14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCristi Chivu şi-a luat licenţa UEFA Pro. Se ştie echipa pe care o va antrena!

Cristi Chivu şi-a luat licenţa UEFA Pro. Se ştie echipa pe care o va antrena!

Fostul căpitan al României, Cristi Chivu, a absolvit cursurile celebrei şcoli de la Coverciano şi este, începând de marţi, deţinător de licenţa UEFA Pro, informează Digi Sport. El a fost examinat de o comisie prezidată de directorul şcolii, Renzo Ulivieri, iar testul de absolvire a constat într-o probă orală şi una scrisă.

Ajuns la 39 de ani, Cristi Chivu a obţinut licenţa UEFA A tot la Coverciano, în decembrie 2017. În sezonul trecut a pregătit echipa U17 a celor de la Inter Milano. Prima lui experienţă de tehnician a fost tot la Inter, la echipa U14.

Cursurile de la Coverciano pentru obţinerea licenţei UEFA Pro au început în septembrie 2019 şi s-au terminat în iunie 2020. Au presupus 240 de ore de lecţii, iar ultima perioadă acestea au fost ţinute online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cristi Chivu, fotbalist care în ţară a evoluat doar la CSM Reşiţa şi FC Universitatea Craiova, va antrena în acest an competiţional echipa Under 18 a lui Inter Milano.

Federaţia italiană a făcut public şi numele celorlalţi absolvenţi ai cursurilor UEFA Pro la Şcoala de la Coverciano, din septembrie 2020.

Iată despre cine este vorba: Francesco Antonioli, Sergio Arnosti, Francesco Baldini, Paolo Bianco, Emiliano Francesco Bigica, Daniele Bonera, Fabio Caserta, Marco Cassetti, Cristian Eugen Chivu, Mirko Conte, Matteo Contini, Morgan De Sanctis, Gaetano Fontana, Nazzarena Grilli, Vincenzo Italiano, Ivan Javorcic, Mohamed Kallon, Stefano Lucchini, Alessandro Lupi, Paolo Montero, Thiago Motta, Roberto Muzzi, Angelo Palombo, Patrizia Panico, Andrea Pirlo, Daniele Russo, Manuela Tesse, Luca Toni, Emanuele Troise.
Absolvenţii vor putea antrena orice echipă profesionistă, oriunde în lume.

Citeşte şi: Lionel Messi intră în clubul sportivilor miliardari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS