14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„Leoaicele“ au strâns rândurile şi trag tare la antrenamente (VIDEO / FOTO)

„Leoaicele“ au strâns rândurile şi trag tare la antrenamente (VIDEO / FOTO)

-

Universitatea Craiova a salutat inițiativa FRF-ului prin care se impunea ca fiecare club din Liga 1 să înființeze o echipă feminină de fotbal. Conducătorii Științei nu au apelat la varianta simplă, aceea de a adopta o formație existentă, deși aveau la îndemână câteva. Au preferat „să o ia de jos“, adică să-și formeze o echipă de tinere, pe care să le crească în spiritul Universității. Și și-au încredințat proiectul unei persoane foarte dedicate fotbalului și sportului: Aurora Ungureanu Dobre.

Antrenoare cu licența A și totodată conf. univ.dr. la FEFS Craiova, Aurora a inițat mai multe proiecte legate de fotbalul feminin și fotbalul mixt, dar și multe alte activități sportive pe bază de voluntariat.

Aurora este secundată de soțul său, Marian Dobre, un profesor de sport, antrenor de fotbal juvenil și un fost fotbalist al Băniei.

Universitatea Craiova propune o echipă Under 15

Aurora Ungureanu Dobre nu a avut deloc o misiune ușoară în privința creării echipei de fotbal feminin Universitatea Craiova, una de Under 15. Și asta nu pentru că nu a avut doritoare. Ci pentru că s-a lovit de refuzul părinților reticenți la ideea de fotbal feminin. Așadar, antrenoarea a trebuit să-și extindă căutările, lucru încurajat și sprijinit de finanțatorul Mihai Rotaru.

„Această echipă a început să ia naștere din februarie. Au venit destul de puține fete către noi după selecția anunțată inițial. Atunci am conștientizat că trebuie să fac ceva mai mult. Fetele ar veni cu dragă inimă spre fotbal, sunt foarte multe care iubesc acest sport, dar problema este la părinți. Am zis că trebuie să ajung acolo unde se joacă fotbal feminin, la competițiile școlare și universitare. Am luat telefonul și am început să sun în întreaga Oltenie.

Am urmărit multe meciuri în sală, de 4+1, pentru că acestea s-au desfășurat iarna. Am început cu Doljul, apoi în Olt și tot așa. Pot să spun că în urma selecției anunțate inițial au venit 4-5 fete. După această plimbare prin Oltenia am ajuns la un număr de 39 de fete. Nu a fost greu să le conving pe fete să vină la Craiova. Le-am explicat în ce constă proiectul nostru și au spus da din tot sufletul. Apoi am luat legătura și cu părinții. Au fost de apreciat eforturile făcute de majoritatea, ținând cont de distanța până la Craiova și spun asta pentru că au venit la antrenamente“, a explicat Aurora Ungureanu Dobre, pentru GdS.

Selecția continuă, iar sita cerne!

Antrenoarea grupării alb-albastre ne-a explicat că selecția este departe de a se fi încheiat. Ea a punctat că lotul nu va fi atât de numeros când se va trage linie.

„A fost foarte plăcut să văd cât de receptive și de interesate au fost domnișoarele mele la antrenamentele de până acum. Ținând cont de perioada asta dificilă, marcată de pandemia de coronavirus, am putea spune că ne încadrăm într-o pregătire pentru un nivel bun, de performanță. Noile restricții ne încurcă, dar, într-un fel, ne-a prins bine, pentru că nici nu puteam să le chem la antrenament pe toate. Am făcut pregătire cu 3, iar acum sunt grupuri de câte 10. Cele care m-au convins deja au o pregătire continuă. Ele au trecut multe probe de control, nu a fost ceva subiectiv. Cu inima strânsă trebuie să spun că vom mai renunța la unele fete, pentru că lotul va fi format din 20 de jucătoare. Dar, ca idee, nu oprim cu selecția“, a comentat Aurora Ungureanu Dobre.

„Trebuie să ne adaptăm“

Aurora Ungureanu Dobre a admis că elevele sale trebuie să se adapteze și să crească ritmul din mers.

„Faptul că nu sunt toate de aceeași vârstă lansează unele probleme. Eu, fiind cadru didactic în cadrul FEFS Craiova și sunt chiar pe disciplinele teoretice, țin cont întotdeauna de particularitățile copiilor atunci când este vorba de pregătire. Această echipă de U15, începând de anul acesta va juca fotbal 11 contra 11. Deci noi trebuie să ne adaptăm. Nu știm exact când începe campionatul U15, dar știm că fetele trebuie să fie bine pregătite.

Ce obiective avem? Continuăm selecția și urmează să transferăm și să legitimăm aceste fotbaliste care sunt acum la noi. Majoritatea fetelor noastre au abilități, au talent. Dar talentul e 2%, iar 98% ne rămâne să muncim. Putem să facem față competiției, chiar dacă multe echipe nu sunt nou formate. Din ce știu eu, la ședințele la care am participat, multe cluburi de fotbal feminin au dat toată echipa de Under 15 grupărilor din Liga 1. O să încercăm să avem rezultate pe măsura măreției acestui club pe care-l reprezentăm“, a încheiat Aurora Ungureanu Dobre.

Jucătoarele sunt gata să dea totul pe teren

Din rândul fotbalistelor, Isabela Lazăr, remarcata grupului antrenat de soții Dobre, ne-a explicat de a ales fotbalul și de ce a ales Universitatea Craiova, ea activând până acum la o echipă din Rovinari.

„Îmi place foarte mult fotbalul, este atractiv, frumos. M-am bucurat foarte mult când am auzit că FRF-ul a decis ca fiecare club să înființeze o echipă de fete. Eu sunt din Rovinari și am participat la selecția din Gorj. Mă bucur că am ajuns la Universitatea Craiova, echipa mea de suflet“, a spus Isabela.

Fericită și optimistă s-a arătat și mezina Crina Irina Cinteză (12 ani): „Mă simt foarte bine la Universitatea și îmi plac antrenamentele doamnei Aurora. Am stat mereu la meciuri cu tati. De aceea cred că am ajuns să iubesc fotbalul și am ales să joc și eu“.

Citeşte şi: Tbilisi – „U“ Craiova / Cămătaru atenţionează: „Cred că va fi un meci greu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS