11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalHansi Flick, antrenor Bayern: „Am arătat că meritam această victorie”

Hansi Flick, antrenor Bayern: „Am arătat că meritam această victorie”

Bayern a câştigat, duminică seară, Liga Campionilor, iar antrenorul formaţiei germane, Hansi Flick, a afirmat că este mândru de echipa sa după ce a cucerit trofeul Ligii Campionilor.

„Sunt mândru de echipă. Atunci când am început în noiembrie (la preluarea funcţiei), citeam titluri mari precum: Nu mai este respect pentru Bayern, nu mai este teamă de Bayern. Dezvoltarea acestei echipe în ultimele zece luni a fost senzaţională. Noi am folosit totul în cea mai optimă manieră, inclusiv pauza datorată coronavirusului. Am văzut că Paris era foarte puternică ofensiv, dar noi am jucat cu multă dăruire, cu clasă şi merităm această victorie”, a declarat Hansi Flick.

Muller, în culmea fericirii

Thomas Muller, atacantul lui Bayern, a fost în culmea fericirii la finalul partidei cu PSG. Acesta a recunoscut că au avut şi puţin noroc de-a lungul acestei ediţii, dar l-a lăudat şi pe Neuer, portarul care a fost imbatabil în faţa lui Neymar şi Mbappe.

„Este incredibil ceea ce resimţim în acest moment. Noi avem un parcurs extraordinar în spate. Avem impresia că am făcut un drum foarte lung din noiembrie (după concedierea lui Kovac), nu ştiu ce s-a văzut din exterior, dar eu cred că am meritat să câştigăm această finală, pentru modul în care am jucat, dar am avut şi noroc. Însă l-am avut şi pe Manuel Neuer între buturi. Poate nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar prea puţin contează analiza, am câştigat cupa”, a declarat „veteranul” Muller.

Dezamăgire mare în tabăra parizienilor

La finalul finalei de la Lisabona, Neymar a izbucnit în lacrimi, iar imaginile au făcut rapid înconjurul planetei.

„Înfrângerea face parte din sport. Am făcut tot ce am putut, am luptat până la final. Vă mulţumesc pentru susţinere şi afecţiune. Felicitări lui Bayern”, a declarat Neymar.

„Dezamăgit că nu încheiem sezonul cu cea mai frumoasă recompensă, dar asta este viaţa. Ne-am luptat din toate puterile. Felicitări lui Bayern. Şi vă mulţumesc mult vouă pentru susţinere pe durata acestei aventuri”, a adăugat Mbappe.

Bayern şi-a trecut în palmares al şaselea său trofeu în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent (Cupa Campionilor Europeni/Champions League), după ediţiile din 1974, 1975, 1976, 2001 şi 2013. Bavarezii au mai jucat alte cinci finale, în 1982, 1987, 1999, 2010, 2012. Pentru PSG a fost prima sa finală în această competiţie, parizienii cucerind până acum doar Cupa Cupelor.

Citeşte şi: O finală de pus în ramă. Bayern Munchen, noua campioană a Europei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS