27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalO finală de pus în ramă. Bayern Munchen, noua campioană a Europei

O finală de pus în ramă. Bayern Munchen, noua campioană a Europei

Nu aveau cum să nu triumfe! Bayern Munchen este oficial noua campioană a Europei, după ce i-au învins și pe miliardarii de la PSG în finala Ligii Campionilor. „Bavarezii”, care parcă s-au distrat în această ediție cu majoritatea formațiilor în acest an, au avut un meci mult mai greu în finală, întâlnind o echipă care nu s-a desfăcut și care a încercat să țină mingea cât mai departe de propriul careu. În cele din urmă, gruparea pariziană nu a rezistat atacului lui Bayern și a cedat cu scorul de 1-0, fiind nevoită să se mulțumească în acest an doar cu titlul de vicecampioană.

Așa cum era de așteptat, finala din această seară a fost una extrem de disputată, cu două formații pragmatice care au încercat să se anihileze una pe cealaltă. Atât Bayern, cât și PSG au avut ocaziile lor în primele 45 de minute, dar și mai multe șanse de a deschide scorul. Neymar și Mbappe au fost ratangiii de serviciu în tabăra parizină, în timp ce Di Maria a fost total neinspirat în minutul 25, când a trimis mult peste poarta lui Neuer dintr-o poziție excelentă. Lewandowski a replicat pentru Bayern de două ori. În primă fază, acesta a pivotat excelent, s-a întors pe lângă Tiago Silva și a trimis în bara din dreapta a porții adverse, pentru ca în minutul 40 să îl ia la țintă pe Navas cu o lovitură de cap din centrul careului.

Coman, inspirația lui Flick

Tehnicianul „bavarezilor” a demonstrat în acest meci că este, în acest moment, unul dintre cei mai buni și mai în vogă antrenori din lume. După ce în precedentele faze eliminatorii s-a bazat pe croatul Perisic în atacul echipei, în marea finală acesta a mizat pe Kingsley Coman încă din primul minut. A fost și mutarea inspirată, pentru că francezul a fost decisiv și a adus trofeul mult râvnit din nou la Munchen.

În partea secundă meciul s-a deschis, au apărut și golurile, iar spiritele s-au încins. Gnabry și Paredes au început repriza cu câte un cartonaș galben, după câteva divergențe la mijlocul terenului, după care i-a urmat Sule, avertizat pentru un fault nesportiv. Bayern a început ușor, ușor să câștige din ce în ce mai mult teren, în timp ce PSG s-a lăsat dominată și nu prea a mai contat în ofensivă. Acest lucru s-a resimțit și pe tabelă, Coman reușind să deschidă scorul cu o lovitură de cap perfect plasată, după o centrare perfectă a lui Kimmich (59). La fel ca în prima parte a meciului, Neuer s-a evidențiat din nou în minutul 70, cu o paradă de excepție. Acesta a întins piciorul la șutul din careu al lui Marquinhos și a respins în corner.

Bayern, victorii pe linie în Ligă

Din minutul 75, Bayern a închis meciul și a încercat să păstreze scorul de pe tabelă. Doar Mbappe a mai fost aproape de gol, dar în cele din urmă nemții au jucat perfect și și-au adjudecat trofeul.

PSG: Navas – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Herrera (70, Draxler), Marquinhos, Paredes (65, Verratti) – Mbappé, Di Maria, Neymar . Antrenor: Thomas Tuchel.

Bayern: Neuer – Kimmich, Boateng (25, Sule), Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Coman (68, Perisic), Muller, Gnabry (68, Coutinho) – Lewandowski. Antrenor: Hansi Flick.

Pentru Bayern este primul trofeu al Ligii Campiolior câștigat după o pauză de șapte ani. De remarcat faptul că nemții au câștigat în acest sezon trofeul cu victorii pe linie, nu mai puțin de 11.

Citește și: Pigliacelli, declaraţia zilei: „Am arătat că suntem o echipă tare, avem c***e”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS