10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / Dan Petrescu: CFR Cluj nu e pregătită pentru meciul cu Dinamo Zagreb

Liga Campionilor / Dan Petrescu: CFR Cluj nu e pregătită pentru meciul cu Dinamo Zagreb

CFR Cluj întâlneşte astăzi, de la ora 21.00 (Digi Sport 1), pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, pe Dinamo Zagreb. Partida contează pentru turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor (manşă unică).

Meciul de la Cluj va fi arbitrat de portughezul Antonio Emanuel Carvalho Nobre. Arbitri asistenţi vor fi Bruno Alves Jesus şi Nuno Pereira, iar rezervă Joao Carlos Antunes Pereira Bento.

Dan Petrescu: N-am avut timp de nimic

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat că formaţia din Gruia nu e pregătită pentru meciul cu Dinamo Zagreb.

„Meciul acesta vine cam repede pentru noi, mult prea repede. N-am avut timp de nimic. De obicei, ce fac în şase zile a trebui să fac într-o zi. N-am avut timp nici de băieţi, să vorbesc cu ei, pentru că a trebui să studiez foarte bine adversarul. Am văzut patru meciuri într-o zi şi e foarte greu. Singurul lucru pozitiv este că avem două meciuri, două victorii şi moralul ar trebui să fie bun. Dar echipa nu e pregătită şi asta s-a văzut la aceste două meciuri. Nici n-a avut cum să fie pregătită, fără un cantonament, fără o pregătire cum eram obişnuiţi, cred că toţi jucătorii suferă, nu numai la CFR“, a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Nu este mulţumit de capitolul veniri – plecări

Tehnicianul a acuzat faptul că CFR a pierdut mulţi jucători importanţi, iar transferurile nu s-au făcut la timp: „Mă gândesc că am pierdut foarte mulţi jucători importanţi şi nu e uşor să îi înlocuieşti“.

Antrenorul ardelenilor a comentat şi venirile anunţate pentru perioada următoare: mijlocaşul Paul Anton şi atacanţii Cristian Lopez şi Jakub Vojtus.

„Era bine dacă numele astea ajungeau acum când avem nevoie, pentru că dacă ieşim din Europa după aia o să fie prea târziu. Ne dorim jucători buni la meciurile astea din cupele europene, e clar că şi după aceea, pentru campionat, dar până la urmă şi Debeljuh a venit prea târziu, nu e pregătit 100%. Djokovic şi Păun au venit şi ei târziu, Omrani e accidentat, plus cei care au plecat: Ţucudean, Traore, Arlauskis. Deja este o echipă plecată. Vojtus era un jucător care era bine să fie acum“, a afirmat Dan Petrescu, citat de Agerpres.

„Fotbalul croat este de o sută de ori peste fotbalul românesc“

„Bursucul“ a făcut şi o comparaţie între CFR şi Dinamo Zagreb, dar şi între fotbalul din România şi cel din Croaţia.

„Antrenorul lor este foarte inteligent când declară şansele 50%-50%, pentru că e clar că Dinamo Zagreb are cel puţin 90 la sută şanse. E echipa favorită, are buget extraordinar, iar fotbalul croat e în faţa României… Am jucat ultima dată la Cupa Mondială în 1998. Cam aşa e Croaţia în faţa noastră, cu 22 de ani, şi la nivel de echipă naţională, şi la nivel de cluburi. Ei vând jucători de 70 de milioane de euro, iar noi nu vindem pe nimeni. Fotbaliştii români nu joacă nicăieri, iar cei croaţi joacă la Barcelona şi la Real Madrid.

Noi toţi ne dăm cu părerea, dar niciunul nu spunem adevărul. Fotbalul croat este de o sută de ori peste fotbalul românesc. Ne place sau nu ne place, asta e realitatea. Când am fost noi la ultimul Mondial, şi Croaţia pe ce loc a terminat la ultimul Mondial? Pe doi! Putea să fie campioană mondială! Câţi jucători vând cei de la Dinamo Zagreb şi pe câţi bani? CFR Cluj în ultimii cinci ani de cât a vândut?“, a spus Petrescu în tirada sa.

„Cine ajunge în grupele Champions League din România, la toţi 11 trebuie să le faceţi statuie! Până nu vine un finanţator să bage 100 de milioane…. Hai nu 100, să bage 50 de milioane buget, până atunci, dacă se întâmplă să ajungem în grupe, e o minune. Noi jucăm cu o echipă care anul trecut a bătut-o în Champions League cu 4-0 pe Atalanta, care a fost în sferturi. Dacă nu batem e ceva normal“, a completat tehnicianul.

Citeşte şi: Liga Naţiunilor / Brigadă din Hexagon la meciul România – Irlanda de Nord

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS