghe, Romică Bîrdeș; Adrian Cojocaru.

Observatori: Laszlo Sajtos, Cătălin Cursaru.

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va evolua pe terenul lui FC Argeș. Jocul din „Trivale“ este programat vineri, 25 septembrie, de la ora 21.00.

Citește și: „U” Craiova – FC Voluntari, scor 2-1. Patru din patru, anul ăsta campionatu’

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS