5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U” Craiova - FC Voluntari, scor 2-1. Patru din patru, anul ăsta campionatu'

„U” Craiova – FC Voluntari, scor 2-1. Patru din patru, anul ăsta campionatu’

Totu-i bine când se termină cu bine! Știința a bifat, în această seară, a patra victorie din tot atâtea meciuri în noul sezon de Liga 1. Trupa lui Bergodi a învins-o și pe FC Voluntari, cu scorul de 2-1, după un meci în care pe cele două formații le-au interesat doar punctele și atât. Universitatea a fost echipa cu ocaziile mai importante, în timp ce gruparea ilfoveană a încercat să „muște” exact atunci când trebuia, practic să dea loviturile de grație. Câștig de cauză au avut alb-albaștrii, care se pot lăuda și după acest meci cu „dragonul” Elvir Koljic, dar și cu geniul lui Cicâldău.

Golurile Universității au fost reușite de Elvir Koljic (34) și Alex Cicâldău (70). Pentru Voluntari a marcat Costin, în minutul 57.

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va evolua în deplasare, la FC Argeș. Meciul este programat vineri, de la ora 21.00.

GdS v-a ținut la curent cu evoluția scorului și cu momentele importante, pe care le regăsiți mai jos.

Final: „U” Craiova – FC Voluntari 2-1.

min. 85: Cristi Bărbuț l-a înlocuit pe Mihăilă la Știința.

min. 83: Dublă schimbare la Voluntari. Mailat și Eric au părăsit terenul, în timp ce Voinescu și Bortoneanu și-au făcu apariția pe teren.

min. 78: Se înmulțesc ocaziile la poarta lui Rîmniceanu. După o combinație de efect cu Elvir Koljic, șutul lui Baiaram a fost scos cu piciorul de portarul ilfovenilor, iar apoi mingea a fost trimisă în corner de fundașii adverși.

min. 70: GOOOOL Universitatea Craiovaaaaa! Era și timpul să vină golul lui Cicâldău. Decarul Științei a transformat ca la carte o lovitură liberă, iar echipa noastră trece din nou în avantaj.

min. 67: Prima înlocuire la Universitatea. Nistor a fost schimbat de Baiaram.

min. 62: Din nou Alex Cicâldău a fost aproape de gol, dar șutul său a fost respins în corner de Rîmniceanu.

min. 57: Gol FC Voluntari. Ionuț Costin a înscris cu capul, din mijlocul careului Științei. Ilfovenii au reintrat în meci.

min. 49: Meciul s-a reluat cu o nouă ocazie pentru Elvir Koljic. Bosniacul nu a reușit să prindă poarta dintr-o poziție bună, centrală, iar ilfovenii au scăpat de un gol ca și făcut.

S-a reluat partida.

Nu sunt prea multe de spus despre prima repriză. Cele două echipe nu au prezentat prea multe ocazii de poartă și au oferit un joc de tatonare. Universitatea a avut ocaziile mai importante, prin Cicâldău, în timp ce oaspeții își pot trece în cont un șut peste poartă al lui Căpățînă. Unicul gol al reprizei a fost înscris de Elvir Koljic, care se află din nou în locul potrivit și demonstrează că este un atacant de excepție.

Pauză: „U” Craiova – FC Voluntari 1-0.

min. 42: Lovitură liberă de la aproximativ 20 metri pentru oaspeți, dar mingea s-a dus mult pe lângă poarta lui Pigliacelli. În continuare, 1-0 pentru Știința.

min. 34: GOOOOOOLLL Universitatea Craiovaaa! Elvir Koljic deschide scorul pentru alb-albaștri după o acțiune splendidă între Bancu și Mihăilă, finalizată de „dragonul” Științei.

min. 28. Cei de la Voluntari reclamă un henț în careu la Nicușor Bancu, dar centralul partidei nu ia în seamă și lasă jocul să continue.

20 de minute s-au scurs din meci, iar Universitatea Craiova a avut cea mai importantă ocazie de gol, prin Cicâldău. Cele două echipe se tatonează în aceste prime minute de joc și încearcă să găsească spațiile tranșante din defensivele adverse.

min. 13. Voluntari a avut o serie de trei șuturi consecutive spre poarta Craiovei, toate oprite în blocajul fundașilor.

min. 7: Șansă uriașă pentru Universitatea! Oltenii au combinat frumos până la marginea careului, mingea a ajuns la Cicâldău, care a trimis pe jos, puțin pe lângă poarta lui Rîmniceanu.

min. 5: Prima oportunitate de gol o are formația oaspete. Căpățînă s-a strecurat bine în careul Craiovei, dar șutul său nu a prins poarta.

Partida a început.

„U” Craiova întâlnește astăzi, de la ora 21.45, pe stadionul „Ion Oblemenco”, pe FC Voluntari. Partida contează pentru etapa a patra din noul sezon al Ligii 1. Alb-albaștrii își pot recăpăta primul loc în clasament, cedat lui CFR Cluj după victoria de la Giurgiu, dacă obțin toate cele trei puncte astăzi, din duelul cu formația ilfoveană.

Echipele de start:

„U” Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Constantin, Bălașa, Bancu – Bic, Nistor, Cicâldău – Ivan, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Mitran, Vătăjelu, Acka, Papp, Screciu, Bărbuț, Baiaram, Mateiu.

FC Voluntari: Rîmniceanu – Costin, Balaur, Armas, Vlad – Torres, Căpățînă, Gheorghe, Grădinaru – Eric, Mailat. Antrenor: Mihai Teja.
Rezerve: Rodriguez – Puel, Achim, Kocic, Bortoneanu, Mihai, Voinescu, Ozkara.

Acesta va fi un meci special pentru antrenorul Universității Craiova. Cristiano Bergodi a antrenat-o pe FC Voluntari în sezonul 2018/2019, când a reuşit salvarea de la retrogradare, dar şi în prima parte a ediţiei 2019/2020. În total, în campionat a strâns 46 de meciuri pe banca ilfovenilor, dintre care 9 încheiate cu victorii şi alte 14 la egalitate.

Disputa din Bănie va fi arbitrată de Iulian Călin (Ștefănești-Argeș), ajutat de Bogdan Ghoerghe (București) și Romică Bîrdeș (Argeș). Al patrulea oficial va fi Adrian Cojocaru (Galați). Observator din partea CCA a fost desemnat Laszlo Sajtos (Sibiu).

GdS vă va ține la curent cu evoluția scorului și momentele importante din joc.

Informații utile:

Două înfrângeri au suferit craiovenii pe teren propriu în 2020, ambele în faţa celor de la CFR Cluj, în rest au 6 victorii.

4 succese, două remize şi 4 înfrângeri este palmaresul înregistrat în acest an calendaristic de FC Voluntari în deplasare.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 12 ori în principala competiţie internă, de 10 ori s-au impus oltenii, un joc a fost câştigat de ilfoveni, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

– Prima dispută a avut loc pe 28 august 2015, FC Voluntari – CS U Craiova 1-2.

– Singurul succes din contul ilfovenilor: 13 decembrie 2015, CS U Craiova – FC Voluntari 1-2.

– Cea mai mare diferenţă de scor: 4 februarie 2017, Universitatea Craiova – FC Voluntari 5-0. Golurile au fost înscrise de Rocha, Bancu, Băluţă – dublă şi Ivan.

– Unicul rezultatul de egalitate s-a consemnat pe 22 septembrie 2017, Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-1 (Alexandru Tudorie / Alexandru Băluţă).

– Cele mai multe goluri s-au marcat pe 27 august 2018, FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-5 (Laidouni / Bancu – triplă, Kelic, Mitriţă).

– Cea mai recentă întâlnire directă din campionat: 14 decembrie 2019, Universitatea Craiova – FC Voluntari 2-1.

Citește și: Liga 3 / Galerie foto: Universitatea II Craiova – Petrolul Potcoava 2-3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS