39 C
Craiova
joi, 20 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPandurii Târgu Jiu a câştigat recursul de la FRF şi va participa în Liga a II-a

Pandurii Târgu Jiu a câştigat recursul de la FRF şi va participa în Liga a II-a

Clubul Pandurii Târgu Jiu a început săptămâna cu o veste excelentă. Gruparea gorjeană a avut câștig de cauză la Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal după ce, în primă fază, nu primise licența pentru eșalonul secund din pricina datoriilor.

„Planul de reorganizare nu este expirat şi a fost aprobat de creditori. Acest lucru a condus la anularea deciziei directorului de licenţiere şi la menţinerea clubului Pandurii în Liga a II-a. Cu siguranţă vom participa şi termina campionatul, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an. Sperăm să reprezentăm în continuare Gorjul cu cinste! Sperăm totodată ca acei oameni care sunt abilitaţi, membrii acţionari, să-şi reconsidere poziţia faţă de Pandurii Târgu Jiu. Am făcut tot ce este omeneşte pentru a păstra Pandurii acolo unde îi este locul şi, poate, pentru a face un pas către Liga I“, a declarat directorul sportiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Camilian Floroiu, la Radio Accent.

Crede într-un campionat fără emoţii de retrogradare

În plan sportiv, oficialul oltenilor crede că antrenorul Călin Cojocaru şi elevii săi vor sta departe de zona retrogradării.

„Mi-aş dori să nu facem parte din play-out în acest an, dar va fi foarte mult de muncă pentru asta. Din punct de vedere al lotului o să vedeţi că Pandurii Târgu Jiu o să fie o echipă care va avea un joc frumos, competitiv. Cred că vom fi într-o zonă a clasamentului care să nu ne mai aducă emoţii“, a afirmat Camilian Floroiu.

Pandurii Târgu Jiu a susţinut în perioada precompetiţională şase jocuri de verificare. A înregistrat următoarele rezultate: 0-4 cu FCU Craiova, 0-3 cu CSO Filiaşi, 6-1 cu Jiul Rovinari, 2-3 cu CSM Reşiţa, 2-1 şi 0-0 cu Gilortul Târgu Cărbuneşti.

UPDATE: Clubul a oficializat şi el decizia!

Iată comunicatul clubului după decizia recursului:

„Pandurii Târgu Jiu va avea dreptul să participe în noul sezon de Liga a II-a, ediția 2020-2021. Clubul Pandurii Târgu Jiu a făcut apel împotriva deciziei Comisiei de Disciplină și Etică, dată în ședința din 17 august și a avut câștig de cauză.
Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal, întrunită luni, 24 august 2020, a înlăturat sancțiunea refuzului acordării certificării pentru Pandurii Târgu Jiu şi a sancționat clubul cu penalitate financiară, anunţând că decizia este definitivă și executorie pe plan intern, putând fi atacată doar la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Decizia Comisiei de recurs:

Admite recursul formulat de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu împotriva Hotărârii CDE nr. 17/17.08.2020, având în vedere tranzacția nr. 3364/21.08.2020.
Desfiinţează Hotărârea CDE nr. 17 din 17.08.2020, în sensul înlăturării sancțiunii refuzului acordării certificatului de participare la Campionatul Național Liga 2 pentru CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În temeiul art. 45 din RD aplică CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu sancțiunea cu penalitate financiară.
Definitivă și executorie pe plan intern.
Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.
Pronunțată astăzi, 24.08.2020, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2”.

Citeşte şi: Ladislau Boloni a debutat cu o înfrângere pe banca lui Gent

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS